Университети в Германия и други държави с немски език - 20 тема

• 45 112
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Нашите кандидатури са още в оценка, дори от двете специалности, които и пратиха мейл за гарантирано място няма нищо. Почвам да се притеснявам да не пропускаме нещо…

# 256
  • София
Хало! ЧРД на Русалката и честито на приетите младежи. Скоро ще събираме багаж, май Simple Smile Получихме оферта за единия университет, сега чакаме кой друг ще излезе. С настаняването представа си нямам какво се случва. Младежа и консултантката бистрят каквото трябва по телефона. То било хубаво някой друг да се занимава.

# 257
  • София
Hallo и от мен от БГ Simple Smile

Мерси на всички за пожеланията, честито на приетите, още по-голяма да е активността по този параграф в идващите дни/седмици! Успех и с общежитията!

# 258
Честито на новоприетите и стиснати палци за още чакащите потвърждение.

Дъщеря ми получи официална покана за първото си желание в техническия в Хамбург. Обаче в хохшулщарта няма срок за приемане на поканата, а тя иска да изчака и други университети. Това е първото и желание в сайта, така че за там няма какво да чака, но другите, за които е кандидатствала са си през техни сайтове. Така или иначе ще приеме поканата, защото това си искаше най-много. Имате ли представа до кога е срока за приемане на поканите през хохшулщарт?

# 259
  • München, Deutschland
Исеис, ако иска в Хамбург и й казват, че я приемат там, защо ще чака други унита? По-скоро веднага да търсите квартири и варианти за заминаване си представях аз, но със самия процес на кандидатстване не съм навътре и може и да пропускам нещо...

# 260
  • На планетата Земя
Честито на всички приети! Много радост да донесе бъдещото следване!

Iseis, за Аахен на нас ни излиза вдясно дата до някой си август (нещо от сорта на 24.8 по спомен). Виж и при вас може да е така. Ако искаш, да вляза да снимам на екрана.

От Мюнхен и Виена очаквано нямаме още отговор (за Виена съм учудена, че действат така лежерно, крайният срок за кандидатстване им беше 19.6). Взехме РЕШЕНИЕТО, няма да ги чакаме. Скоро ще се похваля Blue HeartGreen Heart

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 12:39 от Mileto

# 261
Няма да чака, мота се нещо, та ме напрягат с баща ѝ. То в момента сме в отпуск извън страната и много няма какво да направим, та затова. Ще им дам зор да се приключва и да търсим наистина квартира.
До 24 август е координационната фаза, да.

# 262
  • София
Няма да чака, мота се нещо, та ме напрягат с баща ѝ. То в момента сме в отпуск извън страната и много няма какво да направим, та затова. Ще им дам зор да се приключва и да търсим наистина квартира.
До 24 август е координационната фаза, да.
Какво пречи маркираното, и в чужбина може да се потвърди, ако й  е първото желание. Simple Smile Дано не прозвуча като упрек...
Едната ми девойка даже не дочака бешайда, направи скрийншот на това, че е потвърдила и го пусна на  Щудентенверк, час и нещо по-късно имаше оферта за общежитие. Колкото по-рано стане това, толкова по-големи са шансовете за общежитие, понеже към този момент все още не са толкова  много приетите тук и там..

# 263
Дадох зор аз, хич да не ми се мота, благодаря Joy 
Какъв упрек, аз излизам от кожата си направо - чакала. Какво чака, като я приемат точно там, където иска?

# 264
Здравейте! Чета Ви отдавна с интерес, но не се осмелявах да пиша. Честито на новоприетите студенти! Дъщеря ми получи покана  по първо желание в Аахен и вече потвърди. Остава само да преведем семестриалната такса до 14 август. Сега очакваме прием в общежитие. Кандидатствала е още миналата година и е на предни места в листата на чакащите, дано скоро получи място в някое от общежитията. Успех на всички кандидатстващи!

# 265
  • София
Честито  Simple Smile Успех с общежитията. Който реши, нека каже какво  и къде е прието детето му ( и за такива, които са  вече 2-3 курс важи поканата, ако не са включени), че при пускане на следващата тема да актуализирам списъка. Така нови и ориентиращи се тепърва в обстановката могат да задават и конкретни въпроси на потребител Х. На когото не му се споделя, негово право си е  .

# 266
Здравейте! Нека и аз да се разпиша в графа родител на "кандидат-студент в Германия". Скоро открих темата, за една нощ прочетох всичко от 2019 до вчера и много ви благодаря на всички за безценната информация, помощ и опит, които споделяте с по-неориентираните от нас. Дъщеря ми кандидатства медицина тази година, подала е де що е трябвало, и сега чакаме... доста е изнервящо.. И колкото повече се приближаваме към деня Д, мен все повече ме гложди един въпрос. Сред желанията й има, както университети с Modellstudiengang, така и с Regelstudiengang, подредени по-скоро на географски принцип. Четохме за разликите между двата начина на преподаване, но все пак ще съм благодарна, ако родители, чиито деца вече учат медицина, споделят лични впечатления. Ако Modellstudiengang е по-иновативната форма на обучение, защо университетите, предлагащи я, са по-малко? Доколко е възможно прехвърляне от един университет в друг в рамките на Германия или на БЛ? Има ли възможност за семестър извън Германия с признаване на кредити (Еразмус +)? Май въпросите станаха повече от един, но основният е за разликата между Modell-а и Regel-а и кой колко е доволен от съответната форма. Благодаря и успех на всички кандидатстващи!

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 14:50 от Christeli

# 267
Честито  Simple Smile Успех с общежитията. Който реши, нека каже какво  и къде е прието детето му ( и за такива, които са  вече 2-3 курс важи поканата, ако не са включени), че при пускане на следващата тема да актуализирам списъка. Така нови и ориентиращи се тепърва в обстановката могат да задават и конкретни въпроси на потребител Х. На когото не му се споделя, негово право си е  .
Благодаря! Приета е в RWTH–Аachen, специалност  Sprach-und Kommunikationswissenschaft. Сестра и завърши тази специалност през 2020 г. , а  тази година завърши магистратура Digital Media Communication M.A.

# 268
  • София
Дъщеря ми е Modellstudiengang в RWTH Aachen. Това й беше желание 1. Не става дума за иновативност, накрая големият държавен се държи от всички на равна нога, просто пътят дотам е различен. При Модел теория и практика от много рано се преплитат, Ковид промени това за някои випуски, но сега всичко си е по старому. В Регел и в някои факултети с  Модел  физикумът е след 4 семестър, в Аахен конкретно е след 6-ти. Но не защото им дават повече време..Laughing Изпитът е просто доста различен oт физикума, в 3,4,5 и 6 семестър се изучават всичките системи - Bewegungsapparat, Herz-Kreislauf, Blut und Abwehr, Nervensystem, Gastrointestinaltrakt, Harn- und Geschlechtsorgane, Endokrines System, Haut, Sinnesorgane..Точно тази разлика прави преместването  (почти)невъзможно -  и от Модел в друг Модел,  от Регел в Модел ( и обратното) пък съвсем.. Съученичка на голямата ми дъщеря  се премести в  България след успешно взети всички изпити за първите 2 семестъра, просто Германия не беше нейното.. Не й признаха нищо, кандидатства си наново.

Семестри извън Германия има. Познато дете беше в Тайланд.

# 269
Дъщеря ми е Modellstudiengang в RWTH Aachen. Това й беше желание 1.

Благодаря за отговора! И на дъщеря ми RWTH Aachen й е номер 1 (или поне към момента на подаване и приоритизиране). Мърдаше някои нагоре, други - надолу, но Аахен винаги си остана пръв в списъка, обаче сега откри, че има познати във Фрайбург и Тюбинген (които са Regel) и започна да се колебае. Не знам доколко ще има избор, всичко зависи от класациите. За общежитията да не говорим, там нещата са много назад.. Предстоят интересни седмици Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт