Родителите му

• 19 262
  • 430
  •   1
Отговори
# 180
Мислех, че темата е заключена докато я изчета!

Проблемът е в мъжа, защото е мамино синче и е наврял жена си при мама и татко. Младата булка за 7 години не е прозряла манталитета на родителите му и не е осъзнала къде е попаднала.
Вариант е изнасяне, ако успее да убеди милото да се откъсне от полата на мама.

Тия гостита и почерпки не са много в мои стил. Ако има сватба да се изясни в началото какви са условията - младите си я плащат сами и канят когото преценят или разходите се поделят между двете роди и се канят гости според уговорката.

За бебе същото.. аз раждам, някой прави сбирка и аз не знам за нея, ама и аз живея в къщата.. ми странно е.

# 181
Е, поканените чужди хора щели да я видят (ако не е предупредена) по гащи на терасата (хипотетично). Grinning Свекърът е свой човек и няма проблем да я вижда, ако тя ходи по този начин, така ли? Joy

# 182
Не мога да повярвам...! Вече 12-та страница продължава спускането по пързалката. Даже става по настървено.                         Satisfied
Хората се заблудиха, понеже днес не е петък Wink

# 183
Е, ами ако е обратното? Младите са в собственото си жилище и там живеят едните родители.
Следва някаква сбирка организирана от младите за нещо си тяхно ( свързано с детето им ) и са поканили свои си хора и приятели към един два катуна народ, да речем почитатели на разни модернистични стилове.
Хвърчат бири, бутилки, наргилета и младежта се разкарва по гащи и сутиени. А миличките им родители не са предупредени и са в небрано лозе. Че и никой не ги осведомява, колко време ще е купона, да се изнасят ли на хотел, при роднини, на село?
Щото къщата била на младите и никой друг няма право на нищо...

# 184
  • Далечният изток
Никой никого не лишава от никакви права. Авторката не одобрява свекървините сбирки, просто не ходи.
А нормално ли е да забрани на някого да си кани гости? А неговите права?!

# 185
  • София
Рядко е това родителите да нямат дом, а детето им да си е купило.
Но да, ако домът е на младите важи същото правило. Който има проблем с правилата в чуждия дом, не живее там.
Затова е добре отделните семейства да са отделно.

Все едно за всяко гостуване да питате комшиите си, когато живеете в жилищен блок.

# 186
Не видях да се забранява нещо от синковеца и снахата. Даже май нямат право изобщо да се обаждат.

# 187
Е, поканените чужди хора щели да я видят (ако не е предупредена) по гащи на терасата (хипотетично). Grinning Свекърът е свой човек и няма проблем да я вижда, ако тя ходи по този начин, така ли? Joy
Лорелада, ми може да е с боя на косата и по пенюар.. Хипотетично.
Ей, ама зли лели сте се събрали тук. Само чакате някой да се оплаче от мъжа или свекърите и да го разкостите.
Ами ако хипотетично, тя и мъжът и си организират тържество за бебето, на техния етаж, без да поканят свекърите, или им кажат с половин уста, след като нейните родители и роднини
са дошли вече - айде, елате и вие, те от своя страна дали няма да се обидят? Или пък отидат при родителите на авторката, там да си направят тържеството, без да канят родителите на мъжът, как мислите, дали  тези няма да се обидят? Или щом къщата е тяхна, те могат да си правят там каквото искат, без изобщо да се съобразяват с младите, които живеят там?
Пак казвам, че има такива неща като добро възпитание, съобразяване с родата, уважение... Ама важното е тук да наплюем авторката и да обясним колко сме велики.

# 188
  • Далечният изток
Е, ама хайде да не развяваме така права и задължения...
Колкото едните имат право да си канят гости, толкова и другите имат. Не вярвам някой да им забрани да си поканят техни приятели. Да готви булката, да опъват масите и да си поканят когото искат.

# 189
  • София
Липсва диалог, липсва грижа, липсва отношение, пък права нека си имат, никой не им ги взима.

Значи, вашите- наши момичета, ако случат на такива мутки непоръбени, то ще вървим да си ги съберем одма. Никоя от вас няма да говори за ПРАВАТА НА СВЕКА, а за чувствата на своето.

# 190
Аида, едно е сбирка с приятели, друго с родата. И то по повод новородено. При това точно тази снаха го е родила. Че и на другия син снахата да беше родила, пак е редно да ги предупредят, включително и ако не са поканени.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 16:13 от Прекрасная Василиса

# 191
Вижте сега, реално тук не е толкова важно подробностите за правата и задълженията.
Такива отношения са си изградили тези семейства, тези фамилии и така ще си карат.
Много хора по света и у нас, са с подобни усложнени роднински връзки. Вкл. и моя милост.
Мисълта ми е за комуникирането. То сякаш изобщо го няма.
При каквито и да било събития засягащи хора живеещи заедно, може би би било добре да има някакви предварителни обсъждания, предупреждения или подобни.

# 192
  • София
Ако авторката иска да покани нейни близки, разбира се, че има пълното право да покани когото реши.

# 193
  • Далечният изток
Ами точно аз не коментирам нито нечии права, нито задължения, докато не се появиха такива мнения тук. Вече казах, че момичето е младо, затова му правят впечатление такива отношения. Те не я канят, не канят нейните родители, тя отива на софрата и се цупи... Ще порасне... Ще спре да обръща внимание, ще им тегли една наум...

# 194
Пак да питам, ако свекървата реши да опне една маса с почерпка и на работното си място, пак ли трябва да сложи снахата на златен трон, а в краката ѝ - нейните родители? Все пак тя го е раждала това бебе, пък другите и те са баба и дядо, как така ще се черпят без тях?

Общи условия

Активация на акаунт