Университети в Германия и други държави с немски език - 20 тема

• 45 037
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • На планетата Земя
В унито на дъщерята стои българският адрес. Казаха ни, че за България не пращат документи, защото е по-далече.
Или ще ги вземе на място в канцеларията, като пристигне по някакъв повод, или в даден момент да си въведе вече наличния тамошен адрес. Но е записана, няма връзка между изпращането на комплекта и записването.
Явно има разлики между различните унита и държави.

# 511
  • München, Deutschland
А объркан ли е адресът наистина? Да сте изпуснали някой Adresszusatz или да сте го написали на грешното място? Или примерно да сте написали номера на улицата в самото поле за улица вместо в полето за номер? Огледайте такива някакви формалности. Ако не, аз също си бях задала бг адреса при записването. Изпратиха мисля нещо...

# 512
На правилното място го написа, но програмата го съкрати донякъде. Писала им е мейл.

# 513
  • София
СЛ, невинаги искат адрес в Германия.. При някои унита е както е описано от Милето за ЕТХ  Цюрих. При други е с немски адрес, при трети (поне преди имаше такива, за сега не знам) е с пускане на плик с нужния формат и марки заедно с документите. И в него ги връщат бумагите на бг адрес.

8 дни не са малко, СЛ, все ще го оправите този адрес..Милето, важно е  адресът да е пълен, понеже на него ще изпратят  документация по записването, вкл. и студентска карта..Но не че и когато е пълен и верен, не се случват разни неразбории, сега аз бера ядове по този повод  с ивентим.де, кой знае къде е пуснал пощальонът едни билети..Sad

Кристели,  почна ли вече с употребата на течностите, предизвикващи на следващата сутрин махмурлук Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 19:38 от пенсионирана русалка

# 514
Е явно ЛМУ много държат на немски адрес, щом даже го поставят като условие за записване. За Кристели не знам, но и аз трябва да започна с течностите, за да оцелея🙂 Няма записване, няма квартира. И това е само началото 😄

# 515
  • София
Е явно ЛМУ много държат на немски адрес, щом даже го поставят като условие за записване. За Кристели не знам, но и аз трябва да започна с течностите, за да оцелея🙂 Няма записване, няма квартира. И това е само началото 😄

То точно началато с приема, записването и квартирата е трудното..После децата си изработват своя рутина, учат си, забавляват се..

# 516

Ааа, СЛ, с течностите по-умерено и само при постигнат "Milenstein" Satisfied , иначе, за ежедневна употреба капки мента, глог и валериан също много помагат Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 517
  • София
Обява за Untermiete от затворената група "Българи в  Аахен". Има  и снимки прикачени, тях не ги помествам тук.

Скрит текст:

# 518
  • София
В унито на дъщерята стои българският адрес. Казаха ни, че за България не пращат документи, защото е по-далече.
Или ще ги вземе на място в канцеларията, като пристигне по някакъв повод, или в даден момент да си въведе вече наличния тамошен адрес. Но е записана, няма връзка между изпращането на комплекта и записването.
Явно има разлики между различните унита и държави.
И моят син така си мислеше, докато в деня в който го качихме на самолета и се прибрахме, в пощата не го чакаше семестертикета, та спешно организирахме пращане на багаж, но точно когато най-му беше нужен транспорт, нямаше карта.

# 519
  • На планетата Земя
liani, това за коя държава, кое уни?

# 520
  • София
liani, това за коя държава, кое уни?
RWTH Aachen 
Aма може би, Лиани, има значение короната, тогава всичко беше по-различно..Или?

# 521
  • столицата
Русалке, човек не може да те изпревари. Виждам обявата за Аахен във фейс а и бързам да я пусна тук, за да решим проблема на някое аахенче и родителите му, но ти вече си го направила. Страшна си!

# 522
След моите неоснователни притеснения да не изтървем срока на записване, мога да се похваля със статус записан. Има си студентски номер. Сега остава и да се намери квартира, пък пътуването, как ще го измислим ще почака.

# 523
  • София
Браво!!! Попътен вятър!

# 524
След моите неоснователни притеснения да не изтървем срока на записване, мога да се похваля със статус записан. Има си студентски номер. Сега остава и да се намери квартира, пък пътуването, как ще го измислим ще почака.

Честито! Стискам палци за квартирата. При нас засега ни-що. Имам чувството, че и за свободните наеми има waiting list. Вчера звъняхме на няколко обави и навсякъде казаха, че имало много кандидати. Все си мислех, че след класациите ще мръднем по-нагоре в списъците за общежития, но и там всичко е замръзнало. Успокоявам се, че има още време.

Общи условия

Активация на акаунт