Страсти - ясли и градини в София, кампания 2023/2024 - Тема 2

• 30 193
  • 411
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, резултати за градина пуснати на 14.09, излязли на 19.09, докога са валидни? В интернет чета за 15 дена. От деня на пускането на изследванията, нали, не от следващия ден?

# 211
  • София
От деня на пускането, да.

# 212
Здравейте, от календара на ИСОДЗ разбирам, че записванията от последното текущо класиране приключват на 05.10.2023 г.,16.00 ч. Аз имам съобщение, че крайният срок изтича на 28.09, 16.00 ч. Аз ли не разчитам правилно календара или това е някаква грешка?

# 213
Момичета, а бележките по мед.причини електронни ли са вече?

# 214
  • София
За ясли и градини - не.

# 215
Много благодаря Simple Smile

# 216
  • София
Не знам дали тук да питам, ще се пробвам, събирам документите на малката за ясла и вчера не взех правилно урината, но я занесох. Сега излязоха положителни левкоцити. Дали ще ни върнат от яслата затова? Реално чакам пробите от акото и паразитите, така че имаме време пак да занеса проба, но нз трябва ли. Благодаря!

# 217
Едва ли ще ви върнат.

# 218
  • София
И на мен не ми се вярва да ви върнат.

# 219
  • София
Здравейте, може би не е тук мястото, но наистина не знам къде да питам и към кого да се обърна.
Към общината ли мога да подам сигнал или къде за тенденциозно връщане на детето ми от ДГ? Връщат го водим,  го на лекар, дават ни бележка, че е здрав( абсолютно реална бележка, след проведен реален преглед). Днес съм говорила с директорката, но потрети ли се, вече ще се обърна към следващата институция.

# 220
А какви са им доводите след бележката? В същия ден ли го връщат отново и за какво? Говорете първо с персонала, после с директорката, от общината едва ли са заинтересовани кой кого и за какво връща и не ми се вярва да навлизат във всеки такъв случай.

# 221
  • София
Минала съм разговори с всички. Има бистри сополи детето, които не са през целия ден. Много често се събужда сутрин вкъщи без и после от градината звънят, че има. Съмнявам се, че може да проявява алергия към нещо там. Сега ще пробваме противоалергични лекарства. На прегледите казват, че е здрав и няма причина да не посещава.

# 222
  • София
Възможно е препаратите за чистене да дразнят, но по-скоро би се проявило в кашлица (племенницата ми беше така почти година след Ковида). А сутрин като влизат от студено на топло или са плакали, масово ги гледам как бършат сополи докато са пред шкафчетата.

# 223
На ясла ли е детето или на градина? По мои наблюдения в яслата повече имат тенденция да връщат за всичко, в градина на се втелясват толкова. Не мисля, че имате друг полезен ход освен да се разберете с персонала и директорката. Можете да посетите и алерголог и да ви издаде също бележка, че може да посещава, ако се установи алергия. Но на дете под 3 години трудно се установяват алергии, те самите също не са константа. Потърсете сущо така детски алерголог, защото не всички се занимават с деца. Възможно е да е алергично и към някаква растителност на терена в двора, препарати, с които се почиства и се пере и т.н.

# 224
  • София
Втора яслена в градина с яслени групи е иначе, мерси за съветите.

Общи условия

Активация на акаунт