Отговори
# 390
Суши си правя и вкъщи, доста добре се получава и си хапвам без проблем - е, без сурова риба е, но какво да се прави.
По отношение на другото хранене - стриктна съм, защото ме е страх от качване на килограми. Не си позволявам много количества и общо взето се придържам към това, което ядях и преди.

Много сте либерални относно имената. Аз съм темерут в това отношение. След като второ и фамилно име ще идват от мъжа, първо ще го избера лично и тука не търпя възражения или дебати. Няма да кръщавам на никого - от двете страни имената са традиционни и често срещани, но нито едно от тях не ми харесва и са ми, меко казано, банални.

Отивам на феталната след малко, дано всичко мине наред. Вчера излязоха БХС резултатите, но дори не съм ги погледнала от работа.

# 391
Добро утро момичета, и аз имам изменения в храненето, не ядях глутен, сега само баници, спагети и мекици са ми в главата. Пържено не кусвах, сега пържа филийки събота. Ориз от 3 години не съм яла. Два пъти правих вече с домати и един път с пиле. Плодове не обичах, никога не съм посягала към какъвто и да е плод, сега нямам търпение да ям я диня, я киви, я пъпеш, я череши, я нар, абе кото има нищо не връщам. С месото се погаждаме все още добре, надявам се така да си остане.

# 392
  • София
Аз последния месец бях почти само на зеленчуци и плодове и сега съм на протеин на прах и желязо... Ама много ми се яде домати и червени дребни плодчета. Ама сега взех яко протеинови неща, даже и протеинови барчета с извара има в Лидл.

# 393
  • София, България
Мале, събуждам се сутринта, отварям форума и тук се писало за храна …. Animal Speak No Evil сега спешно трябва вече да ставам да ям нещо Grinning
Нямам аз особени промени в яденето. Освен, че ям доста плодове. И месото просто ни е бъкано с много боклуци и ми мирише ужасно в момента… но зависи как е сготвено, почнах да го ям пак тука последните седмици.
Иначе луканки и филета си хапвам, да Simple Smile

# 394
Добро утроо! 🌞 Днес и утре са ми последните работни дни , хем се радвам, хем ми е кофти з колегите , защото ще трябва да поемат повече смени заради мен , понеже все още не са намерили човек на мое място ( след 2 месеца търсене) , но колкото и да не искам да ги поставям в такава ситуация, държа повече на себе си и здравето си , тези нощни смени ме убиват , 12 часови .... надявам се да не ми се сърдят и скоро да се намери човек.

Редактирам се ,че се сетих да ви разкажа за кошмарната ми вечер. Легнахме си , обаче аз като почнах да мисля за едни пасти , за едни пици .... направооо лиги ми пекат в леглото вече. Ама ей така ,ако може на една блок маса туко-що извадени от пеша пици и паста още в тигана , всякакви видовеее...не съм спала цяла нощ , без майтап ...😀

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 08:21 от M a r i a

# 395
Добро утроо! 🌞 Днес и утре са ми последните работни дни , хем се радвам, хем ми е кофти з колегите , защото ще трябва да поемат повече смени заради мен , понеже все още не са намерили човек на мое място ( след 2 месеца търсене) , но колкото и да не искам да ги поставям в такава ситуация, държа повече на себе си и здравето си , тези нощни смени ме убиват , 12 часови .... надявам се да не ми се сърдят и скоро да се намери човек.

Редактирам се ,че се сетих да ви разкажа за кошмарната ми вечер. Легнахме си , обаче аз като почнах да мисля за едни пасти , за едни пици .... направооо лиги ми пекат в леглото вече. Ама ей така ,ако може на една блок маса туко-що извадени от пеша пици и паста още в тигана , всякакви видовеее...не съм спала цяла нощ , без майтап ...😀

Браво за работата, няма какво да ти е гузно.. да се оправят, няма незаменими хора .. и аз така вече почти 3седмици и още не са намерили човек и ме съмнява това да стане скоро, а след това трябва и да го обуча 1месец.
Завиждам ти благородно 😇

# 396
Явно всички ни влече тестото. 😀 Преди хляб не купувах ,а сега не мога да смогна . Откакто спря постоянното гадене гледам да огранича тестените и да вкарам повече белтъци и течности ,защото и килограмите взеха много да растат ,а какъв целулит ми се появи ,ужас просто. Разбира се, това е най - малкият проблем , но и от хляба едва ли нещо полезно получава бебето . С бременността проядох зелени чушки ,направо умирам . То аромат ,то вкус ,а преди не хапвах.  Учудвам всички .🙈

# 397
При мен нищо не се е променило. Аз сладко не ядях и преди , много рядко някоя бисквитка. Предимно тестени обичах и сега също, доста месо ядях - сега не толкова защото има ужасно много плодове и зеленчуци и просто ми се хапва повече от тях. С черешите сме верни приятели, докато не се подуе стомаха- не спирам .. 🙄
Та сега чакам да мине времето от Лтирокса и да се нахвърля на бан***та , която изпекох и вече да мирясам.
Междудругото аз не съм от тези бременни,които ако чуят дадена храна и веднага им се дояжда, но някои са и за това ще се огранича в описания на това,което хапвам попринцип. Но като цяло почти нищо не се е променило и се надявам да няма някакви изгъзици,които ще ми дойдат на ум 😅

Иначе Мария няма какво да ти е гузно,ти си в правото си, изчакала си достатъчно, това че е нямало късмет да се намери някой.. с тези нощни смени не си е работа и вкъщи малко дете. Време ти е да си почиваш и да се порадваш на лятото и плажа.

# 398
  • София
Здравейте момичета!

Девилче стискам палци всичко да е наред в петък, много мило и мъчно ми става като чета през какво минават хората за да си имат детенце, и искрено ви се възхищавам Flowers Hibiscus.

Най добрата ми приятелка, бивша колежка, женена от над 10 години и все още не могат да имат детенце, така и никога не се престраши да проговори за това, но зная и усещам че това и тежи и много я измъчва (а сестра и има 3 деца).
Още не съм и казала, все чакам подходящия момент.......

Както и да е, отплеснах се, просто винаги ми става мъчно.

В петък бях на преглед при другата ми проследяваща лекарка в Плевен - доктор Бодурска. Ами страхотен професионалист, направи ми почти втора фетална, всичко пак прегледа, измери, показа ми бъбречетата, пръстчетата, очите, всичко, моя кръвоток, изговорихме всичко отново- как да процедираме от тук нататък, просто страхотна. Заслужава си пътуването София-Плевен заради нея и се радвам че я открих  миналата година.

За храненето- храня се както преди- внимавам какво ям, а и не ми се яде нищо по различно от преди.
Закусвам кисело мляко с протеин и плодове, обяд - яйца или месо със салата, междинна плод, вечеря като обяда.
Забелязвам, че ми се ядат домати и ябълки и си хапвам.

Още съм на инжекции пролутекс, почвам да ги намалявам вече -през ден. Виждате ли промяна след спирането им?

За работата-излезнах в болничен още в 5г.с, изобщо не съжалявам, шефката ми знаеше още от миналата година че плануваме бебе и така и не намери подходящ кандидат и до момента. Чувствах се претоварена и нервна всеки ден на работа (в строително надзорна фирма работя с доста нерви, бързане), ами не мерси!
Предложиш и да работя от вкъщи - все още го обмисля?!?

За имената- още ми е рано.

Вие казахте ли вече и на приятелите си, ние не смеем, само семейството знае.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 08:54 от tedysworld

# 399
Не че съм суеверна, но в крайна сметка едва влизам в 12та седмица сега и не мисля, да казвам на никого освен родителите ни,които разбраха дори във втория месец. Някак от страх , не исках ако има нещо да страдат и те. Та дай боже всичко да е наред , няма как да се скрие, ще се вижда отдалече.

# 400
  • Бургас
За работата аз май и преди съм писала, в болнични се водя от трансфераоще, но нелегално си бачкам от къщи все още. Ще видим до кога, засега не ми тежи. Но аз бачкам на строителен обект и хич не бих стояла там на този прахоляк и шум сгъната цял ден, така че хоум офисът ме устройва перфектно засега.

# 401
Ние още от самото начало казахме на всички , приятели , роднини , семейства . Вече и ми личи като сложа дрехи по мен , та при нас вече няма на къде да крием ,дори и да искаме 😀 Аз лично като направих теста , 1 седмица само си го премълчахме и след това казахме на родители и най-близките приятели , Ами да ви кажа чудесно се почувствах като споделих радостта си , някак по-реално ми стана ☺️

# 402
Ние на родителите казахме веднага след теста, на няколко приятелки казах по-нататък и това е.

Черпя ви една закуска ( за пръв път нещо различно от филии за мен) :

# 403
Ние казахме само на родителите ни и на най- добрите ни приятели. Водя групови тренировки, но мисля да им съобщя след 3 седмици като влизам в 5ти месец , понеже за сега не ми личи, а от работата казах само на шефа ми, което е предостатъчно.

@tedysworld аз също пътувах до Плевен, но при д-р Панайотова, която ми се скара, че съм правила БХС преди нейния преглед.. може би е права, но е бременна и за втората ФМ едва ли ще работи.
При д-р Бодурова прави ли се задължителен БХС там или не?

# 404
  • София, България
На мен също вече доста ми личи и нямам много избор като ходя навън. Все още обаче има хора, на които не съм казала. Или не е било точния момент или не сме се чували и виждали едно известно време. Покрай прокървяването реших да задържа още малко да не казвам.
Но вече близките ни приятели знаят, кумовете знаят, родителите ни знаят. Като цяло особено сега след феталната не крия вече умишлено. Simple Smile

Аз така оня ден с една диня , еееей не ми излезна от акъла! А и тежко не мога да нося. Направо бях в немилост. Добре че ми купиха накрая тука вкъщи, та мирясах. Цял ден място не си намерих с тая диня.

Общи условия

Активация на акаунт