ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 971
  • 710
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Мдаа... С първата бременност качих само 9кг, а сега вече съм 11 отгоре. И сигурно ще станат 12. Три месеца лежане никак не ми се отразиха добре :/ освен това тия дни вече и коремът ми се нацепи въпреки цялото мазане и пиене на колаген. Отделно ръце и крака сини от инжекции. Ноооо да, естествено, само бебче да е добре, другото ще гледам да го оправя.

# 301
Като казахте колаген.. какво мислите за десертчета с желатин? В желатина има доста колаген, нали така. Аз преди доста хаовах. Обичам ги, слагам вътре подсладител, не захар.. и плодове на дъното на купичката. А самият желатин добавям в мляко 🥰

# 302
  • Варна
И аз хапвам с желатин разни неща. Nosugar.bg има доста готини рецепти с желатин. Доста добър източник и на протеин, който всички гоним.

# 303
  • София
Да си кажа и аз - бях на преглед сутринта и се оказах с 3.5см разкритие, прати ме за почивам и да държим връзка, прибрах се, но контракции си имам, долу горе през 5 минути за по около 40 секунди, болезнени, пих едно но шпа, не знам дали не сбърках, защото сега не ме боли но не спряха съответно . Доктора ми каза преди да си тръгна да не засичам нищо, Ами ако ми изтекат водите да тръгвам към болницата. Така както исках да стане по-скоро сега съм в шок и ужас !!

# 304
Моето АГ каза, че може да пия но шпа да намали болката и че не спира контракциите. Тъкмо вчера разпитвах за логистиката на раждането.

# 305
  • София
Моето АГ каза, че може да пия но шпа да намали болката и че не спира контракциите. Тъкмо вчера разпитвах за логистиката на раждането.
Не спира определено, но май се разредиха, не съм готова още, макар че е хубав празник, някак си цяла седмица си повтарям как в събота ще раждам, ама като има такава вероятност направо се панирах .

# 306
  • Варна
Но шпа в големите седмици го дават уж да изглажда шийката. Първо раждане ли е? По принцип може да минат доста часове докато стигнеш подходящо разкритие, но чак пък с контракции на 10мин да не отиваш не знам...

# 307
  • София
Но шпа в големите седмици го дават уж да изглажда шийката. Първо раждане ли е? По принцип може да минат доста часове докато стигнеш подходящо разкритие, но чак пък с контракции на 10мин да не отиваш не знам...
Втори път ми е , не ми се ходи щото знам какво ме чака

# 308
Magenta, ако е второ раждане на мен ми каза при регулярни контракции на 5 Мин да отивам към родилното. На мен първото раждане ми беше доста бързо и сигурно затова така, но имай едно наум. Стискам палци на лек развой, независимо дали ще утихнат контракциите или ще отидат нещата към раждане. Ако имаш голяма топка сядай върху нея, на мен много ми помагаше.

Като слушам какви лекари има…. Хващам се за главата, честно. Точно днес обсъждах с майка защо съм се затръшкала да имам избор на екип, вика ми - като отидеш с контракции няма да те върнат дори и без избор. Ама как да рискувам като гледам навсякъде какви доктори има буквално останали в миналия век. Откриха най-накрая, че най-естественото било да сложат бебето на гърда веднага като се роди…. Сестра ми две раждания в Англия във вана, второто вкъщи - дошъл екип с банки кръв, с оборудване, линейката чака отпред ако стане нещо по спешност да ги водят в болница. Бебето се роди и не се е отделяло от майката, а акушерките седяха после целия ден (близо 24 часа) за съдействие и подкрепа. А на нас тук ни дават бебетата чак на следващия ден…

# 309
  • Варна
Те СЗО наскоро излязоха с някви становища за тия неща и за кенгуру грижата при недоносени и може би затова са се ъпдейтнали най-накрая.
Magenta, как си? И аз знам, че с второ по - бързо стават нещата и е по - добре да не се чака до последно.

# 310
Момичета, някъде бях чела предната бременност, че 24-48ч преди раждането да започне може да се появи диария. Нещо като организма сам да се подготвя, за да може по-лесно да избута бебето навън. На някоя случвало ли се е или е някакъв мит? Предния път нямаше такова нещо, а днес нещо стомаха ми е пълен бунт. Само до тоалетната тичам, а те съм яла нещо дето да действа така. То аз съм си набила, че на прегледа петък дето идва ще ме заточат в АГ да раждам (подозирам,че имам някакво разкритие от толкова много бракстън хикс, и последните няколко дни има и болка от време на време), обаче... много рано. 35 г.с. + 5 съм ...

# 311
  • Wonderland
Аз съм притеснена, че ще вземе да тръгне преди секциото тоя младеж и няма и да разбера… не знам за какви симптоми да се ослушвам.
Миналата седмица моята АГ каза да спирам Магнерота… е хубаво, ама сега стана ясно, че оставам за секцио, а имам ужасни крампи сутрин, отделно от вчера съм с тъпа болка в кръста и менструални болки долу ниско в корема, та няма да спирам. Доколкото знам това не е притеснително в края? Или?
Постоянно съм в движение, правя по 12-13 хиляди крачки на ден и се чудя какъв е шанса да ми изтекат водите в парка хахаха…
Противно и на това, че трябва вече да му отеснява, усещам бебето доста по-активно от 33-34 седмица насам, поне това ми дава спокойствие.

# 312
MintyMohito с теб сме с един ден разлика. И моят съвет е да не се притесняваш какво има да става ще стане без значение дали го искаме, а с притеснения само по зле става. Аз първото родих в 35 седмица и 4 дни, добра седмица е( поседя точно една седмица в неонатологоята докато излезнат резултатите на кръвта му(признавам си беше ужасно)видя се че му няма нищо и го изписаха ). Точно днес пак съм 35 и 4 дни и съм щастлива, че почти минах този ден, гледам да не се притеснявам и ядосвам. Надявам се да устискам до 37 седмица този път. Мечтата ми е да родя и да ми дадат бебка в ръце(моля се да се случи).Но каквото сабя покаже,важното е финала да е добър

# 313
По принцип като почнат истинските контракции се засилва перисталтиката съответно тичаме често до тоалетната. Аз предния път вкъщи ходих няколко пъти като тръгнаха контракциите, ама като ми правиха клизмата в болницата пак имаше какво да излезе. По принцип не вярвам да имаш контракции и да не ги усещаш, така че по-скоро може да е някакво стомашно неразположение.

# 314
Ако съм в движение или права ги усещам повече. От някои и въздуха сякаш ми спира чак, но са нередовни и болката е за 2-3 секунди. С първата бременност подготвителните не ги усещах, после вече като почнаха истинските там и да искам да не усещам си усещах.

Моите притеснения идват по-скоро от факта,.че съм сама с детето вкъщи и ако нещо стане ММ ще трябва да е Бари Алън. Буквално няма кой друг да ме изтика до таксито, и 4 етажа куфара сама няма да мога да го сваля сигурно. Да не говорим за детето какво да го правя. Иначе много искам да издържа поне до 12юни пък тогава ако ще да излиза в 2 сутринта 😅

Общи условия

Активация на акаунт