Отговори
# 420
Жиравче , супер звучи 💙 почивчица ( доколкото е възможно с 2 деца де) 😀 много се радвам за девойката ,честито! ❤️

И аз силно препоръчвам поредицата "Такъв е животът Шейново" гледала съм си доста пъти и все още са ми интересни и понякога плача като се роди бебче. Докато бях бременна със сина ми изгледах и изчетох всичко що има за кърмене и бях с усещането ,че мога 100 бебета да накърмя и знам всичко , но на практика изобщо не бяха така нещата 😀 трябва да се водиш само и единствено по собствената си интуиция и детето си най-вече. Още в болницата като трябва няколко дни да сме сами с бебето ще сме готови ☺️

# 421
  • Варна
На мен спорта ми е пеша до работа и обратно , около 4км Grinning

Да ви разкажа една случка... купих си онзи ден едни широки рокли от пепко и се гледам в огледалото (Явно е с втляващ ефект) и си викам супер, не ми се личи корема с тях.
И днес на работа, работя в един магазин за пречиствателни системи за вода и идва един възрастен човек да си купи омекотител, но той тежи около 50кг, даже и плюс. И за му казвам обаче трябва да дойде някой да ви помогне, че е много тежък, а аз съм малко бременна и не мога да вдигам тежко и той да, да, виждам...
Е умряха ми надеждите, че не личи Grinning Grinning Grinning

# 422
И аз така онзи ден един тръгва да ми се кара къде съм спряла за 2 мин и аз му обяснявам, бременна съм и затова само за минута спрях (бях с широка черна рокля) и той отговаря “ аз виждам, че сте бременна” 🫨🤣

# 423
Karena, попадала съм на видеа в Youtube с нея. Наистина страхотна форма. Много ми се иска да изглеждам добре като бременна. Миналата седмица като бях в болница, често близки ми казваха, че лесно мама не се става. Но дори и тогава, лежейки със системи, отказах да приема това отрицателно отношение към бременността. Аз вярвам наистина, че това може да бъде много специален и красив момент.
Лейди Роуз, много ти се радвам на режима. Страхотно е, че се храниш съзнателно и разнообразно. Съгласна съм с теб за пилешкото, но аз не ям червено месо, и пак е по-добре да ям някакво. Включвам яйца в менюто ми, макар и да ям само жълтъците. Надявам се скоро и аз като теб да мога да се храня по-разнообразно. ❤️

# 424
Aз от време на време правя по някоя тренировка вкъщи. Намерих един канал в youtube с тренировки за бременни - https://www.youtube.com/@PregnancyandPostpartumTV/videos
Чак някои ми се струват леко натоварващи.

# 425
  • София, България
А пък тези дни ме е обзела нова мини истерия: "Аз какво ще го правя това дете като се роди?!", тъй като съм тотално неука по въпроса. Вие откъде черпите инфо по темата? Grinning

Хаха повярвай ми, просто ще знаеш. Не знам каква е тази майчинска сила да се адаптира толкова бързо към живота с бебе,  но просто знаеш. В болницата ти показват почти всичко необходимо - къпане, хранене, обличане. А вкъщи някак се научаваш в движение. Нищо от нещата, които съм гледала, чела, видяла на лекции, не ми е било съзнателно от полза. Това, разбира се, не значи да не гледаш клипчета. Даже и ако имаш лекции някъде около теб - ходи Simple Smile Просто се отпусни максимално, а да не говорим, че майките обикновено ги обзема голямо неземно спокойствие точно преди раждането Simple Smile

# 426
Аз нямам нещо, което ми се яде повече или по-малко от преди ...
Пак ми се ядат тестени, но ги ограничавам...
Не обичам яйца, но се опитвам да хапвам, защото са полезни
Не обичам плодове, но и тях ям по същата причина
Не обичах сладко и сега не ям ...
Месо, риба, сирене, зеленчуци хапвам доста без угризения ...
Мога книга с рецепти да напиша 😁
И аз искам да включа спорт, чаках втория триместър...мисля, че е време
Четох, че колело не бива да се кара ....може разходки, плуване и йога/пилатес
Разходки ок, плуване не мога /а и тия басейни, мисля да ги пропусна/ ...в търсене съм на домашни упражнения подходящи за бременни, но от цялото инфо в интернет вече не знам кое колко е подходящо!

*Някой спомена, че яде само жълтиците на яйцата, моля внимавайте или се консултирайте с АГ, защото аз знам, че повече от 2-3 жълтъка на седмицата вдигат много холестерола.

# 427
Мина ФМ при Искилиева. Обяснява подробно, любезна е. Всичко е наред, изместиха ми термина с 1 седмица по-рано - 18 декември. Тъй като мисля да съм с планирано секцио, сигурно ще се изтегли още.

Мисля да посетя психолог за консултация. Всички супер се вълнуват включително и тук в темата, на мен ми е супер безразлично и неемоционално. Даже ми е досадно и дразнещо, ако някой ме пита нещо по темата, отговарям едносрично и сменям разговора. Има дни, в които изобщо изключвам, че съм бременна и не се сещам. Та се чудя да не вземе да ме удари някоя следродилна депресия, че хич не ми е желан развой.....

# 428
Tsvetkova, ами аз обичам само жълтъците. Принципно нямам проблем с холестерола, защото не ям мазна и тлъста храна. Ям по два жълтъка на едно хранене веднъж в седмицата, но сега поради еднообразно хранене може би ще е два пъти, ако не три пъти в седмицата. Но ще гледам да не го правя продължително време. Благодаря ти все пак ❤️

# 429
  • София
Elface, почвай дасе захранваш полекичка и колкото и малко да ядеш, просто яж по-често. За твоето тегло бих ти препоръчала мед с пчелно млечице. Страхотно е за тонус, енергия, супер храна за бебчо, и за наддаване. За моето тегло изобщо не е, но въпреки това хапвам по една супена лъжичка дневно за другите полезни ефекти и се чувствам доста добре. По-добре това или мед и ядки, отколкото празните въглехидрати, които ще те захранят с енергия, но за кратко. Почни да гледаш кулинарни предавания и ще почне да ти се яде какво ли не 😃
Карена, като нашата активна спортистка в групата, да те питам какво мислиш за плуване в много чист басейн (препоръчаха ми един на гърба на Парадайз, темп 30’ и видят там занимания вкл по плуване на бебета. Чистотата била безупречна. Хлорът малко ме притеснява, но от опит знам, че и басейните със солна осмоза пак са с белина, макар и в по-малки количества. Много обичам плуване и водни спортове и ми е трудно изобщо да се лиша от тях. Проверен басейн vs море, бих казала, че нашето е доста мръсно. Майка ми е морско чедо и съм прекарвала сума ти лета по Южното Черноморие. Когато водата е все още чиста (юни) е студена...иначе - знаете.
Смоуки, тя и на мен ми измести термина със седмица напред. Цикълът ми беше 26 дневен ако това променя нещо.

# 430
  • София
Мина ФМ при Искилиева. Обяснява подробно, любезна е. Всичко е наред, изместиха ми термина с 1 седмица по-рано - 18 декември. Тъй като мисля да съм с планирано секцио, сигурно ще се изтегли още.

Мисля да посетя психолог за консултация. Всички супер се вълнуват включително и тук в темата, на мен ми е супер безразлично и неемоционално. Даже ми е досадно и дразнещо, ако някой ме пита нещо по темата, отговарям едносрично и сменям разговора. Има дни, в които изобщо изключвам, че съм бременна и не се сещам. Та се чудя да не вземе да ме удари някоя следродилна депресия, че хич не ми е желан развой.....

Хубаво си решила, аз посещавам репродуктивна психоложка, много си я харесвам, срещите са ни онлайн, но знам че имаше и момичета доволни от психоложките в клиниката.

# 431
Аз нямам нещо, което ми се яде повече или по-малко от преди ...
Пак ми се ядат тестени, но ги ограничавам...
Не обичам яйца, но се опитвам да хапвам, защото са полезни
Не обичам плодове, но и тях ям по същата причина
Не обичах сладко и сега не ям ...
Месо, риба, сирене, зеленчуци хапвам доста без угризения ...
Мога книга с рецепти да напиша 😁
И аз искам да включа спорт, чаках втория триместър...мисля, че е време
Четох, че колело не бива да се кара ....може разходки, плуване и йога/пилатес
Разходки ок, плуване не мога /а и тия басейни, мисля да ги пропусна/ ...в търсене съм на домашни упражнения подходящи за бременни, но от цялото инфо в интернет вече не знам кое колко е подходящо!

*Някой спомена, че яде само жълтиците на яйцата, моля внимавайте или се консултирайте с АГ, защото аз знам, че повече от 2-3 жълтъка на седмицата вдигат много холестерола.

Не съм съгласна, това е абсолютен мит. Ям всеки ден по 2-3 цели яйца, а има дни, в които ми се падат по 5, холестерола ми не е висок. Никъде няма научна обосновка за това твърдение и холестерола се вдига от много други фактори, но не и жълтъци.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 12:02 от Karena Checheva 738426

# 432
Ние на родителите казахме веднага след теста, на няколко приятелки казах по-нататък и това е.

Черпя ви една закуска ( за пръв път нещо различно от филии за мен) :

Ох златна си! След този пост ми се върна апетита и точно това ще си направя за обяд! HugHeart Май е добре по-често да споделяте смимки на храна! Joy

# 433
За кърменето някой спомена, аз имам богат опит, 2,5 години големия син, малкия дотук 1,3 години и продължавам, двамата ми се засякоха и ги кърмих тандемно даже 😃 има някакъв шанс и малкия сега да се засече с девойчето, та ще видим.
Отделно от това сега изкарах курса на НАПК за консултант по кърмене, в събота ми е изпита и силно се надявам да го взема, ще се похваля ако успея, и вече официално ще мога да помагам на когото се наложи, така че го имайте предвид 😊
За храненето - аз вече всичко си ям, като спря да ми се гади, единствено за чесъна още не съм се пречупила 😂 и първата и сега третата бременност много ми се гади от чесън, не знам защо.
Определено ми се ядат и някакви забранени неща, например маринована риба 😭 така ми се е дояла, но не, стискам зъби, не ми се рискува сега.
За тренировките - аз си тренирам 2 пъти седмично каланетика от преди бременността, онлайн имаме треноровки, и даже и на морето мога да си тренирам, просто не искам да се застоявам, там си има и леко натоварване, и усуквания и разтягания и се чувствам супер.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 12:06 от Жирафчето

# 434
Лейди Роуз, да опитвам се. Ще пробвам с меда и пчелното млечице. Ядки и зеленчуци не мога да гледам, но пък преди да забременея и до шеста седмица си ги хапвах. За кулинарните предавания сигурно по-натам. Аз много обичам да гледам влогове за пътешествия, но нали 70% показват с какво се хранят, ги изтрих 😅 Но определено имам голям напредък с храненето, дори вече ми се случва да огладнявам 😄 Дори стомахът ми се нормализира, с извинение, но не ходех до тоалетната по цяла седмица без да страдам от запек. Но нали познавам тялото си и знаех защо и не съм пила нищо. Естествено вярната преценка е да знаеш кога може сам да си помогнеш, и кога да потърсиш помощ.

Общи условия

Активация на акаунт