Страсти - ясли и градини в София, кампания 2023/2024 - Тема 2

• 30 168
  • 411
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! Имам детенце на 2г и 2 месеца, а сега съм бременна с второ, до сега аз го гледам, кога мога да го запиша на ясла или направо на детска когато направи 3, моля някой ако може да ми разясни, аз нямам никаква идея как става изобщо цялото това нещо с ясли и детски градини.

# 241
Здравейте! Имам детенце на 2г и 2 месеца, а сега съм бременна с второ, до сега аз го гледам, кога мога да го запиша на ясла или направо на детска когато направи 3, моля някой ако може да ми разясни, аз нямам никаква идея как става изобщо цялото това нещо с ясли и детски градини.
Дали на ясла или на градина искате да го запишете, решавате Вие, не ние.
Направете си труда да влезете в сайта на ИСОДЗ, там е разяснено, "как става изобщо цялото това нещо с ясли и детски градини".

# 242
Труда вече съм си го направила, питах тук защото явно има нещо което не съм разбрала там. Благодаря все пак.

# 243
  • София
Може догодина да кандидатствате за 1 градинска група.

# 244
  • Sofia
Погледнете календара. Има го и на първата страница на темата. В момента сме в период без класирания.
Ще възобновят класиранията през януари и ще продължат до към края на февруари през две седмици.
Това са текущи класирания за учебната 2023/2024г. Имайте предвид, че на текущите класирания почти няма места за яслените групи, тоест шансът за прием е почти нулев.

Март месец ще обяват свободните места за следващата година (2024/2025). Класирането ще е май месец с тръгване от септември. На тези класирания детето Ви ще кандидатства за 1-ва група в ДГ.

От поста Ви не става ясно какво точно не разбирате. В ИСОДЗ е описано всичко - календар, кандидатстване, класиране, записване. Задайте конкретен въпрос и ще можем повече да Ви помогнем.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 20:30 от Brin de muguet

# 245
  • София
Здравейте! Търся информация за частна ясла “Цветенце” в Красно село и Мини Ю/Макси Кидс в Мотописта на ул. Славовица 20. Може и на лично съобщение. Благодаря предварително. 🙂

# 246
Здравейте! Търся информация за частна ясла “Цветенце” в Красно село и Мини Ю/Макси Кидс в Мотописта на ул. Славовица 20. Може и на лично съобщение. Благодаря предварително. 🙂

Има отделна тема за частни градини.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1498545

# 247
Здравейте! Гледам, че с пуснали плащанията на компенсациите, но ми направи впечатление, че имам постъпени плащания за 6-ти месец и за 15.09-31.10. Т.е. има някаква дупка от 2 месеца и половина. Само при мен ли е така?
Детето от септември мина от яслена в градинска група и все пак си мисля, че за всички месеци трябва да се полага компенсация.

# 248
Аз получих само за октомври, а имаме 4ри одобрени месеца от 09 до 12. За яслена възраст става дума. Т.е. октомври дойде преди септември.

# 249
А аз получих само за юни.

# 250
  • София
Ние вчера получихме за юли и август за яслена група. Малко по-рано имахме превод и за юни. За септември нататък не мога да кажа, защото почна в държавна градина.

# 251
Аз получих два превода - един за юли и август, и един за септември и октомври.

# 252
Здравейте. Отправям се към вас с молба за информация - как стои въпроса с приема в яслени групи в София на деца, които са осиновени - получават ли допълнително точки при кандидатстване за това, че са осиновени. В наредбата има информация, че получават допълнително точки по социални критерии - така ли е?  При регистрация в информационната система ИСОДЗ не излиза поле, където да бъде отбелязано обстоятелството, че въпросното дете е осиновено - изобщо къде се заявява това? Имате ли информация по този въпрос. Благодаря на отзовалите се

# 253
  • Sofia
В профила трябва да кликнете на името на детето. След това отивате в секция критерии :
Скрит текст:
Скролвате надолу до критерий К13 :
Скрит текст:
И трябва да го заявите.
След което системата ще Ви начисли 3 точки.

# 254
В профила трябва да кликнете на името на детето. След това отивате в секция критерии :
Скрит текст:
Скролвате надолу до критерий К13 :
Скрит текст:
И трябва да го заявите.
След което системата ще Ви начисли 3 точки.

Благодаря за бързия отговор. Явно сме го търсили като отделна графа, виждам, че е посочено заедно с други критерии на едно място

Общи условия

Активация на акаунт