Преждевременна яйчникова недостатъчност / ранна менопауза

• 21 469
  • 421
  •   1
Отговори
# 105
Комбинираните добавки няма да ти помогнат кой знае колко. Някои неща се пият на гладно, други след храна, някои с някои не се приемат заедно. Формите в комбинираните добавки не са с висока бионаличност, тоест на хубави и не се усвояват добре и/или изцяло от организма и са в по-ниски от препоръчителните дози
Според мен си запиши час за Калчев, ско прецени да ти пусне имунологични или да огледа ако трябва нещо (хистероскопия)

# 106
Специално FH pro  са с доста стабилни дози от всичко, пия ги от месец, а преди това съм пила нещата и по отделно, но не толкова много, колкото са в комбинираните витамини. Чела съм доста добри мнения специално за тази добавка, не знам дали сте запозната с нея. Повечето са активните форми на витамините. А и в крайна сметка имам вече няколко неща които пия на гладно, няма как да прибавя още. Направила съм си смятам, оптимален график за пиене, като както казах, започнах комбинираните витамини вече след стабилна основа на приемане на основните за мен добавки и то от месеци. Аз вече имам имунологични изследвания, имам и две хистероскопии през последната година.

Комбинираните добавки няма да ти помогнат кой знае колко. Някои неща се пият на гладно, други след храна, някои с някои не се приемат заедно. Формите в комбинираните добавки не са с висока бионаличност, тоест на хубави и не се усвояват добре и/или изцяло от организма и са в по-ниски от препоръчителните дози
Според мен си запиши час за Калчев, ско прецени да ти пусне имунологични или да огледа ако трябва нещо (хистероскопия)

# 107
Не съм много сигурна, но това което пуска Калчев с имуноложката от неговия център, се пуска само в Александровка и няма как да имаш същите неща изследвани в Надежда. Хистероскопии направени в Надежда също не бих сравнявала никога с работата на Калчев. За добавките, да запозната съм с въпросната комбинирана добавка. Нещата просто не се приемат заедно - желязо с магнезий, калций, цинк - пълен абсурд! Инозитол, нак, резвератрол, мелатонин - манджа с грозде. Някои форми като витамините от група Б са ок, други като формата на CoQ10 - не са хубави. Мнението ми остава същото. Това са само съвети, ти си решаваш как да действаш. Успех, дано станат нещата скоро 🍀

# 108
Да, може би ако се приемат по отделно някои добавки се усвояват по-добре, но в храната например витамините и минералите се съдържат заедно, там няма как да се разделят. В спанака например има и желязо и калции и белтъци. Аз физически, за себе си виждам невъзможно на всеки час да взимам по една шепа хапчета. Да, Убиквинола е по-добрата форма, но това може да се компенсира донякъде с малко по-голяма доза убиквинон. На мен б-тата са ми важни заради мутациите. Колкото за хистероскопиите, не мога да кажа, нямам база за сравнение, не съм виждала матка отвътре, и не смятам, че съм толкова компетентна че да определя чия работа е по-добра в случая. Не знам какви са конкретните имунологични изследвания, но е факт, че на повечето места отричат ембриотоксините на доц. Русев, както и хематологичните му предписания, което лично съм го чула от трима различни хематолози. Но пък има жени, които се кълнат в него, и благодарение на него забременяват. Мисълта ми бе, че не всичко е черно и бяло и при различните хора има различни методи за лечение, както и начин на действие на конкретните. Та да, подхода навсякъде няма как да е еднакъв. Вие сте при Калчев и сте забременяла от два прегледа при него, нормално е да го препоръчвате, но аз съм чела и ужасни мнения за него. За Сигридов също. За лекарите в Надежда - също. Моята лекарка има бременна с АМХ 0,01 - вероятно въпросната дама я обожествява, дето се казва. Малко лекари биха се наели да работят въобще с такива пациенти с тяхна яйцеклетка.
Не съм видяла до сега лекар в който всички пациентки да се кълнат в него, и той да е панацея за всички - реално, ако имаше такъв, всички щяхме да сме там та да ни реше проблемите.
Та дано се случи на всички ни чудото, независимо по кой път сме поели.

# 109
Минавам да споделя :
Фоликула ми се разви до 13 ММ на ЕЦ, два дни бях на Pergoveris 300 + Oxotide ( cetrotide) , на третия ден отидох на преглед  и да назначим време за пункция , но фоликула се беше спукал ( виждаше се мястото , където беше, но го нямаше. Според доктора се е получило така, защото Ф се е развил по- напред в цикъла. Предполагам , че О е настъпила вчера , ден 19 . Случвало ми се е и преди , но предния път бях си влязла в операционна за пункция с пълна анестезия . Този път поне това ми се размина .

План за следващия опит : добавяме DHEA към витамините и добавките
Започвам Кломен на ден 3  до ден 8 . На ден 8 отивам на  преглед за АФ .

Infernaliia,
 писали сме по едно и също време . Не съм чувала за добавката, ще видя какво съдържа. Във форума има споделени успешни бременности с Амх 0,1. При нас обаче го има и мъжкия фактор, затова не разчитам на естествена бременност.

AlisonParker,
Би ли споделила кое с кое е правилно да се приема и по какъв начин точно ? Може и аз да не приемам моите в правилните време и начин .

# 110
Ресвератрол се приема на гладно
След 30-40 мин отново все още на гладно се приема R-ALA + добавката за митохондрии и /или Таурин
След 30-40 мин отново все още на гладно се приема Инозитол+НАК+Аргинин
На гладно може и да е през деня - два часа след някое хранене и 30-40 мин пак не се яде нищо
Всичко останало се приема след хранене,
като Желязото трябва да е далече от магнезий, калий, калций, цинк.
Мелатонина  се приема 30 мин преди лягане отново е добре да се пие самостоятелно.
Вит от група В да не са с вит Д, а самия той да се приема най-късно до 15 часа
Това спазвам аз
Убиквинона и в огромни количества да се изпие няма да даде същите ползи като убиквинола и това е факт, не знам от къде си чула, че се компенсира, просто не е вярно
MERA щом ще пиеш dhea изписано от лекар, предполагам знаеш, но пак ще кажа - трябва да следиш нивата на андрогените

# 111
MERA, стискам палци другия месец да стигнеш до пункция. Обръщам внимание, че специолно тези витамини на оригиналната опаковка дозировката я пише за дневната доза от 6 капсули, а на българската опаковка, препоръчителната доза е 1 капсула, където количеството на веществата е съществено по-ниско. Говорила съм с двама лекаря за добавката и двамата потвърдиха, че е добра, единия каза взимай 6, а другия препоръча по 3, че му се видяха прекалено големи дозите. За DHEA питах своята лекарка, тя не е лошо настроена към нея, аз си пуснах на своя глава изследване и тя заключи, че нямам нужда, и не било хубаво да прекалявам все пак. Въпреки това се чудя дали да не я започна на своя глава, защото съм чела, че влияе изключително добре, но още не съм се осмелила.
Стандартния Кю 10 е убиквинон, като минусът му е, че част от него не се абсорбира. В тялото убиквинона се редуцира до убиквинол. Ето защо убиквинолът може да се приема в по-ниска доза и се усвоява по-добре. Има обаче и специфични форми на убиквинон, разработени за по-добра абсорбация, като за по-добро усвояване се препоръчва разделянето на дозата на части през деня. Въз основа на гореспоменатото 400 мг убиквинол е алтернативен на 600 мг стандартен убиквинон. Има научни статии по въпроса, в книгата си Ребека Фет ги е посочила в източници. А доза от 600 мг убиквинон пак е по-добре от 100 мг убиквинол, примерно, така че не съм съгласна с последното ти твърдение, Alison Parker.
Д-р Сигридов примерно, много държи добавките да се приемат според определеното време от деня, когато най-добре се усвояват, но за Развератрола казва дневно, не уточнява час, за Медрола обаче е категоричен до минутата. Препоръчва Кю 10, като не уточнява форма. Други лекари, наясно с мутациите ми, ми изписват метилирани б-та, той държи на определена марка, която е органична примерно. Е, на други жени изписва съвсем други и марки и т.н... Мисълта ми е и лекарите и самите научни статии често си противоречат. При всички случаи кое е най-доброто лично на мен ми е трудно да определя, но, предполагам всички правим каквото можем, както се казва.
Личният ми опит от 20 отделни добавки и притеснения беше да се объркам и да предозирам с ЙОД. Два дни не знаех къде се намирам. Пред мен една жена пак така, щеше вместо на 7 дни да си бие б12 5 пъти, да си ги бие 7 дни всеки ден. Съзнавам, че това са лични грешки, но понякога се губим в превода, предполагам на всеки може да се случи, колкото и да се внимава.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 01:15 от Infernaliia

# 112
Получих странно придърпване в матката и сега забелязах , че кървя. Възможно ли е овулационното кървене да настъпи ден-два  след спукване на Ф? Бяха ми казали, че имам фиброид в ляво, дали това може да причини кървене? Нова чуденка сега това на какво може да се дължи…

# 113
infernaliia моля те, в темата четат предимно жени на възраст над 35+, за тяхно добро не пиши такива глупости. Убиквинона при хора над 25-30 г изобщо не се усвоява от организма (или иколо 20-30%) какво остава да се редуцира до убиквинол. Убиквинол е нова добавка, създадена е през 2007 г, медицината се развива постоянно и може би си чела стари научни изследвания, включително въпросната книга, която всички сме чели, спокойно, вече се води стар източник на информация. Освен това убиквинонът може да бъде по-добър за други проблеми, но за качеството на яйцеклетката се пие убикнвинол! Пак го казвам заради всички жени, които правят всичко възможно да изкарат читави яйцеклетки. Ще се опитам през деня да намеря и пусна последните медицински проучвания. Дори репродуктивните лекари (тези, които поне малко се интересуват от добавки) вече изписват убиквинол  (с уточнение) а до много скоро се изписваше просто CoQ10. За дхеа също  е хубаво да се поинтересуваш малко повече. Какво означава, че влияе изключително добре. Това е хормон и когато се приема влияе на другите хормони. Приема се само по лекарско предписание като по време на приема се следят нивата на андрогените. Който има нужда ще му влияе добре, който няма - ще му разбута хормоните. Dhea е чист хормон, 7 keto dhea е хранителна добавка! Две различни неща. Пиша пак заради всички жени, които четата и се хващат за всяка дума - проверявайте си източниците, консултирайте се с подходящи лекари!

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 08:04 от AlisonParker

# 114
Infernallia, така като чета нещата, които сте проверили, отвсякъде си за Калчев според мен, но да, чака се и записва за февруари/март. Като за всеки лекар има много доза субективност, но аз мога само да благодаря на себе си, че отидох при него в момент, в който всички бяха вдигнали ръце и казваха донорска. Най-доброто решение, което съм взимала.

Направих PRP при него август в комбинация с иглотерапия и физиотерапия, септември имах положителен тест, в момента съм в 8г.с.+, естествено зачеване. Още след процедурата каза, че ми е направил левия яйчник двоен (беше с много намалени размери).

Не бързам да се хваля, защото бременността е още съвсем ранна, но до този момент 2 години беше страшна борба и нямах и лъч надежда. Шансовете ми ги определяха като под 0,1%.

Относно донорската - няма гаранция не заради ИЯР и хормоните, а защото както Алисън е обяснила има хиляди фактори, които влияят. До колкото ми обясниха на мен ембриолозите в Щерев - жената минава на ХЗТ и цикъл и лигавица преди евентуален трансфер на ДЕ се контролират, проблем с високото ФСХ и останалите така няма.

Алис, страхотни резултати! Благодаря, че сподели с нас, важно е точно такъв тип информация да се знае, за да можем да помагаме на повече жени в нашето положение Simple Smile

КОЛКО струва ПРП при Калчев ? На кой ден от цикъла се прави? Първо преглед и после евентуално ПРП ли?

# 115
MERA, кравта обилна ли е, червена ли е или е по-скоро течение? Ако е зацапване от овулация, възможно е и да изтече. Но другия ти проблем, миома, доколкото разбирам, също може да причинява кървене, но не съм минавала през това и не съм компетентна в случая. Дано не е нещо притеснително.

Alison Parker, разбирам, вярвате, че знаете всичко по-добре от всички и никой не трябва да спори с вас, че ви избива на агресия. Тук само вие четете и само вие говорите с лекари сигурно. Аз отказвам да разтеглям повече спорове, всяка жена си има глава на раменете и може да се поинтересува, както казахте.
Аз съм тук за споделения опит на жени в подобно положение на моето, всезнайковци има навсякъде.

# 116
Казах, че съм длъжна да го пиша заради всички жени, които четата. Ти не приемаш, че поднасяш подвеждаща информация. Аз не си измислям, това което пиша, всичко може да се провери. Ти си се запънала, въпреки всички съвети които ти дадохме всички в темата, не само аз. Ти не приемаш чуждото мнение и възможността, че не си направила нещо както трябва и има неща, които не си проверила, което може да е причината за неуспеха ти. Именно заради всяка жена която чете казах че повтарям едно и също - проверявайте си информацията и се консултирайте с лекар, а не съм писала вярвайте сляпо на форума или на мен!

Споделения опит ти го дадохме, жените с нисък амх, които имаме успех, ти не го прие.

Знаете ли, сега разбирам защо денис е спряла да пише в темата за добавките. Тя се опитва толкова години да помогне и е помогнала на толкова много жени, включително на мен, със знанията си за подпомагане на репродуктивната функция, а насреща получава това - обвинения, че се заяжда и е всезнайко.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 10:44 от AlisonParker

# 117
Вие не приемате чуждото мнение, не аз. Вие смятате, че знаете от всички по-добре. Съветите ми дадени от тук бяха да дам да ме стимулират, че не е страшна стимулацията, но видях и опит при който стиумлацията не действа, съветваха ме да пробвам в Турция, защото жената имаше страхотен резултат там, но и друга има друг опит. Както казах за опита съм тук. Вие и Съншайн, ако не се лъжа, имате добър опит с Калчев и много го препоръчвате, защото сте забременели при него. Даже да ви кажа, аз преди дни си запазих час за него, както казах няма да навреди да се консултирам. За добавките приех, че по-доброто им усвояване е по отделно, но аз имам причини, които ме отказват от това, споделих ги горе, не агитирам жените да ги пият заедно. Вие скачате на всяко мнение, с лека ръка давате оценка на лекари при които не сте била и сравнявате процедурите, които правят, без доколкото ви разбирам и веднъж да сте преминавали през хистероскопия или инвитро, или друга процедура.
С това завършвам.

# 118
А само кажи кой ти каза, че не съм била при Чапанова? От достатъчно дълго пиша във форума, може да се прочетат мненията ми и да се види при кой съм била. За да пиша за Надежда и Щерев, съм посещавала и двете места. Ти не приемаш, че Чапанова може да не е направила всичко за твоя случай и си се хванала за тази нейна пациентка с амх 0,01. Казахме ти, че може да е грешка в иксито, че може да няма нужда изобщо от пид, че има и други изследвания и процедури, ти за всяко нещо твърдиш, че имаш направено. Даваме ти съвети да търсиш по-задълбочено и на други места, ти решаваш да действаш както до сега, въпреки неуспеха ти. Твоя воля. И не съм му никаква на Калчев ако си мислиш, че те агитирам да ходиш при него, все ми е тая. Аз го хваля, за да може който търси отзиви да прочете моя опит, както ти си чела негативите (но за Чапанова си ги пропуснала нещо)
С това завършвам и аз, всеки чете и двете страни и си вади изводи

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 11:12 от AlisonParker

# 119
Не, напротив, точно защото се съмнявам, че не всичко е направено, за това търся опит. Абсолютно приемам, че може да не е направила всичко. Също съм била при други лекари. И за Чапанова съм чела негативи, и за всички други лекари, че за кой има само положителни мнения, питам? Предимно тази темите за амх чета тук, тук пише, че сте била при Калчев два пъти и сте забременели, но не бихте се доверила на никой от Надежда и Щерев, вероятно защото сте били при всички лекари от въпросните болници. Направи хистероскопия при Калчев, и имунологични при него, казвате, вероятно са различни продецури от хистероскопията при Чапанова, и имунологичните на Русев, и от на Димитров или Владимиров и от на всеки лекар.
Вие имате хистероскопия при Чапанова и хистероскопия при Калчев и имунологични и на двете места и за това имате такова мнение, да разбирам? Това би било различно.

Общи условия

Активация на акаунт