Родителите му

• 18 721
  • 430
  •   1
Отговори
# 420
..........  Свекървата за мен не е чак толкова лоша, все пак я приема и не се държи зле, просто смята, че снахата е подчинена и няма дума какво се прави… кофти, но нейният дом нейните правила.
В какъв смисъл снахата е подчинена - да не би да ѝ се нарежда да им слугува?

Нали не си мислите, че на свекърите им е супер младите да им се мотаят в краката? На всичко отгоре и да им държат сметка кого си канят в къщи. На който не му харесва куфара и чао. Тъкмо ще си запазят приятелските отношения и няма да се изпокарат.
Свекърите изобщо не са длъжни да канят сватовете си или който и да е на конкретно парти.

Хората са други, средата, обстановката.
Мисля Питър Мей го беше формулирал много добре - в апартамент в големия град може и да не познаваш съдедите си или само да си кимвате в асансьора, но в къща в малко населено място зависиш от тях.
Това подчертаното съвсем изобщо и по никакъв начин не е вярно сега. С какво зависиш от съседите на село? Колата ми е в ръцете, пари, комуникации.... Да не сме в 19ти век...

# 421
Хората са други, средата, обстановката.
Мисля Питър Мей го беше формулирал много добре - в апартамент в големия град може и да не познаваш съдедите си или само да си кимвате в асансьора, но в къща в малко населено място зависиш от тях.
Не е ли точно обратното това за съседите 🤔

# 422
# 423
Не е нужно да си зависим от някого, независимо къде живееш. В селата хората се познават, просто защото са малко на брой. Едно село с 2 хил. човека все се знаят кой кой е и се засичат из селото - в магазина, в училището (ако има), на пазара, при доктора и т.н.
В големия град може да познаваш хората, които са ти в обкръжението и, ако съседите ти нямат общо с теб, не е нужно повече от "Добър ден!". Плюс това хората са доста мобилни, не е като преди, когато са живеели цял живот в един апартамент (къща). Хора пътуват, местят се, купуват и продават имоти и т.н.

# 424
Не е нужно да си зависим от някого, независимо къде живееш. В селата хората се познават, просто защото са малко на брой. Едно село с 2 хил. човека все се знаят кой кой е и се засичат из селото - в магазина, в училището (ако има), на пазара, при доктора и т.н.
Това го подкрепям и аз! Хората там са готови сами да помогнат повечето, няма нужда да им се моли някой.

Но съседите в апартамент, ей, там ако не оцелиш на съседи, си изгорял. Могат да ти създадат много по-сериозни проблеми. Като пример мога да дам моя съседка, която от години ходи в полицията заради жената под нея. И то само защото тя работела през нощта и не искала децата на горната да и тракат, идвала е затова, че чувала жената като си мие чиниите и т.н. В малките места никой не би го направил!

# 425
Е, тя ще подаде два-три пъти подобен сигнал и ще отнесе глоба.

# 426
Точно там е проблема, че си плаща глобите и продължава същата песен 💆‍♀️

# 427
Точно там е проблема, че си плаща глобите и продължава същата песен 💆‍♀️

Ахахахха, ми кат има пари, да плаща!.....луди хора без работа.

# 428
първо ние не знаем какви са отношенията между снахата и свекървата, аз останах с впечатление че, не си говорят много. Снахата прави някакви физиономии, мъжът и обяснява на майка си какво означават и замазва положението.
Като не са толкова близки, защо свекървата да я пита, дали да си кани и кого на гости, ако не ангажира снаха си по някакъв начин.Никъде не беше казано че, гостите ще пипат /мачкат бебето. Те могат да празнуват и без да се пипа бебето. Също така, е възможно отношенията между сватовете, т.е. майките на младите да са напрегнати и тогава каненето на гости не е най-удачно. На мен ми прилича сякаш снахата смята че, след като е родила златното бебе, всички трябва да я слушат и тя да им казва кой какво да прави.
а е просто-поемаш инициативата ти за празненството /ако искаш такова/ и решаваш кой да поканиш.
Ако свекървата се меси, направи тържеството в местната кръчма/ресторант или в дома на собствената ти майка и т.н.

# 429
Живеенето в една къща е предпоставка за дразнене по всякакви поводи.Избягвайте го на всяка цена,независимо чии са родителите.

# 430
Изнасяйте се, мацка...сега търпиш ама я си представи след 5-10 години. На съседа жена му по същия начин,заради майка му си събра куфарите, взе детето и се изнесе. Той си остана сам със мама, ама тя след 2-3 години като почина, той превътя играта (буквално полудя).

Говори му, даже ако стане нетърпимо му дай ултиматум.

Общи условия

Активация на акаунт