ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 679
  • 710
  •   1
Отговори
# 90
Момичета как се справяте с отока на краката

# 91
За Магнерота по-скоро от някоя от добавените съставки в самата таблетка магнерот да го причинява запека. Иначе ако от магнезий ставаше запек нямаше английска сол (магнезий в чиста форма) да се ползва за разхлабване на червата.

От този който пиех преди (на viridian) да сменя някъде преди месец на магнерот, при повечко таблетки сутринта си беше песен ходенето до тоалетната.  От както смених на магнерот освен,че крампите се върнаха и запек се появи. Да подчертая, че по описание пия много повече магнезий УЖ сега отколкото преди, а ефекта е 0. От някоя от добавките в магнерота е, от чиста форма без добавки такова нещо като запек не става.
За подутите крака ги оправям с по-малко седене, повече ходене. Кокосова вода и краката вдигнати на стената високо вечер. И пак са си такива на сутринта...
😅

Момичета как се справяте с отока на краката

# 92
  • Варна
Аз от Магнерот даже влизах в болница на Деган с повръщане с предната бременност. Изрично казах тоя път да не ми изписват Магнерот.
Не знам, ама днеска нещо се преуморих и така са ме запукали контракции. Мисля да стягам багажа вече за всеки случай.

# 93
Някоя която се следи в Оскар клиник може ли да обясни как протичат тоновете? Минавам ли през регистратура преди и след това?

# 94
Подсетена от оплакванията на Диди, да питам кога смятате да стягате чантата за болницата.
Аз мислех 37ма седмица. Щото моето разбиране е че от 37ма е възможно всеки ден да родиш.

# 95
  • Варна
Като гледам как заваляха бебета в юлската група, май по всяко време може 😀 на анкетата какъв пол са родените бебчета имаше 33 отговорили. Само на мен ли ми се струват супер много 😀

# 96
Мале, мале, все още е строителна площадка вкъщи 😅
Ако приемем, че вече родилите са с термин в началото на юли, 33 родени сигурно е ок

# 97
Аз стегнах в 36та, още добавям неща. 37+3. Секциото ще е 38+5. Бога ми малкото вчера беше главично, следобяда се завъртя и пак е напреко. Едва дишам, така разтяга, че вчера на УЗ едва визуализираха стената на матката и направо очаквам да тръгне раждане като направи руптура.. снощи едва спах от болки и контракции, днес уж по-добре… тепърва ще видим…

БТВ според мен в тази анкета имаше доста объркали се хора с какво чакат, не дали са родили…

# 98
  • Варна
Sunlight, секциото заради позицията ли е или по принцип? Аз тия дни си бях врълпила, че пак се е върнал седалище, но си беше главично, просто е завъртял гръбчето в дясно.

# 99
  • Wonderland
Вчера лекар ме предупреди, че ще е добре да подготвя багажа. За средата на юли съм, но ще съм секцио най-вероятно, та така или иначе мислех да го направя следващите дни. Вече съм 35 г.с., направо си е време.
Много странно и рязко в рамките на 2-3 дни изведнъж се почувствах много тежка, тромава и уморена. Имам чувството и че корема рязко ми порасна… а от два дни имам леко болезнени контракции, та изпрах, изгладих и постепенно се ориентирам да прибирам багаж. :д

# 100
Диди, не. Основно заради тънката стена на матката. Започнахте ли контракции руптурата не ми мърда. Вече не се вижда почти стена так на цикатрикса. Даже докторът мислеше да местим секциото, но се разбрахме да чакаме и да се надяваме да не тръгне, но ако тръгне на пожар да ходя в болницата и да звъня. Като цяло надеждата е да ме пооправи на самото секцио и да нямам такива проблеми като при предишното. Ама ще видим. Още двама лекари ми потвърдиха, че е прекалено опасно при мен да не е секцио.

# 101
Аз преди 2 седмици започнах да прибирам малко по малко неща в куфара, отделно си водя списък на телефона последния ден какво да сложа. Обаче неща като дрехи за изписване, документи, превръзки, кърпи, бельо вече съм прибрала.

# 102
  • Варна
То и при мен същата драма. Тази, при която се следя, казва че цикатрикса не бил добре. Цонев пък казва, че си е съвсем добре. Тя категорично отказва да се пробваме за естествено, той казва, че няма никакъв проблем... Ще ме побъркат. Единственото тъпо е условието да родя до термин и да няма индуциране, в което силно се съмнявам, че ще стане. Всъщност след днешните контракции май не се съмнявам вече чак толкова де, ама... 😀

# 103
То кога ще дойдат… бог знае:) иначе и аз знам, че индуциране не е Ок, заради солта на контракциите. Иначе както да ти кажа, вече така ме боли, че това, че знам кога ще излезе… ми действа добре. Отделно, че мога да планирам какво да правя с каката и да  оправя и дома Simple Smile

# 104
От листовката на магнерот 500 който приемах:

"В случай на предозиране се наблюдават симптоми, като гадене, повръщане, летаргия (понижено ниво на съзнание, съпроводено с апатия и сънливост), анурия (липса на отделена урина), запек, потискане на дишането и симптоми от страна на сърцето, като нарушен сърдечен ритъм, както и кураре-подобно действие върху нервно-мускулната проводимост (прекъсване на нервните импулси към мускулите, вследствие на което те отказват да функционират).

Още за МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA (MAGNEROT tablets 500 mg * 100), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/13002746/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5 … -%D0%BC%D0%B3-100

Страничния ефект от желязото също е запек, затова подозирам, че може да е комбинацията от магнезий+желязо.
Точно за това от Магнерот минах на Магнерич и нещата потръгнаха 😂

Общи условия

Активация на акаунт