Университети в Германия и други държави с немски език - 20 тема

• 45 010
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • На планетата Земя
Тотони, стисвам палци за успех! Съжалявам за общежитието в Аахен. Ние затова линка го потвърждаваме по няколко пъти в рамките на тези 10 дни. Да, там може да си сменяш желанията - отпада старо, включва се новото. Но на новото си най-отзад на опашката.

# 136
Понеже синът ми си е правил нещата за общежитие. Да попитам, не им ли изпращат имейл, с които да потвърдят желание за участие в общежитие всеки месец или получават след регистрацията линк, който те да си следят сами кога да потвърждават желание за общежитие. Утре и него ще питам, как е направено.

# 137
  • На планетата Земя
Само за Аахен знам, че изпращат мейл с линк за потвърждение. За другаде не съм чувала.

# 138
  • тук-там
И аз не участвам, но доколкото дочух от девойката, на много места потвърждава желание всеки месец.

# 139
  • София
Тотони, стисвам палци за успех! Съжалявам за общежитието в Аахен. Ние затова линка го потвърждаваме по няколко пъти в рамките на тези 10 дни. Да, там може да си сменяш желанията - отпада старо, включва се новото. Но на новото си най-отзад на опашката.

Точно както предположих, значи. Но в техния случай на всички позиции ще са на опашката..Sad
И на други места има с потвърждение. Но сякаш най-масово са тези с еднократно подаване.

# 140
link=topic=1563260.msg46624374#msg46624374 date=1687808524]

Много си ви е добра дипломата! Сега и един хубав ТМС и шансовете ви за Аахен и доста други уни са ви чудесни.
[/quote]
В "мъжката" квота:stuck_out_tongue_winking_eye:
Шегата настрани, още от моята младост, много се ядосвам на това несправедливо разпределение в България, особенно за медицина. Гимназиите - о.к., има си причини, но деветнадесетгодишни младежи да влизат медицина с 3,а за девойките 5,5 да е недостатъчно е пълен абсурд. Е, едно време имаше квоти и за от служили и донаборници.
Русалка, за Манхайм се отнася въпроса ми. Понеже сме подали и Хайделберг, да променим желанията. Ама ще изчакаме ТМС и ще реагираме според резултата.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 09:35 от totony

# 141
  • Варна
Може ли да си променяш желанията за общежития в портала на щудиумверк?

За Франкфурт, може . Може да се променя желаната дата на настаняване(  следващ семестър), вида на помещението. Там не пращат всеки месец мейли за потвърждаване и синът им пише редовно.Подадени документи декември 2021г. получи общежитие април 2023г. Но там имаше грешка, че не бяха отразили новата му  желана дата за настаняване- октомври 2023г. Последваха писма с приложена старата кореспонденция и нещата се оправиха. Тези промени трябва да се правят преди да е получена оферта. Ако получиш оферта и откажеш , трябва отново да кандидатстваш .

# 142
  • София
За Манхайм ще излъжа, ако кажа да или не. Дъщеря ми си подаде заявлението много стриктно, точно 6 месеца преди желаната дата за нанасяне предвид факта, че това й беше желание 1, после при приема само допълнително им изпрати Zulassungsbescheid-a и след отрицателно време имаше оферта. Нищо не е пробвала да променя междувременно, за да  установи дали е  възможно или не.

# 143
Ако сте медицина в Манхайм, за общежитие се кандидатства през портала  на щудиумверк Хайделберг.

# 144
  • София
Ако сте медицина в Манхайм, за общежитие се кандидатства през портала  на щудиумверк Хайделберг.
Нееее, стига ми една медичка..Тази в Манхайм  е математичка. Laughing Иначе за медицината е логично, тази  с моделщудиенганг в Манхайм е към уни Хайделберг. Но сякаш има някакви случаи, при които компромисно се получават общежития И от Щудиренденверк Манхайм, не знам обаче каква е схемата. На Тани девойката е там с медицина, но тя не е писала отдавна. Иначе е много отзивчива и  би споделила.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 11:54 от пенсионирана русалка

# 145
Понеже синът ми си е правил нещата за общежитие. Да попитам, не им ли изпращат имейл, с които да потвърдят желание за участие в общежитие всеки месец или получават след регистрацията линк, който те да си следят сами кога да потвърждават желание за общежитие. Утре и него ще питам, как е направено.

Всеки месец пращат мейл и трябва да потвърдиш че  кандидатурата ти остава. Накрая пускт мейл че имаш стая, и предлагат договор и сума за плащане.
Maitrix - продължавам да стискам палци, имам чувството че детето ти ще учи в заветната gamelab. Дай Боже!

# 146
Благодаря за подкрепата. Надявам се края на юли нещата да се случат. Иначе извън кандидатстването сме на къмпинг на Шабла с приятели. Синковеца ще дойде и този с приятели в четвъртък и така ще посрещаме джулая на палатка. Само щерката ще стои и работи в шотландско. Надяваме се и да синхронизираме и изпратим дипломата през това време. Те така от нас.

# 147
  • München, Deutschland
Добри новини за минималната заплата:

https://www.dw.com/en/germany-minimum-wage-to-increase-to-1241-in-2024/a-66030989

# 148
Здравейте, Може ли за едно уточнение - за общежитие в Манхайм трябва ли всеки месец да се изпраща е-мейл. Сигурно го пише това, но доста се обърках от цялото напрежение напоследък. Благодаря предварително!

# 149
Здравейте, Може ли за едно уточнение - за общежитие в Манхайм трябва ли всеки месец да се изпраща е-мейл. Сигурно го пише това, но доста се обърках от цялото напрежение напоследък. Благодаря предварително!
Мисля, че - не. Ще питам младежа и ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт