Отговори
# 375
Момичета, един страничен въпрос за храната , вие хапвате ли колбаси от типа на луканка, салам и пушени/варени филета.
Знам че суровото месо не е ок, трябва да е добре сготвено и съм чувала и за тях ама при мен мн спасяват положението с филиите къде ям всеки ден 😒

# 376
tinydevil, каква е цената на прегледите във Фемина?
Аз все още ходя само по каса, но си имам бюджет от здравен фонд и ми се иска малко и по частно да го изхарча, особено щом си заслужават прегледите.

Нямам идея, аз директно заплатих пакет за следене, ако в сайта не пише не знам :/

# 377
Момичета, един страничен въпрос за храната , вие хапвате ли колбаси от типа на луканка, салам и пушени/варени филета.
Знам че суровото месо не е ок, трябва да е добре сготвено и съм чувала и за тях ама при мен мн спасяват положението с филиите къде ям всеки ден 😒

Ям всичко в граници, иначе само за това мисля и става лошо. Дори и суши си позволих предния път два пъти за бременността, чаша мента със спрайт в най-горещите месеци. Любимо ми е сушито и сега пак ще е така. Веднъж два пъти според мен е по-добре отколкото да ти се яде и само са го мислиш

# 378
  • София

Aко са пушено варени са ок, значи са топлинно обработени, ако не са значи не са ок. Не, не ги хапвам.

Сушито ако не е със сурова риба е ок, няма какво.

# 379
Аз си хапвам луканка, филе варено-пушено, шунка...избягвам сурово-пушени и пастърми
Като цяло е хубаво да не ядем колбаси попринцип...аз се опитвам да си правя филийки с кашкавал, сирене и яйце, котидж, мед, Мед и тахан...винаги зеленчуци с тях
Ключова дума "опитвам" 😁🤭

А за сушито не ме подсещайте ...хапвам си, но точно със сурова риба ми се яде някакси хахахах
А от една седмица ми се пие джин от тоя розовия с розов тоник 😭🤣

# 380
Това с лежането в болницата за болничен съм го чувала, но само през първото тримесечие...Може би просто ако искате дълъг болничен, тогава трябва да се лежи, а за стандартен + удължаване не би трябвало да се влиза в болница.
След записване за ЖК направо от прегледа АГ ми пусна болничен (14 дневен), който сега ще удължавам с комисия (надявам се утре). В частната болница, където се следя (работят и със НЗОК де) казаха няма проблем там да се удължи, но аз ще ходя на ДКЦ, понеже е значително по-евтино. Не съм от София, но мисля че е еднакво за цялата страна.

# 381
Ами не зная дали е ок, но аз от вчера си хапвам сухари с кашкавал (различни разновидности) и пуешко филе. Това го ям и на обяд и на вечеря. По принцип не ям много месо, но видях приятелят ми да си прави сандвичи и на мен ми се дояде. Така че сега ям основно това, плюс плодово мляко и вече ям малко плодове като праскови и череши. Не ям нищо от любимите ми зеленчуци. В момента се радвам като имам апетит към нещо и не го мисля много. 🙂

# 382
Аз с храната имам много странни отношения вече 😁Преди да забременея в нашата къща не се ядеше нищо с бяло брашно ,особено нещо купешко.Сладко много, много рядко и то само някакви страшни ""изгъзици както им вика ММ 😁.Аз месо попринцип си обичам ,но ям много рядко и то само от определена месарница(мъжът ми е вегетарианец).
    От както сме с бебчо всичко е лудница,от месо ми се повдига ,яйца не мога да гледам (бяха ми основна храна),а тестените неща са най-желани ,то са баници ,питки ,курабии,козунаци(хубавото е ,че аз много готвя и си приготвям всичко домашно 😁) ама е някакъв страшен пордотлък ставам в 22 от дивана и викам на мъжо-ще правя курабии 😁.И другото странно е манията с морковите като бъкс-бъни съм,а това ми беше най-тъпия зеленчук преди.Хубавото е ,че не ми се яде захар,но плодове си ям здраво.Абе все едно не съм аз.Вие наблюдавате ли такива промени във вкусовите си предпочитания?

# 383
И аз имам сериозни промени с храненето. Преди много ядях месо и сладко. В момента месото го отбягвам, каймата буквално ми има вкус на мърша, единствено толерирам пилешко и то не с толкова кеф. Сладко не ми се яде особено, но ям когато ми призлее повече и помага. Топ гурме менюто ми се състои от таратор, филии с авокадо, филии със сирене и домат, супи и салата със сирене. Понякога спасявам положението и с полу-готови спагети Чойс. Готвя за приятеля ми, обаче нямам никакъв интерес и желание да ям от храната. Направо са ми като буламачи

# 384
Аз си позволявам луканка от време на време. Нито сега ,нито с предишната бременност се е случвало да ми се дояде нещо , което попринцип не ям. Главно съм на филии и аз 😀 зеленчуци ми се хапват доста , плодове обожавам и сега ми се ядат , интересно обаче след тях ми става гадно , киселини ми излизат , гаденето ми се влошава, но си ги ям 😀 към нищо нямам непоносимост от нещата,които съм си хапвала и преди.

# 385
Аз с месото не се разбирах, както и яйцата (иначе основно това ядях преди да забременея) за салати и плодове нямах апетит, само солети и препечени филии. Когато ми спря повръщането и гаденето (пак ги има от време на време де) започнах яко плодове - основно нектарини, страшна обсесия получих, а последно за този плод като дете съм се сещала, зелени ябълки ( и преди много ги хапвах), кисело мляко и гръцка салата (понякога по 2 пъти на ден) с безобразно много риган 🤣
Иначе за хляба - бях върл противник на бялото брашно о хляб, купувах само Вита, Бонус и тонус, но сега и бял проядох

# 386
От мен Ерика 🤗
На мен с Е фаворит ми е Елина, понеже харесвам различни имена Simple Smile
И на мен ми харесва ...ама аз съм Лина, много ставаме
Мислех за Ерина, като вариант на Елина

# 387
  • Бургас
Аз като разбера пола тия дни, тогава ще ги мисля имената. Но ще пиша във фб групата, че имената са специфични, а тук всеки може да ме чете Simple Smile

За хапването, аз събирам много малко храна, бързо ми става тежко. Не съм особен фен на месото, а сега тия филета хич не ме привличат. Голям фен съм на суши, хапвам от това с пилешко сега. Иначе залагам на салати, плодове и разни филии. Не ми се ядат манджи, ама хич.

# 388
Аз харесвам и предлагам Елия 🥰
От мен Ерика 🤗
На мен с Е фаворит ми е Елина, понеже харесвам различни имена Simple Smile
И на мен ми харесва ...ама аз съм Лина, много ставаме
Мислех за Ерина, като вариант на Елина

# 389
Аз с храненето съм също наопаки-преди обичах месо(особено телешки рабай стек) и мнооооого салати,както и яйца, без нищо сладко. Сега не мога дори и на сила да ям от тях,но за сладко умирам,а колко кг череши изяждам на ден…. Таратор, някой друг дебарцин си позволявам(и др колбаси също,но рядко) и салата с бурата или капрезе. Едва едва през 1-2 дни хапвам по някое яйце,но ще трябва да проям месо или започвам да пия протеин,че ще го закъсам с тези две пиранки в мен.
За имената на тези 11 г чакани и изстрадани бебета- Моят прекрасен д-р убедително твърди,че са девойки,но т.к.в петък ми е феталната и докато не кажат,че всичко е ок не искам да мечтая(на предната ми бременност на тази фетална се осъмниха за синдром и бяха прави след амниото).

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 11:34 от Devilche

Общи условия

Активация на акаунт