Отговори
# 405
Лелееее, тук е станало нещо страшно с темата за храната.... какви неща описвате, моля ви се има хора със слаби сърца 🤣 баници, пасти, сушата...

Аз май съм доста по-стриктна - не ям луканка, салами, варено-пушени колбаси и т.н. просто защото за мен в тях няма месо или ако има е в минимални количества. Всякакви сирена (с изключение на българско краве) също спрях, вчера даже моцарела на капрезето не си сложих. Купени сладки неща в минимални количества 2-3 до момента да съм яла за тия 4 месеца, заменям с плодове. В момента в нас има кайсии, череши, ягоди, банани, ябълки, боровинки. Достатъчни са ми да заситят глада за сладко, а ако чак толкова е критично положението - хапвам една-две фурми.
Суши не бих яла (а обожавам) пък дори и с пилешко или пушена риба, просто защото не виждам как го правят, хигиената на какво ниво е и прочее.
Не се чувствам ограничена, всичко е въпрос на нагласа. Задавам си въпроса "толкова ли ми е важно сега да изям еди-какво си или мога да го пропусна/заменя?". Ако отговорът е наистина "да" - хапвам го, разбира се. Но до такива крайности не съм стигала често. Единствено за филии с пастет мечтая, ама истински, домашен, от месо, но май ще поизчакам до догодина.

На родителите казахме в края на третия месец, на прабабите и на някои приятели - миналата седмица. Още не съм споделяла с колеги, чакам да мине още време. Аз си работя от вкъщи, така че ми е лесно да крия 🤣

# 406
  • Варна
Ние сме казали на всички приятели, за пред познати честно казано гледам да не се личи, ходя със широки дрехи. Просто има толкова клюкари и завистници, че не ми се занимава да ми се мазнят ооо как си, много хубаво и после да идат да изкоментират с още сто човека Grinning Напоследък даже избягвам контакт с много хора Grinning
За име трудна работа, едно момче имаме.... сега още едно мъжко... Да звучи добре на галено, на фамилия.... Grinning
Борис ми харесва, но на мм шефа му се казваше така и той не иска Grinning
Мартин или Владимир за сега сме се спрели, въпреки, че и двете не са ми някак много харесвани
Йордан много исках, ама моя твърдо неще Grinning

За ядене, ям си всичко, каквото ми се яде.... Но менюто ми се ограничава до закуска с айрян сутрин на работа и вкъщи вечерта каквото сготвим на бързо, месо почти не ям, не ми се яде хич.

# 407
И при мен яденето е все още голям проблем. През последните 10 дни тъкмо спрях и с повърщане, спрях ги и хапчетата и започнах да ям и плодове, ориз, риба. Преди не можах почти нищо освен хляб и негови подобни теста. Но ето че вчера вечерта отново си гушках мивката. Толкова много повърщане на един път не е имало. Чак ме болеха бузите и челюстта и имам и спукани капиляри по лицето и около очите от това повърщане. Не знам какво ще правя. За няколко дни заминаваме на почивка и тъкмо си помислих почвам повече да ям и ще бъде супер. Но явно пак ще си ги пия лекарствата.

# 408
  • София
Kарена не знам дали се прави задължително БХС в Плевен. Аз си бях направила Феталната и БХС в София в клиника Оскар преди това и просто и показах резултатите. Тя /доктор Бодурска/ по нейна инициатива прегледа всичко пак и ми взе секрет за микробиология, защото се лекувах от Е-коли и Кандида. Слава Богу всичко е наред, чак не повярвах Simple Smile.

Карена стана ми интересно, по какво водиш тренировки, как се чувстваш сега?
Аз преустанових пилатеса като разбрах, че съм бременна и сега ходя на специални за бременни които са доста по-леки като натоварване и интензитет, но пак се разведрявам Flowers Tulip

# 409
И аз искам да почна да тренирам нещо леко даже карта мултиспорт имам и само си седи.. но в райно няма нищо подходящо.. иска ми е някакви танци за бременни или леки утеажнения, но без йога, скучно ми е, времето сякаш спира..

# 410
Добро и слънчево утро от мен. На сестра ми казах веднага, още като разбрах, че съм бременна, 7-8 седмица казахме на семействата ни и на най-близките ни приятели. В работата ми разбраха още в шеста седмица, защото имам забрана за работа в детска градина (така че + всички родители 🙂). Аз от вчера се замислям за спорт. Разбира се, ще изчакам да мине третият месец до средата на четвърти, живи и здрави. Въпросът е, че не зная какво. Чувала съм, че най-добре е плуване и йога. Но аз не мога да плувам, йога съм пробвала и разтягането ми е болезнено (имам леко гръбначно изкривяване от пубертета). Не мога да карам колело. Фитнес май не е ок. И какво ми остана- дълги разходки и да си танцувам вкъщи. Междудругото танците ми се отразяват и много добре на положителното мислене. Но мисля, че не е достатъчно. Краката са ми леко мекички. Мисля за антицелулитни и антидренажни масажи. Някой има ли опит с тях? Отделно следващата седмица ще се запозная с акушерката, която ще ми помага по време на бременността, раждането и седмици след това. Тя освен подготвителен курс предлага ароматерапия и акупунктура. Ароматерапията не е моето, много съм чувствителна към аромати като цяло. Но имате ли наблюдения от акупунктурата? Въобще как ще поддържате следващите месеци тялото си в тонус, със спорт или нещо друго?

# 411
Здравейте и от мен Simple Smile

Днес ще ходя да се представя на докторката в Токуда, която съм си харесала да ме следи оттук до края, силно се надявам да си допаднем една на друга. Simple Smile

За храните - аз вече съм 14+4 г.с. и чак в последните няколко дни взех да се чувствам малко по-човешки и да ям горе долу с желание някакви неща. Допреди това храненето ми беше, защото съм гладна, но всичко ми беше гадно. Много ми липсва месото, преди не минаваше ден без месце, много обичах телешки стекове, леко суровички. Сега само малко пилешко бяло месо мога да хапна и това е.

А пък тези дни ме е обзела нова мини истерия: "Аз какво ще го правя това дете като се роди?!", тъй като съм тотално неука по въпроса. Вие откъде черпите инфо по темата? Grinning

# 412
Здравейте и от мен Simple Smile

Днес ще ходя да се представя на докторката в Токуда, която съм си харесала да ме следи оттук до края, силно се надявам да си допаднем една на друга. Simple Smile

За храните - аз вече съм 14+4 г.с. и чак в последните няколко дни взех да се чувствам малко по-човешки и да ям горе долу с желание някакви неща. Допреди това храненето ми беше, защото съм гладна, но всичко ми беше гадно. Много ми липсва месото, преди не минаваше ден без месце, много обичах телешки стекове, леко суровички. Сега само малко пилешко бяло месо мога да хапна и това е.

А пък тези дни ме е обзела нова мини истерия: "Аз какво ще го правя това дете като се роди?!", тъй като съм тотално неука по въпроса. Вие откъде черпите инфо по темата? Grinning

Аз гледах видеата на Елена Василева в ютуб и ми бяха страшно полезни.

# 413
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, че ме завъртя ежедневието, а с това жестоко гадене едва успявах да си гледам децата 😂 направо ме съсипа, но слава Богу приключи преди 2-3 седмици, малко живнах, даже от няколко дни не лягам да спя с момчетата следобед.
Вчера бях на преглед, 15+5 излезе бебето и най-накрая започна да си върви по термин, че вървеше няколко дни назад. И най-страхотното беше, че реши да си покаже пола иии - чакаме девойка ❤ След двама мъже 💙💙
Направо се разплаках в кабинета като ми каза доктора 😭 Още не мога да повярвам, доктора даже ми даде снимка на вулвата да си имам за спомен 😂
Ние иначе от началото на юни сме на къмпинг на морето, сега се върнахме за прегледа и в събота живот и здраве пак заминаваме. Следващото връщане ще бъде направо за ФМ в 20 г.с.
Вие как сте?

# 414
Аз да се включа по темата за храните. Преди хапвах страшно много месо и салата,ноо откакто съм бременна месото не ми допада, става ми гадно като го гледам и не ми е вкусно. В момента ми се яде доста тесто(гледам да не ям) ии в момента доста наблягам на доамти и краставици със сирене и таратор.Това ми е любимо към момента.Плодове не ям много,но и преди това не ядях.

# 415

Мацки, искам да ви препоръчам наръчника на моя приятелка - Гала Чалъкова. Мога смело да твърдя, че това е най-добре излгеждащата мама, която познавам и по време на бременност и след. Има и програма за възстановяване след раждане за затваряне на диастазата. Така че ако се чудите какво точно да тренирам, кое е подходящо и кое не.. събрано на едно с много труд.

Иначе водя кондиционни тренировки за жени, аз лично правя тренировки за цяло тяло с тежести, но има и упражнения без. Около 40мин тренирам. Апелирам всички бременни да тренират, ако могат, защото ползите са страшно много Simple Smile

# 416
  • София

Ох милата хаха, много се посмях. Simple Smile

Първо предлагам, да изгледате когато ви е скучно Такъв е живота- Шейново, много е хубава поредицата и показва действителността как протича раждането в бг. За отглеждането, ми не знам, аз го карах на интуиция, гледах си го,ядеше, спеше акаше, много разходки, абе много хубаво ми беше по време на майчинството, беше период на спокойствие и усмивки. Аз нямах следродилна депресия, която много спомогна.

Моя спорт се свежда на това от легнала да седна хахах, чак ми е нереално като ви слушам че искате тренировки... ама какво да се прави

ПС о Карена супер, аз имам май диастаза, така че ще я потърся живот и здраве

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 11:02 от Мацето

# 417
ПП
жирафче радвам се, че се рззписа пак !!

Аз съм от тези, на които им се дояждат разни неща като чуят, не всичко, но някой неща. Не ми се е променило на мен храненето, освен че е зачестяло и е в по-големи количества.
Аз казах на всички като разбрах, за да внимават как се отнасят и как се държат с мен, че попринцип съм малко избухлива и по-емоционална. Макар че на родителите трябваше да задържа максимално, но каквото такова.
Сега се забелязах, че избягвам да се виждам с хора, че да не ме дразнят и да не се караме. Правят ми впечатление разни дреболии. А с ММ се джавкам сигурно през вечер. Но за радост моя поне умората отмина, остана и мързела да прогоня.

Относно сушито, ще пусна един линк и да ми кажете дали е така.

https://bremennost.bg/kakvo-ne-trqbva-da-qdat-bremennite.html

# 418
  • София
Здравейте 🤗 По темата с храната, на мен изобщо не ми се яде сладко с изключение на плодове и черен шоколад. Като любими са ми черешите и с тях нямам насита. Телешко често ми се хапва и приготвям (от онова крехкото, ирландско телешко говеждо от Лидл), риба скара, салати, патладжани и червени чушки - печени, таратор, зеленчукови супи. Пилешко - не. То е и много вредно с всички антибиотици и хормони вътре. Особено ако се чака момченце. Свинско - понякога, ако е хубаво на вид месо. И агнешко обичам, но предимно навън. За приготвяне вкъщи е доста трудоемко. Яйца много не обичам, но някой друг ден от седмицата правя омлет със сирене и комбинирам с домати. Хляб и теста почти не ям и не ми се ядат с изключение на някое парче домашен бюрек един път седмично. Често пия фрешовете ябълка и морков или портокал. Преди обичах фреш зелена ябълка с джинджифил, но сега се притеснявам да не подейства зле. Като цяло хапвам разнообразно и с необходимото количество протеин/зеленчук. Увеличила съм калорийния прием на 1600-1800 калории на ден, но разпределени в 5 порции. Ям и вечер преди лягане като преди бременността категорично избягвах такова нещо. Имам остатъчни навици от адаптиран кето режим от преди бременността, който сега не спазвам изобщо, естествено, но за сметка на това знам точното количество протеин на порция и на ден, който е нужен. Аз съм си лакома по природа, но с годините свикнах да предпочитам качествените храни и така да огранича щетите от ексцесии 🙈😆

# 419
elface четох, че по време на бременност са противопоказни антицелулитните, но може да се прави сухо четкане, което помага до някъде, аз запознах да го правя от скоро, хем и ексфолира, не знам от бременноста ли, но моя целулит стана като за 10

Общи условия

Активация на акаунт