Страсти - ясли и градини в София, кампания 2023/2024 - Тема 2

• 30 180
  • 411
  •   1
Отговори
# 225
Мами дайте отзиви за ДГ 145 Българка, район Красно село.

# 226
Здравейте,

Ако ми позволите един въпрос- До кога може да се кандидатства за прием детска градина през системата (за София) ?

# 227
Докато детето е във възраст за градина.

# 228
Здравейте, ще се радвам ,ако някой може да ми отговори -

Когато детето отсъства от ясла с бележка от лекар (било е болно), после, когато се върне на ясла,трябва ли да се представи бележка ,че е здраво или нещо такова?

Благодаря предварително!

# 229
Да, ако е отсъствало над 10 дни се представя контактна бележка. Ако е под 10, не е необходимо.

# 230
  • София
На нас ни искат бележка независимо 1 ден или 15 дни отсъства при болест, че е прегледано от лекар и е здрав. Бележката се дава на мед сестрата и тя преглежда все пак набързо детето дали е видимо здраво преди да го пусне към групата.

# 231
Какво стана с урината? Че едва ли и ние ще успеем да вземем читаво урина, ама каквото такова Grinning

# 232
Когато големият ми син беше на ДГ вземахме извинителната бележка, когато оздравее и на гърба пишеше, че е клинично здрав и може да посещава.

# 233
Здравейте, дъщеря ми е във 2ра група в детската градина, преместихме се в съседен район и си сменихме настоящия адрес за да тече уседналост за училище. Това променя ли нещо в настоящата детска градина, трябва ли да сменям адресите в системата, при положение че няма да кандидатства на ново? Също така малкото дете ще кандидатства за ясла в същата детска градина догодина, настоящия адрес ще му попречи ли? Моят постоянен адрес е все още в района както и този на бащата.

# 234
  • София
Здравейте, дъщеря ми е във 2ра група в детската градина, преместихме се в съседен район и си сменихме настоящия адрес за да тече уседналост за училище. Това променя ли нещо в настоящата детска градина, трябва ли да сменям адресите в системата, при положение че няма да кандидатства на ново? Също така малкото дете ще кандидатства за ясла в същата детска градина догодина, настоящия адрес ще му попречи ли? Моят постоянен адрес е все още в района както и този на бащата.
За голямото дете нищо не се променя, няма нужда да променяте адресите му в системата, докато не дойде време да кандидатства за първи клас.
Малкото дете ще кандидатства за ясла с някой от адресите (постоянен/настоящ) на родителите си, т.е. не е проблем, че то самото има настоящ адрес в друг район. Но имайте предвид, че ако не го приемат в градината на по-голямото дете или в друга градина, за да получите компенсация за неприето в ясла/градина дете, едно от условията е детето да е кандидатствало в детските заведения в района по своя собствен настоящ адрес.

# 235
  • София
Как да се регистрирам в сайта за бъдещо кандидатстване за градини, след като от падащото меню не ми хваща ни квартал, нито улица имаме? Мейл ли да им пиша?

# 236
  • София
Как да се регистрирам в сайта за бъдещо кандидатстване за градини, след като от падащото меню не ми хваща ни квартал, нито улица имаме? Мейл ли да им пиша?
Прочетете инструкцията за въвеждане на адресите (точка 3 в линка: https://kg.sofia.bg/#/manual ) и ще си изясните как коректно да въведете вашия адрес, така че системата да го приеме (не е направено интуитивно, има специфика за някои квартали).

# 237
  • София
И при нас имаше този проблем. Хваща само по номер на блок. От обратна връзка ми реагираха много адекватно и бързо как да въведа адреса, ако все пак не успявате сама.

# 238
  • София
Благодаря. Проблемът е, че сме в къща и улица също няма Confounded

# 239
  • София
Благодаря. Проблемът е, че сме в къща и улица също няма Confounded
Много специфична ситуация - системата изисква или въвеждане на Ж.К. и номер на блок, или на улица и номер. Във вашия случай е най-добре директно да опишете казуса във формата за обратна връзка, като си дадете личните данни и им напишете точния начин, по който е изписан адресът в личната ви карта или в удостоверението за регистрация на адреса.

Общи условия

Активация на акаунт