Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 126
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Кончита, ако беше залепила храна по тавана, построшила туй-онуй и оставила жилището във вида, много различен от описания в договора, едва ли щеше да ме влачиш където и да било. Има договори, четете и спазвайте, ако си искате депозитите обратно.
Отвори произволен сайт за почистващи услуги и виж цените. В тези 400 лв. дори не всичко е включено.
Другият ми наемател например си получи депозита в пълен размер след сметките. Беше почистил, подредил, изключително коректен.
Диди, тя лампата не е специална, просто е стара и не се намират стъкла по нормалните магазини. Ама намерих Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 10:09 от Tintina

# 526
Кончита , мисля , че това е оферта за почистване на жилището.

# 527
  • Бургас
Ето, няма какво да спорим:
https://xn--b1agd6al.com/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Всеки може да сметне колко струва почистване на жилище 80-90 кв.м, с два санитарни възела, прозорци, дограми, комарници, пране на дивани, матраци, пердета, настилки, бърсане на шкафове и почистване на уреди.
За "екстри" от типа на манджи по тавана и 30 см курешки и гълъби по терасата даже не говорим.

# 528
400 лв. за почистване е ниска цена за описаното състояние на имота.

# 529
Чак евтино не е. За БГ говорим все пак. 400 лв си е сума..

# 530
Слабо сте запознати с цените на почистващите фирми.

# 531
  • Варна
Евтино, неевтино... На който му е скъпо, отделя един ден от живота си и хваща парцала, а не се изнизва като мишка.

# 532
Запозната съм. Това че са такива не значи че са евтини и ненадути. Това казвам.

То и на Слънчака цените на сладоледчето което в кварталния е 90ст, а там 2.50 , са такива, и сме запознати и с тях. Което не значи че са нормални Wink

И с почистващити фирми така.

Евтино, неевтино... На който му е скъпо, отделя един ден от живота си и хваща парцала, а не се изнизва като мишка.

Това отделно, не е предмет на коментара ми.

# 533
Хайде сега, ненормални били 400 лв. за почистване на 90 квадрата кочина... После ще се стигне и до - вие защо вземате високи наеми, знаете ли какви евтини има в Долно Таралежово, трябва и вие така...
Чистиш кочината сам, излиза ти 0 лв. разход и ти връщат депозита.

# 534
  • Варна
Какви 2,50 за сладолед на Слънчака? То там за под 10 лева нищо не можеш да си купиш. Grinning
Колко да струва чистене на цял апартамент? Това са поне два надника на две жени, транспортни разходи, осигуровки, препарати, консумативи, амортизация на техника (прахосмукачките за мокро пране на тапицерии са скъпи)... Това е само себестойността на услугата. Нормално е да има и някаква надценка все пак. Фирмите работят за печалба, а не за избиване на разходи. Надценката не е надуване...

# 535
  • Бургас
Тета, цените на услугите вече са до небето. Факт. Онзи ден един майстор на дограма поиска 300 лв. за смяна на 5 дръжки и дребно нагласяне на механизми. За няма и час работа. За монтаж на един гардероб цената на монтажа на "Виденов" беше 83 лв. Пак скъпо, някой ще каже, но за мен е удобство. Да си бях извикала някой мой майстор, щеше да ми поиска 50-60. Все тая.
Фирмите слагат  надценки, все пак трябва да имат печалба, ако извикаш жена да чисти, ще излезе малко по-евтино, но пък няма разходни документи и отговорността е малко размита, а и се почва - ама дай препарат, ама дай прахосмукачка. Вкъщи чисти фирма, плащам месечен абонамент, но чистенето е тип поддържане, а не основно. Преди съм имала отделни жени, едната беше изсипвала боклуците от водната прахосмукачка в мивката, другата беше запушила тръбата с четка за грим и вместо да ми каже, набързо си тръгна. Третата пък крадеше препарати.
Затова - фирма, като не съм доволна - сменям.
Но разбира се - винаги имаш избор да си чистиш сам, наемателите ми също имат този избор, не са длъжни да плащат на фирма.

# 536
Така е, Тинтина. Всичко е нереално скъпо, което за мен е ненормално.
Приела съм го, действителността в БГ е такава, но да пея рефрена че това са ми джобните, жълти стотинки...няма да стане. Simple Smile

Щом на друг му е евтино, ок. Нека пее ..

# 537
  • Варна
Къде прочете, че е евтино? Кой каза, че това са жълти стотинки? Защо пишеш/пееш празни песни?

Никога не съм връщала мръсна квартира, а съм освободила около десетина броя. Именно защото 400 лева за мен са много пари, колко съм търкала... Колко съм си съсипвала маникюр, кожа на ръцете, дробове от силни препарати, кръст от навеждане и местене... Именно затова вече като наемодател никога няма да позволя всичко това да бъде за сметка на моя джоб или моето здраве.

# 538

Не четеш ли, горе прочетох и на него пост отговорих.

# 539
  • Варна

Не четеш ли, горе прочетох и на него пост отговорих.

Ставаше въпрос, че е добра оферта, в сравнение с повечето фирми за почистване, не че е евтина услугата по принцип. А че това са джобните на някого пък, съвсем сама си го измисли.

Общи условия

Активация на акаунт