Университети в Германия и други държави с немски език - 20 тема

• 45 104
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
По спомен всички Computer Science бяха ограничени, но не съм обръщала внимание изрично на това, може да греша.

# 241
Здравейте,
Синът ми е приет магистратура машиностроене в ТУМ.
Чака резултат от още едно кандидатстване.
Срокът за записване, според него, е до 1 октомври. Аз не съм сигурна и се притеснявам да не изпусне записването.
Моля майките на магистри, ако знаят, да кажат.

# 242
Здравейте. В профила на дъщеря ми в хохшулщарт излизат две оценки от дипломата - 4.0 и 1.0. Нейната диплома е 1.0. Това 4.0 така ли трябва да стои?

# 243
  • София
bebenka, не мога да помогна, дъщеря ми се записа със сигурност по-рано от 01.10
Най-вероятно е прaв малдежът, виж тук в графата Immatrikulation - Einschreibung.
https://www.tum.de/studium/bewerbung/infoportal-bewerbung/termine-und-fristen
За по-голяма сигурност  (най-вече твоя Laughing) - мейлче (ама негово, само по твоя молба Joy )

СЛ, четворката най-вероятно е някакво тяхно означение за  чужда, не немска диплома. Не съм сигурна, разбира се, но правя аналогия. Преди години при кандидатстването на голямата ми дъщеря в баварско уни за NC специалност при онлайн бевербунга в портала на унито на мястото на диплома като стойност се слагаше цифров код, точно четворка, и имаше изрично удебелен текст, че те си пресмятат еквивалента в немска. Тоест не се очакваше с  диплома 5,98 да въведе 1.0. Лесно можете да проверите дали е  това, ако имате познат кандидат с немска диплома. Но дори и да не е точно това, със сигурност си е някакво тяхно означение, понеже  преди седмица дете с диплома 1.1 ме попита същото за такава четворка.

# 244
Да, може и да е означение за чужда диплома. Преди няколко дни дъщеря ми го коригира, но после системата отново го промени на 4. Благодаря!

# 245
Русалче, честит рожден ден Heart!
Желая ти много здраве, бъди обичана, ценена и щастлива.
Огромни благодарности за помощта която ни оказваш и ценните съвети.

# 246
  • София
Благодаря Heart. Изоставих за кратко всичко немско, поне така смятах..И хоп, за утре във Ватикана имаше свободни турове само с немски гид, с английски бяха изчерпани.. 🤣Няма отърваване..Joy.

# 247
  • Deutschland/HE
Честит рожден ден, Русалке! Много здраве и по-чести срещи с девойките!
Трябва да те направят почетен консул на Германия по образователните въпроси!

# 248
  • София
Ха ха, сollibri  Heart,  отива да празнува почетният консул ....само с една девойка, уви. Втората работи, третата е вeроятно в Lernraum-a..Но и една  е повече от нищо, както беше миналата година.

# 249
  • София
Русалче, честит рожден ден и от мен!!! Гласувам  "за" почетния консул...Жива,здрава и много,много обичана!!!

# 250
  • столицата
Русалке, жива и здрава да си  и още много да те радват момичетата!  И моето ексНЕГ-ърче крачи някъде из Рим на 42 градуса. Не случихте на най-подходящото време, но пак да си изкарате супер! То в Рим едва ли човек може да си изкара зле. Весел празник!

# 251
Малко късно, но от сърце - бъди жив, здрава и много много щастлива, Русалка! Нека сърцето ти е пълно с любов и удовлетворение.
Ние се завърнахме от странство, успяхме да минем и през двете деца. Времето в Германия е много топло , макар че в неделя ни изпрати с дъжд . Не съм вярвала, че може да е такава жега. Кръстосахме държавата от Мюнхен до Рощок, от Шлезвинг до Аахен, от Дортмунд до Мюнхен.  Еми.. нямам забележки. Не така стои въпросът с прибирането към БГ,  но ще замълча по въпроса, че не е в мой интерес да плюя срещу вятъра..
Моят немски студент хвърля последни усилия по лятната си сесия, има още два изпита и приключва, после тръгва с отбора по студентска формула на състезания.  Наесен - дай Боже, почва стаж.

# 252
  • София
Като тази жега в Рим не съм виждала,  ГД, едва се оцелява..Сега и с кран не могат да ме извадят от стаята и  мързелуването на хлад..
А не е като да не съм била  и на доста по-големи жеги съгласно термометъра, на море в Акаба примерно..Но ще да е от дъртрозата непоносимостта ми към топлото, от габаритите също..Следях ви аз тура във Фейса, страхотно изживяване, особено интересни ми бяха снимките от скандинавските държави 😀
Браво на мюнхенския младеж!
Днес гидът на немски във Ватикана правеше бая граматични грешки, аз като граматична полиция с някой и друг коментар на бг,  а девойката - бе, к'во ти пука..🤣

# 253
  • На планетата Земя
Честита да си,  Русалчик! Здрава, щастлива, обградена от обич!

Днес hochschulstart заработи за немедицинските специалности. Имаме ДА по първо желание от общо две. Продължаваме упорито да чакаме ТУМ, скоро всичко ще се реши, че вече нямам търпение.

# 254
  • тук-там
Миле, честито! Стискаме палци и за ТУМ! Какво е първото желание на девойката?

Общи условия

Активация на акаунт