Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Петокласници - 2023/2024

 • 23 085
 • 854
 •   1
Отговори
# 1
 • София
 • Мнения: 1 184
Занималнята и от 1-4 клас е загуба на време, но мното от нас са принудени поради липса на възможност да се водят и вземат деца по обяд. И естествено в началото трябва да се помага на детето.
Много училища имат занималня за 5-ти, та дори и за 6-ти клас, при нас няма. Аз пък след първи клас си преместих детето от много желано от половин София училище в друго квартално. Една от причините беше, че в 1-ви клас събираха 1 и 1/2 клас в занималнята и беше зверилник от 35-38 деца. За втори клас не беше сигурно дали ще има място за синът ми, защото съкращават занималнята, като събират два класа в един, и при много желаещи ги редят по социален критерий. За 3-ти и 4-ти - само по пет деца от клас, по социален критерий, останалите отиват в частните - 400 лв месечно.  И като добавим ужасната пренатовареност на у-ще с капацитет по 3-4 паралелки, в което са набутани по 6-7 от випуск и двусменният режим с втора смяна до 19.45, казахме довиждане на "прочутото" 125 СУ и сме щастливи, доволни и спокойни в другото у-ще.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 11:18 от Фран

# 2
 • София
 • Мнения: 11 642
След много проблеми в занималнята, спрях детето и всичко си дойде на мястото. Беше ад там. Справя се сам идеално. Не искам да чувам повече за занималня, само съжалявам, че не го спрях по-рано.

# 3
 • Мнения: 1 314
Аз нямам опит с държавна занималня. Изключително съм доволна от частната. Децата се подготвят отлично, остава време за игра - имат огромен двор. ИК мат стая за почивка и т.н. там съм сигурна, че на обяд може и малко да е , хапва нещо.
Вероятно затова се колебая, тъй като знам, че там ще е много добре...
Вероятно само първия срок, докато са втора смяна. Ще видим, засега предстои лятото😊

Блуза новата тема!

# 4
 • Мнения: 2 733
Много съм притеснена как ще се оправяме в 5 клас. Моя син не иска да остава сам в къщи. 
Занималнята ни е вариант, но ако не успява съм в чуденка какво ще правим. Училището е далеч от къщи, ще трябва да пътува с Гр.Тр.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 269
Моя син не иска да остава сам в къщи. 
Нещо го притеснява ли?
Ако се страхува да е сам, има ли вариант да е в онлайн връзка с някого? (Моят син сме го оставяли сам за малко от доста отдавна, обаждаше се по скайп или вайбър на баба си и си стояха така докато се върнем. Дори и не беше нужно да си говорят постоянно.)

# 6
 • Където морето целува небето...
 • Мнения: 2 600
Не е затишие след МЗВ, просто още нищо не е официално, а само на проекто-таблици. Моето отроче е бъдеш възпитаник на МГ, но ще черпя виртуално чак след окончателното класиране след точките от НВО и дипломата. При нас няма да окажат влияние, защото има добър аванс, но все пак очакваме крайното класиране.
На занималня си ходеше плътно, но сега вече в МГ няма. "Уча се" ползва от трети клас и подновяваме на година абонамента. В училището му бяха с различни учители по всеки предмет от 1 клас и са свикнали с това всяка да си е с характера и изискванията, та там няма да има драма. Само смените ме притесняват и как ще се оправя за втора, защото нямаме удобен транспорт за новото училище.

# 7
 • Мнения: 153
И нашето е в МГ в 5 клас със сигурност. На НВО има една тъпа грешка, така че 97 т. ги броя. Сега остана само финала на МБГ и край със състезанията за тази уч. година.

# 8
 • Мнения: 661
Mamma Suzanna, поводът за виртуална почерпка е резултатът💐, а за приема ще пием отделно🥳 и бонбони ядем, де😊.
Detelina S, твоето дете е герой😍!
В очакване на резултатите от НВО при нас вече срочните и годишни оценки по повечето предмети, вкл. математика и БЕЛ, са оформени.
Вече резервирахме почивките и спортните лагери, остава само котка да не ни мине път😊 и да изкараме едно спокойно лято.

# 9
 • Мнения: 5 208
Запис.
Днес беше изпитът по английски в Княза - Пловдив. Детето каза, че е бил лесен, но тя е доста напред с езика. Да видим.

# 10
 • Мнения: 114
Ние ще сме от чакащите класирането за смг/ нпмг. Очаквам 50на деца да го изпреварят, защото е без олимпиада и работата става гранична. Но то и ние се чудим какво да го правим, така че не е фатално, ако не стане. Обича да ходи на състезания, не обича да решава задачи вкъщи. Чакам лятото вече аз. Догодина ще имам 7-класник, та няма да е лесно. Да има малко ваканция вече 🙂

# 11
 • Мнения: 661
kbl, миналата година на второ класиране в СМГ са стигнали до 203-тото дете в таблицата - https://smg.bg/wp-content/uploads/2022/07/25-r-22-kandidati-za-2 … klasirane-web.pdf.
Много деца ли има с неговия брой точки, че да има такава тежест олимпиадата?

Успех!

# 12
 • Мнения: 114
Ами има около 90 деца с разлика до 3 точки на МЗВ след него. По мои сметки ще е около 200-220 място финално, може и да греша. Не може да се сметне точно, защото зависи от максимален и минимален бал на дете, подало заявление за класиране. Но има доста деца с нелоша олимпиада, което си добавя съответните точки към бала. Ще чакаме търпеливо и ще видим. Ако не стане, не е трябвало. Хубавото е, че за детето драма няма. Сегашното му училище също не е лошо.

# 13
 • София
 • Мнения: 187
И ние чакаме класиране. Реално я виждам вътре, но ме притесняват леко фиктивните номера, особено от ПМС, понеже там е с 22 точки. НОМ е висок резултата, а на МзВ ако си беше чела условията и не бъркала в сметките щеше да има едни 6т отгоре и да ми е спокойно. Сега обаче ще си чакам Simple Smile

# 14
 • Мнения: 661
Момичета, сигурна съм, че ще се случи най-доброто за децата, а и разместване ще има. Част от кандидатите ще предпочетат ПЧМГ или НПМГ, други  може би ще си останат в частните училища. В началото на резултатите има много деца от ЧУ и доста Питагорчета. Вероятно сте видяли проектотаблицата, публикувана на страницата на Дидева (разбира се, няма как да се избегне неяснотата с фиктивните номера).
Бях писала още след изпита, че нашият юнак е нанесъл грешен отговор на едната от задачите с 2т. В конкретния случай мисля, че няма значение, но много страда след състезанието.
ReniM, имаш ли деветокласник? Мисля, че пишеше в темата, но може да се бъркам Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт