Вече честно казано не знам какво да правя, а и от градината не ми дават опции!
3 часа задължителен сън за 4-годишно дете не е адекватно за всички деца! „Или спи, или си го прибирай“
Щерката ми, на 4г. не иска да спи в градината, те имат изисквания да се спи цели 3 часа. Слагат ги още към 12 или 12.30 най-късно. Казва ми се, че в такъв случай аз ТРЯБВА да я взимам в 12 часа. Е, да, ама аз работя, от вкъщи да, но работя. Също така взимам сестра и в 16.00 и изобщо не ми е удобно да се разкарвам по 100 пъти до градината, а и ако я взема в 12.00 не мога да си свърша работата. Тъй като смени групата скоро, едната учителка е свястна и не се оплаква, каза ми дори че дъщеря ми е поспала.....нооо другата направо ми се накара, щяла да ми звъни да съм я прибирала в 12, то оплаквания, то чудеса....Ако това било нейно дете, нямало да я оставя в градината ако не искала да спи..
Докога ще измъчват децата с това спане по 3 часа? Много от децата не искат да спят следобед. Това им е работата все пак! Ние, които работим, нямаме баби и дядовци, да се чудим и да сме насилвани да прибираме децата в 12, защото те (учителите) трябва да почиват 3 часа. Докога така, до училище ли? Преди това живяхме във Франция, нямаше такива правила и задължения за спане. Децата, които не искаха да спят, ги оставяха да се занимават с нещо. Аман ви казвам.... Живеем в гр Банско и тук няма частни градини, така че това е единствената опция...