До астрала и обратно...или какво има "отвъд"

• 105 084
  • 1 709
  •   1
Отговори
# 1 440
МоарейнД (от книгата), дали последния абзац не е урок за отработване?

# 1 441
Какъв урок за отработване ?!
Твоите близки вече ги няма и са на оня свят , да гледаш звездите и да се кефиш ?? Това няма как да стане , защото навява болезнени спомени , затова и тя се е изразила , че е болка и нищо друго !

# 1 442
  • Тра-ла-ла
Твоите близки вече ги няма и са на оня свят , да гледаш звездите и да се кефиш ?? Това няма как да стане , защото навява болезнени спомени , затова и тя се е изразила , че е болка и нищо друго !

Урок 1 - ти живееш заради самия себе си най-вече. Хората идват и си отиват. Оставаш ти.
Урок 2 - да се научиш да се фокусираш върху хубавото в живота. Един и същи спомен, а има поне 2 начина как да го усещаш - 1. Хубав спомен, но с хора които са умрели и се настройваш негативно към спомена. 2. Хубав спомен с любими хора, запазил си позитивните изживявания с тези хора, макар вече да ги няма.
Урок 3 - да не живееш в миналото. Това са примерни хипотези.

Мозъкът на човек не трябва да е нон-стоп в режим "какъв ми е урокът от това?!". Ежедневно учим толкова много, че често не се и усещаме кое какво ни дава или ни взима. Не трябва все да се оставяме на мозъка и неговото желание логически да си обяснява и подрежда всичко. Той няма всички отговори на света.

# 1 443
Загубата на близки няма как да е урок, просто защото така са устроени живите същества, сред които и ние - няма безсмъртни. При това положение излиза абсурдно - универсален урок за всички? Не, просто живот. Как ще разберем, че го има, как и от какво ще го разграничим, ако няма и смърт?
И мен ме боли ужасно, и така ще е докато съм жива и с разсъдъка си, за близките ми и обичани  хора, които не са до мен физически - понякога гледам звездите и дърветата в двора, розите /някои са почти на моята възраст, засадени от стопаните, които вече ги няма/ с голяма тъга и болка от спомените, но виждам и красотата, чудото на живота и всичко съществуващо, наистина е съвършено и изумително. Опитвам се да приема природния кръговрат, нямам и друг избор.

# 1 444
Никой човек не плаща за чужди грешки.
Никой човек не плаща дори за собствените си грешки.
Всичко е опит в различни роли и позиции, който опит се трупа по всякакви начини заради единствената голяма цел- издигане нагоре към Първоизточника.
Написах дълго обяснение защо е така, но го изтрих.
Не му е време.

# 1 445
Цях да напиша същото като Ън, но няма да се повтарям.
Имаме уроци за научаване и преди да слезем, си избираме точно това семейство и род, защото ще ни помогнат да ги научим тези уроци.

# 1 446
Нямах предвид това: Загубата на близки е урок..., а това ,,..Урок 1 - ти живееш заради самия себе си ...,,

# 1 447
Загубата на близък ,на който по земно му е още рано да си отиде е голям урок,много голям, поне за мен е така. Урок,който ме научи,че хората си мислим,че имаме безкрайно много време заедно и се улисваме в дребнотемие,понякога кавги,спорове,дразги,а всъщност се оказва ,че това е пропиляно време и енергия. Ако всеки знае предварително колко време има заедно с другите до него би го оползотворил много по-пълноценно. Истински оценяваш какво имаш едва когато го загубиш безвъзвратно.
Друг урок е как ти се налага да се справиш,когато другия го няма-емоционално,финансово,битово и т.н.
Трети урок-кой как застава до теб след този момент. Уверявам ви,това ми е не по-малък урок,който научих. Получих най-силна подкрепа от хора,от които не съм очаквала или са били в по-далечно обкръжение, докато хора,на които си мислел,че ще разчиташ ме разочароваха ама много меко казано.
Урок четири- всичко е ценно,когато е споделено, иначе е само една празнина,която материалното не може да запълни.

# 1 448
Нямах предвид това: Загубата на близки е урок..., а това ,,..Урок 1 - ти живееш заради самия себе си ...,,
Някои неща е доста трудно да се приемат. Да, ето казваш си- най-важно е да обичаш себе си, но КАК става това…
Иначе съм съгласна с теб

# 1 449
Някои неща е доста трудно да се приемат. Да, ето казваш си- най-важно е да обичаш себе си, но КАК става това…
Иначе съм съгласна с теб
виж, аз самата имам проблем с усвояването на  урок номер едно. (Трия, много  лична информация, който прочел, прочел...)

Никоя загуба не е по-важна, никоя тежест и болка не е по-маловажна...

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 18:36 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 1 450
Чудя се, ако си си избрал прекалено трудно "ниво" и не можеш да се справиш, дали ти помагат онези отгоре? Или просто не взимаш изпита?

# 1 451
Моето разбиране е, че каквото си избрал ти е по силите.
Аз друго се чудя, трудността не я ли мерим като голяма, когато сравняваме живота си с този на други хора. Разбира се, не виждаме всичко.

# 1 452
Чудя се, ако си си избрал прекалено трудно "ниво" и не можеш да се справиш, дали ти помагат онези отгоре? Или просто не взимаш изпита?
Не бих казала, че има изпити и нива. Има уроци. Помагат ти, когато пак отидеш там 😉

# 1 453
Моето разбиране е, че каквото си избрал ти е по силите.
Аз друго се чудя, трудността не я ли мерим като голяма, когато сравняваме живота си с този на други хора. Разбира се, не виждаме всичко.

Като се познавам как винаги избирам трудното, хич и не се очудвам какъв живот съм си избрала Simple Smile
Проблемът е, че от доста време съм изгубила почвата под краката си и се съмнявам дали всичко ще свърши с положителен знак за мен.

# 1 454
Ще. 🌷
Всеки път започва в първата малка крачка.

Общи условия

Активация на акаунт