Родителите му

• 19 189
  • 430
  •   1
Отговори
# 345
И аз не го разбирам това да се гъчите всички в един апартамент.
Деца за женене,семейство - ще живеят още с мама и тате,не се ли чувстват леко неудобно...не знам...

Имах едно гажде което беше на 30 г. още живееше с майка си и баща си, когато го попитах не смяташ ли да излезнеш на квартира,да се отделиш от тях(не е малък,в крайна сметка-достатъчно голям е )Той ми каза: "Като дойдело момента"
То този момент никога може да не дойде.

Даже имам познат,който живее с брат си и с приятелката на брат му,която е даже е бременна,а ,той не смята да се отделя от тях.
Не знам какво е вашето виждане . Но моето че ако си финансово стабилен - трябва да се излезне на квартира(освен ако няма апартамент на някого от родители,и е свободен за живеене)
Иначе се получава"нали има кой да ме храни,готви,пере" и от това оправия после трудна.

# 346
Какви са тези луди хора, които искат да живеят със семействата на порасналите си деца?

Заклевам се, това са думи на майка ми. Брат ми си живее с нея. Покани ни и ние с мм да живеем там. Според нея е в реда на нещата. Все пак тия мамини синчета някой ги произвежда и това е родното им семейство.

# 347
Аз познавам жени (снахи в свекърски дом), които просто така им е по-удобно. Свекървата чисти, готви, грижи се за детето/децата, тя се прибере, я подпипне нещо, я не... И не е като да няма къде да се изнесат. Ама така е по-лесно.

# 348
Какви са тези луди хора, които искат да живеят със семействата на порасналите си деца?

Заклевам се, това са думи на майка ми. Брат ми си живее с нея. Покани ни и ние с мм да живеем там. Според нея е в реда на нещата. Все пак тия мамини синчета някой ги произвежда и това е родното им семейство.

Точно " Дядовата ръкавичка" щяхте да бъдете.

# 349
И моята свекърва искаше да живеем всички заедно ....

А, когато си купихме апартамент, дойде и заяви, че този апартамент е и неин. Всичко, което било на сина ѝ, било и нейно. Да уточня - купили сме го изцяло сами, с кредит.
Та не е лесно, дори сам да се оправяш, пак ти скачат на главата.

# 350
Не знам, за мен е супер странно да искам да живея със снаха. Още не съм толкова изкукуригала. Ми като ми се прище да опна дедо на дивана какво правим? Или пък да си ходя по гащи?

# 351

Точно " Дядовата ръкавичка" щяхте да бъдете.

Аз подобно предложение приемам с насмешка. Нито е било тема на разговор, нито е стигало дори до обсъждане. На 20 съм излязла от вкъщи, няма как на 30 да завра себе си и мм при дъртите и брат ми. То все едно сме от някое село, където свекървата върти всичко. А нашето е даже апартамент. Пак казвам не сме зависими и имаме достатъчно свободни жилища за всички. Обаче на брат ми си му харесва при мамчето, на мен не!

# 352
Искам да поздравя авторката на темата. С едно мнение успя да предизвика небивал интерес, браво, не се случва често!

И да попитам по същество. Майка ми почерпила съседката си за именния ми ден. Какво да направя сега според вас:

А. Да се разсърдя, че не ми е поискала разрешение предварително. Именният ден си е мой, аз решавам.
Б. Да се разсърдя, че не ме е поканила. Аз имам празник, а останах непочерпена.
В. Да се разсърдя, че не е поканила и моята съседка. Защо само нейната съседка да бъде черпена, не е справедливо.
Г. Друго.

# 353
Знам, че в наши дни темерутлукът, така де – алиенацията, е издигната в култ, но едно време не беше така – хората постоянно си търсеха поводи (много често и без поводи) да се съберат и веселят заедно. Роднини, приятели, съседи... Какви импровизирани съседски купони ставаха, ако знаете... Laughing
По-възрастните просто така са си свикнали. Да черпят. За ученик, за абитуриент, за годеж, за сватба, за внуче... По работните места все още се черпи за рожден и имен ден на деца и внуци. Селско ли, градско ли – обичай беше (и все още е!) да се почерпи за здраве.

Скрит текст:
Сватбата ми беше дневна, затова вечерта имаше 3 афтър партита Simple Smile – ние с нашите приятели вкъщи, живеехме на квартира тогава, моите родители с най-близките – в дома си, и свекърите с техни най-близки – у тях си. Общият купон беше всъщност самата сватба.
Когато родих, още докато бях в родилното, мъжът ми събра вкъщи приятелите ни и си направиха купон, моите родители – също почерпиха приятели у тях си. Свекърите дали са черпили и кого, понятие нямам и не ме и вълнува. Когато ни изписаха на 3-ия ден, вечерта наминаха най-близките ни съседи за по едно „наздраве“, постояха малко и си тръгнаха. По-голямото черпене, подаръците и т.н. бяха по-нататък, когато аз вече бях в кондиция за гости и бебето ставаше за показване и разнасяне.

Проблемът не е кой, кога, защо и как празнува, а това, че са наврени две отделни семейства под един покрив. Ако живееха отделно, снахата дори нямаше да подозира за „тайния“ празник, камо ли да се дразни кой е поканен и кой – не.
Другото, което ми направи впечатление – ако приемем, че свекървата е постъпила зле (ех, тази свекърва, бе! в картинката има свекър, има техен син, но винаги вината е на свекървата Simple Smile ) , къде е тъщата, за да ѝ покаже как се прави? Да организира купон, да покани сватовете, да им натрие носа?

# 354
И аз не го разбирам това с живенеето няколко поколения заедно. Аз с нашите даже абсурд да живея ако не е някаква наложителна ситуация..
 Всеки да си знае къщата си е свобода. Не знам какви откаченяци ще искат другото...

# 355
Някои хора са притиснати от обстоятелствата- ниски заплати, скъпи квартири, нужда от помощ да нещо и др.
Но не винаги е това причината. Понякога просто им е по-изгодно и/или удобно.

# 356
Свободата, Санчо... Когато живяхме на квартира, наемът ни беше по-висок от моята заплата (две стаи и бокс, необзаведени, даже бойлер нямаше).
Най-добре похарчените пари.

# 357
На същото мнение съм. Просто казвам възможни причини.

# 358
Добре де, като пътувате през по-малки градове не виждате ли цели квартали къщи на по два три етажа? Има си го това у нас , строи се за децата. Къде да се преместят младите в един град като Ихтиман, Костенец, Долна Баня, примерно? Примерите са произволни, сега да не се засегне някой. Като пътуваме за зимните ни курорти виждам, че Чепеларе примерно, също е с фамилни къщи. По тези места се живее така, не всички са в София, Пловдив и т.н. да наемат квартира в блок, някъде из България квартири няма, има многофамилни къщи.

# 359
Ако е достатъчно голяма къща с относителна самостоятелност ( отделна баня и кухня) не е толкова лош вариант. Има предимства и за гледане на децата и за възрастните хора.

Но зависи дали се разбират, ако не се, могат да си стъжнят живота.

Общи условия

Активация на акаунт