Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 172
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Моля, да пуснете линк към ФБ групата тук, в темата. Не е необходимо да се изпраща такъв на лични.
Адресът за пощата също трябва да се обяви тук, мисля. После паролата - на л.с.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 21:07 от Алисса

# 511
Момичета, за пощата предполагам, че някой от админите ще ви я даде, защото си има правила за това.

# 512
  • Пловдив
И аз ще помоля за линк към групата във фейса. Поне и от там да черпя инфо.

# 513
  • София
Тук ще има достатъчно инфо.

# 514
Вчера приключихме кандидатстването за 5 клас успешно, прехвърлям се на наборката, но ще си дам месец почивка. Толкоз нерви изхабих накрая (хем не си бяхме поставили цел приемане на всяка цена), че не си представям догодина. Един от изводите ми е, че не трябва да се напъва много от началото, за да не прегреят накрая.
Каката се явява на Стълбица на знанието тази година. На едния кръг имаше есе, "Има ли непростими неща", или подобно. Беше й харесало, макар че не мисля че бяха писали есета в час. Те май и преразкази не писаха особено, като се замисля. Макар че се оправя сама тя и може да не ми е вярно наблюдението, но май само на класните.
Не е хубаво в несигурност, дано не го дефинират много общо, за да може да изтренират децата.

# 515
  • София по рождение
Според днешна публикация на в. "Телеграф" напъните за промени в изпитите и начина им на организиране ще влезнат в сила най-вероятно от уч. 2024/25 г. Единственото, което ще променят за нашия набор евентуално са датите. Ще ги изтеглят за края на юни.
Изказали са се дежурните Александров, Стаматов и Янка Такева. Последната изказва мнение, че би било добре да увеличат времето на първи модул и да го СЪКРАТЯТ това на втори по БЕЛ.!!!
Коментират се и налудничави идеи, като например да се внесат въпроси от чужбински образователни системи - някак да се взаимства. Разбира се, желаят и вкарване на интегрални въпроси. Абеее... горките деца!

# 516
  • Варна
Ох, дано удължат времето на първи модул и по БЕЛ и по МАТ.
Моята много се тутка и сигурно няма да и стигне.

# 517
  • София
И при нас знам, че времето е нещо, което би го спънало и бих се зарадвала, ако го увеличат за нашия набор.
Все не му стига и смотава задачи, защото са му трябвали още около пет до десетина минути.
Според мен задачите са си много за един час и може би дете, което е с математическо мислене и добър тренинг би ги сметнало бързо и наум, но за повечето деца ще е необходимо повече време да ги разпишат и да помислят, а и може да не допускат толкова грешки, ако не са времево притиснати.
Може би обаче децата от математическите училища не биха били съгласни на повече време, защото това би опростило матурата като цяло. Дъщеря ми примерно от СМГ преди години приключваше 1 модул 15 -20мин по-рано, но туткавият ми син сега не може да се справи с всички задачи за час.
Аз бих се зарадвала обаче, ако увеличат времето за 1 модул и по МАТ, и по БЕЛ. За нас би било от полза.

# 518
  • София
И дъщеря ми, не от СМГ, приключваше първи модул 15-20 минути по-рано /и втори също/, но за синковеца не бих отказала повече време.

# 519
Моля за линк към в. "Телеграф"!

# 520
Аз също бих се радвала на повечко време на първи модул. Както писах девойката е малко бавна, но се надявам с курсовете и пробните изити в школата нещата да се подобрят.
Радвам се, че поне приема нещата сериозно, доколкото са серизони на 13г.
Иначе я записах на летен курс по китайски.

# 521
  • София
За дъщерята много ми се иска поне 1:30 минути за първи модул. За синът ми беше странно какъв е този родителски зор за увеличаване на времето за решаване, той без да е от СМГ се справяше за 30 минути макс и после проверяваше...зависими сме от гледната точка Smile.

# 522
Не разбирам защо чак края на юни обсъждат като дати... по-добре края на май, мисля. Няма край тази сага, без това класирания ще се точат до август.

# 523
Права си. Но никой не ни пита 🙂

# 524
  • София
Не разбирам защо чак края на юни обсъждат като дати... по-добре края на май, мисля. Няма край тази сага, без това класирания ще се точат до август.
Целта е децата да имат уж повече време за учене, разбирай повече пари за частни уроци.

Общи условия

Активация на акаунт