Отговори
# 495
Вие сте изписали света, мами! 😁 Трудно ви прочитам, пък камо ли да се включа. Минах БХС тази седмица, чакаме резултатите скоро. Докторът беше много доволен, всички кости се развиват добре, за пол не се ангажира, каза, че е рано в 13 г.с.

За кърменето: В качеството ми на първескиня 😆това беше първата ми покупка - взех помпа, че даже двойна. Колко ще кърмя и дали ще потръгне този академичен процес, не мога да прогнозирам, но ще направя опит.  
За раждането: Ще избера начин, подходящ на състоянието ми, т.е. препоръчан от АГ.

За храненето: Нямам странни вкусове - мното какао ми се пие, ама аз съм фен на какаото в безобразни количества принципно. Не ми се яде изразено сладко или солено. Даже сладкото като цяло се изразява в плодове, сладолед и малко черен шоколад. Гледам да се храня разнообразно и здравословно - риба, задушени зеленчуци, разни салати, кисело мляко. Въпреки това си вървя наддала с 2-2,5 до 3 кг от преди забременяване, но аз бях доста слаба за ръста си.

За работата: Мисля да работя до края на септември поне. Отлепването от първите седмици е напълно изчезнало, плацентата е добре образувана. Засега всичко изглежда нормално. Имам и 1 месец платен отпуск, така че все ще избутам. И при мен не се е намерил заместник, въпреки че предупредих от много рано в офиса. Помолих да работя от всъщи, защото не мога да стоя седнала непрекъснато - лягам с лаптопа на поставка върху мен. Сменям пози.

За почивките: Море в Гърция и планина у нас.
За тренировките: След потвърждение, че хематоми няма на вчерашния преглед, съм в трескаво търсене на програми - намерих няколко подобаващи видео урока за йога и упражнения отделно.

Поздрави на всички мами! Направо сме си секта 😃

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 10:27 от Vikodi

# 496
  • София, България
За шефовете - хора, бъдете малко егоисти, за да не съжалявате после. Да, един ден вероятно ще се върнете там, но ако този човек не ви влиза в положение, за какво лоялно отношение от ваша страна да говорим?! (Казвам “вероятно”, защото много хора по една или друга причина си сменят впоследствие професиите или работните места и т.н.)
Не бързайте да излизате в болничен ако всичко е наред и не чувствате тежест, но когато не се чувствате добре - взимайте го тоя болничен и си почивайте. След 20та седмица често започват и подготвителни контракции, които не са опасни ако са спокойни, но лесно преминават в болезнени ако не се пазим.
Хайде стига, да си търсят хора! Те до последно не търсят и после се сърдят.
Аз също много паля за такива неща, защото видят някой лоялен, възпитан човек и му се качват на главата.

# 497
Ох, какво е това нещо направо не знам. Преди не закусвах и направо обядвах. Сега не се шегувам, но цяла нощ се събуждах от глад, чак ми беше лошо и пред лицето ми само едни тестени закуски. Та, тъкмо изядох една мазна баничка и така да ми е гузно сега Sad

# 498
  • София
Аз разбирам че има различни шефове, аз самата съм шеф на голям екип, но е много важна комуникацията и какви са ви плановете и очакванията. Ако шефа е тръгнал да търси заместник но не сте казали че ще излизате в болничен, нормално е да е изненадан и да не е очаквал и да е правил други планове.

Ние с моята шефка имаме план още преди забременяване, щото сме задължени един път в годината да посочваме план какво се случва при напускане, болничен и пр. Онзи ден си обсъдихме опциите отново, след края на юни се надявам да почнем да действаме по плана. Просто трябва ясна комуникация. Фъстъчето е права, най-вероятно ще се върнете някой ден там, а и да не се върнете, не си тръгвайте с лошо и с горчилка, възрастни хора сме трябва да можем да се разберем.

За ражданията, кърменето, нека не забравяме да готино, вълнуващо е , но не е това центъра на света, раждането е един ден в живота, кърменето период в живота. Важно е да отгледаме здрави и добри хора с които да се гордеем ♥

# 499
Ох, много ми се иска да имам време да пиша по-често, успявах да вичета от-до, но вие сте изписали сеета последно време и ми е много трудно😀
НИА, много съжалявам за случилото се, знай, че за всяко нещо си има време и всичко се случва с причина, ще се убедиш сама, че най-доброто ще дойде при теб, когато му дойде времето.
Момичета, феталната мина супер, казах ви. Излезе БХС - резултатите са страхотни. Само искам да си сверя часовника за едно нещо🤔
Усещате ли вече бебчетата. Аз уж усетя премятане, но след това поне ден, два - нищо.. Казала съм си, че няма да се панирам, но вече искам ежедневно да усещам бебчето и когато го ръчна да ми “отговори”😀

# 500
Жирафчето всичко звучи толкова красиво.Аз като жена чакаща първо бебенце много се надявах да имам всички тези неща (първия контакт с бебчето,отложеното клампиране,раждане във вода ,ако е възможно).Имам огромно желание да кърмя и много се надявам физиологията да ми позволи.А за нормалното раждане просто ми е мечта🍀(аз съм от тези жени които се страхуват от секциото не защото ще боли или нещо такова,а защото понякога го правят просто от бързане и не ти дават шанс да изживееш това което ти се полага)Когато брат ми се роди бях на 11 помня всичко как  видях мама  лилава да слиза от родилното,как едва сядаше вкъщи и колко много я болеше да кърми(то бяха писъци,сълзи).Още преди да забременея съм чела за зебрите и този тип раждане,но останах много разочарована от преживяванията на момичетата,някои бяха много стресирани ,че всичко е било пълна пародия и са се чувствали много несигурни.За Олга съм чувала ,но не съм проучвала.Той малко и ММ беше стресиран като му казах за това защото ме знае ,че съм супер педантична ,критична нещо като трябва да се върши съм като генерал 😁(а след тези коментари ...)Уж за това се насочих към Атанасова и Токуда тя обясни ,че има отложено клампиране(при желание)има skin to skin и тя много държи на естественото раждане и изчаква родилките ,ама дали е така 🤷.Момичета извинявам се за дългия текст ,но много се развълнувах от поста на жирафчето❤️ Сега ще имам задачка какво да проучвам и дай боже всичко да е наред до края 🍀

# 501
Den_nosht1 аз още не усещам, днес започвам 16 седмица, но съм първескиня и мисля, че това е от значение ( или усещам и не различавам) дано е скоро това яко чувство 😍 задна плацента съм

# 502
Den_nosht1 аз още не усещам, днес започвам 16 седмица, но съм първескиня и мисля, че това е от значение ( или усещам и не различавам) дано е скоро това яко чувство 😍 задна плацента съм
Ами на мен ми е втора бременност, но се чудя дали е от значение това, че при първата нямах грам корем и бързо го усетих, а след раждането си остана леко пухкаво коремче, което не успях да приведа във форма.
Иначе съм 14гс усещам чат-пат, но вече искам да е силноизразено😀 както си трябва

# 503
Втора бременност ми е, 14 седмица и нищо не усещам още, но и изобщо не бързам и не съм се притеснила. Има време. Даже като почнеш да го усещаш и после идва панирането. Постоянно едно чудене днес по-малко ли го усещам, ама защо не го усещам, чакай да го сръчкам. Нека си поживея още малко спокойно 🤣

# 504
Втора бременност ми е, 14 седмица и нищо не усещам още, но и изобщо не бързам и не съм се притеснила. Има време. Даже като почнеш да го усещаш и после идва панирането. Постоянно едно чудене днес по-малко ли го усещам, ама защо не го усещам, чакай да го сръчкам. Нека си поживея още малко спокойно 🤣

И ти си много права..
А, момичета, забелязвам, че групичката ни в фб е в застой. Искате ли да я раздвижим или тук ви е по-комфортно?

# 505
  • София
Аз от днес съм 15та и не знам дали го усещам, втора бременност, предна плацента. И аз онзи ден се бях притеснила, за това вчера ходих при снаха ми да го гледа, ми мърда си човека, маха ни с ръка, рита с крачета, ама то като е 100 грама човек и удря директно в плацентата, явно няма как да го усетя. Иначе изтрещяване... на макс. Че ме и страх да ползвам доплера, че в деня в който го ползвах прокървих и сега не искам да рискувам.

# 506

И ти си много права..
А, момичета, забелязвам, че групичката ни в фб е в застой. Искате ли да я раздвижим или тук ви е по-комфортно?
Според мен във ФБ ще е по-готино. Може да си правим постове с дневен спам или спам на няколко дни 🤷

# 507
  • София
Фейсбук групичките са за след раждането, тогава е там по-лесно и темите тук замират. Друго си е посред нощ да има с кого да си пишеш, та не я мислете групичката, ще получи активност след раждането и ще спретнем хубаво!

# 508
И аз нямам търпение да почна да го усещам, че да се успокоя малко, защото следващият ми преглед е на 08.07 - много ми е далеч, а и стават все по-рядко.. от днес съм в 16та седмица 🤗

# 509
Аз съм 17 г.с. от днес, усещам от 10-тина дни девойката да мърда, даже онази вечер като си легнах усетих и с ръка, краченце ли беше или какво, голямо колкото пръста ми и буташе 😃 много ми стана мило. Но мм не успя да я усети. Ама има време. Моята плацента казаха единствено, че е високо, но не мисля, че е предна.

Общи условия

Активация на акаунт