ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 910
  • 710
  •   1
Отговори
# 345
Успокоявам се с това че не остана. И на нашата улулица слънцето ще изгрее. То настига че без секс ами и без сладко всичко хубаво ми взеха, но пък този път се чувствам в пъти по добре от предната. Вече съм в 9 месец дали заради това че сама се грижа за 3 годишният батко или заради това че съм на диета и до сега съм качила около 6-7 килограма, но се чувствам супер. Ама тези течения ме притесняват. Надявам се че ще мога да родя естествено, че не ми се седи в болницата 5 дена. Отделно и по голямата глава, която се оказа по кръгла не толкова голяма, което също ме притеснява как ще мине през таза. То човек и да иска да е спокоен няма как.

# 346
  • София
Секс... Мале какво беше това !? За успокоение може и много по-малко от 40 дни да са, предишният път първо че кървях съвсем малко, справях се първоначално 2-3 дни с нощни превръзки, после 2 седмици с нормални и след това ту изчезваше ту се появяваше леко зацапване. Обаче имах толкова много кърма, че ми беше супер дискомфортно и секс почнахме да правим чак след като спрях да кърмя, от моя тъпота си беше реално. Бебето бързо си влезе в режим и не е като да нямаше възможност.
Утре се разбрахме с моя доктор да ида да ме види и ме предупреди да си взема багажа за всеки случай, нямало какво да отлагаме много много, реално ще съм в 37+3 дни , добре е май, ако тръгнат нещата .

# 347
На мен ми се е случвало кървене след секс (без да съм бременна) и се оказа, че имам раничка, която се раздразва при по-бурен секс. На периоди кървеше, не винаги. Нищо не съм правила, минаваше си от самосебе си. Може и при вас това да е бил проблема щом с бебето и бременността всичко е наред. Отделно нали казват, че при бременност е по-голямо кръвоснабдяването и съответно ако се пукне някое капилярче да тече повечко кръв. На мен например оня ден ми текна кръв от носа и тече, тече, а от години не ми се беше случвало. Ии

Ние тия дни се шегувахме с мъжа ми по повод на тези изследвания за болестите предавани по полов път, че ги искат не веднъж ами два пъти през бременността. Не знам коя бременна ще тръгне да прави толкова секс, че чак и със случайни мъже Joy
Предната бременност въпреки че нямах никакви проблеми решихме да се въздържаме, тази сме правили чат-пат, но скоро не сме. Мислех си още седмица докато си оправя всичко да ми е готово и после може да се пробваме ако въобще с тоя тумбак ни е комфортно и на двамата. Предния път като родих имах много шевове и два месеца не можех да се осмеля, все ме беше страх да не разкъсаме някой шев, сега се надявам да мина без или с много малко разкъсвания и по-бързо да се върнем обратно към нормалното.

# 348
Хем искам, хем знам, че ако тръгнат ще ме вържат за задържане 2 седмици минимум до 38г.с. в болницата без гости. Не ми е ясно да са разрешени посещенията още.  Аз още документите за родилното нямам, няма кой да греда малката... и както имах време (за края на юли съм чак) изведнъж почна да ми иде в повече. 🫣 Плюс ще е ако отида и се роди наистина веднага, но то май не е много добре толкова рано. И кувьоз не се покривал от НЗОК та и това зле...  абе да поседи още малко вътре. 😅

Мохито, ти не искаше ли да се случват нещата вече ли се бъркам?  Grin

# 349
  • Wonderland
Аз имах доста силни предменструални болки в кръста и ниско долу в корема преди час, продължиха около 50 минути. Май бях писала, че и вчера сутринта имах такъв епизод, но по-малко болезнен. Нямаше стягане, нямаше интервали - просто тъпа продължителна болка, така че аз изключвам контракциите като причина.

Напоследък трудно комуникирам със следящия АГ, след няколко гафа от негова страна, но звъннах да се консултирам. Някак си не ми помогна особено (както и последните няколко пъти) - “би трябвало да има и стягания”….

Сама реших да си дам час и половина и ако продължава да ида до спешен кабинет, но мина около час след като започна. По-рано през бременността ставаше от преумора, но не беше толкова силно, колкото днес.

Случвало ли се е на някоя от вас досега? Искам поне 37 седмица да добутам, да почне юли, много не притеснява да не тръгне отсега, но повече ме притеснява причината да не е в някакъв проблем?!

# 350
Същия кюп съм и аз. Долу ниско, направо като ПМС обаче няма стягане. Лека тъпа болка, която ако лежа или съм седнала я няма. Само като ходя и примерно забравя за момент, че не мога да пусна турбото вече както преди. Втори ден съм така. Иначе болка има ако бебето нещо се изпъне и натисне долу изхода. 

Аз следя евентуално ако тапата падне или случайно се пукне околоплодния сак и за сега нищо. Навила съм си, че ще почивам (малката не е доволна и мрънка по цял ден вън да ходим, ама вън иска и да я нося. Пас) и ще тъпча магнезий и но шпа. АГ ми беше казал 'на корем' 😅 Та натам вървя..не, че има полза голяма. И за капак почти винаги и до тоалетната почва да ми се ходи 🤐😬 Още 2 седмици да устискам... ама вкъщи, не в болницата.

# 351
  • Wonderland
Същия кюп съм и аз. Долу ниско, направо като ПМС обаче няма стягане. Лека тъпа болка, която ако лежа или съм седнала я няма. Само като ходя и примерно забравя за момент, че не мога да пусна турбото вече както преди. Втори ден съм така. Иначе болка има ако бебето нещо се изпъне и натисне долу изхода. 

Аз следя евентуално ако тапата падне или случайно се пукне околоплодния сак и за сега нищо. Навила съм си, че ще почивам (малката не е доволна и мрънка по цял ден вън да ходим, ама вън иска и да я нося. Пас) и ще тъпча магнезий и но шпа. АГ ми беше казал 'на корем' 😅 Та натам вървя..не, че има полза голяма. И за капак почти винаги и до тоалетната почва да ми се ходи 🤐😬 Още 2 седмици да устискам... ама вкъщи, не в болницата.

Аз взех едно no spa и май от него отпусна, знам ли, но като казах на АГ по телефона ми каза да не го взимам повече, защото отпускало шийката на матката?! Малко се изненадах, защото досега не са ми казвали подобно нещо, даже ми казваше да взимам като ме боли…

# 352
Днес имах индивидуална среща с една страхотна акушерка, която ще извикам като почне раждането и ми даде доста напътствия как започва раждането и колко да изчакам за да ида в болницата с почти пълно разкритие и само да родя без да ме напират за окситоцин и тем подобни. Така спокойно ми говори  и обяснява че чак ми се прииска да родя. Надявам се да може да дойде на раждането ми ще съм много спокойна с нея. Ако искате утре ще препиша записките на чисто и ще кача снимка с етапите на естественото раждане.

# 353
О.о
Това не съм го чувала до сега. Ако беше така  с първото раждане ме държаха първия ден на окситоцин точно с такава цел - отпускане и изглаждане. Едва ли начина му на действие се влияе от коя г.с. е в момента.  То какво остана за пиене тогава?

Аз взех едно no spa и май от него отпусна, знам ли, но като казах на АГ по телефона ми каза да не го взимам повече, защото отпускало шийката на матката?! Малко се изненадах, защото досега не са ми казвали подобно нещо, даже ми казваше да взимам като ме боли…

# 354
  • София
Аз мисля че ако ида утре и ме задържат ще ме почнат с окситоцин, сам каза доктора че нямало за кога да отлагаме много много,а не ми се иска, предишния път ме приеха с 4см разкритие и само бусколизин ми биха, но имах регулярни контракции, пък сега нямам, навъртях обаче в Шейново километри докато получа разкритие . Водите те ми ги спукаха, тогава вече дойдоха истинските усещания 😬😬 гледах клипа на тази сладка акушерка и ще гледам да се съсредоточат върху наученото, за това и казвам да слушате акушерите, минава по-леко със сигурност!

# 355
Magenta имате уговорка с лекаря утре да се видите ?
Защо не изчакаш да започнат контракции?
Раждането с окситоцин е ужасно.

# 356
Лекциите на Елена Василева са много приятни и интересни, докато не се окаже, че явно става дума само за практиките в Надежда в София. Мога да кажа с ръка на сърцето,че 4месеца я слушах и наизустявах всичко; тръгнах да раждам, съвпадна и с лекция на живо тогава и ...  Ми, не бяха така нещата и не говоря за окситоцин система и тнт, което ако мога да избегна този път на 100% ще го направя. Такъв кошмар няма просто.

Говорят за пози за раждане, за топки и тнт обаче реалността е на магарето и 'напъвай сякаш ти се ходи по голяма' в легнало положение.  Изтощена, обезводнена,  хич не като по филмите или  описано в лекциите.

Явно всяка болница си има свои практики и още 21век не е влязал...

# 357
Аз само искам да добавя за окситоцина, че родих с окситоцин и без упойка първия път и чак ужасно не бих го нарекла. Да, раждането си боли няма какво да се лъжем, ама според мен боли със или без окситоцин. И ако един позитив на окситоцина, той е, че всичко свършва по-бързо с него, така че ако ще заловете се за тази мисъл, ако се наложи да ви сложат. Пък съм чувала, че като ти сложат упойката е рай, нищо не усещаш, така че не го мислете точкова. Това го казвам за неопитните мами, да не се стресират излишно. Иначе и аз съм говорила с моята АГ по възможност да се избегне окситоцина, но не ме е страх от него ако се наложи.

Иначе съвсем така е за отношението в голяма част от (държавните) болници - завързан си за леглото да ти слушат тоновете, често не дават да се пие вода, за пози и топки да не говорим. Но болница Надежда е последната, която бих казала, че се стреми към голям брой естествени раждания, та язък че дават топки и различни пози. Интересното е, че съм чувала за единични случаи и то от първо лице в майчин дом да дадат да седиш на топка или да правиш някакви упражнения. Иначе за раждането на магаре си е масова практика, ама като си го докарал вече до там не ти дреме особено последните 3-4 напъна в каква поза ще ги направиш. Относно лекциите на въпросната акушерка - за мен най-ценно е обяснението за дишането и според мен наистина помага.

# 358
  • София
Magenta имате уговорка с лекаря утре да се видите ?
Защо не изчакаш да започнат контракции?
Раждането с окситоцин е ужасно.
Задължително ще кажа че ако мисли да насилва нещата не съм съгласна, не искам да ми пускат окситоцин, иначе за раждането честно казано в Шейново миналия път бяха много готин екип, но аз просто не знаех какво ме очаква и си правех каквото ми идва отвътре - по едно време доктора ми казваше да не викам, а да напъвам, тотално не подготвена отидох, като цяло съм доволна от тамошното си раждане, въпреки че нямах избор на екип.
Оставиха ме да се разхождам, имаха и топки, през 10 минути ме викаха в залата да проверяват тоновете, единствено си спомням че като започнаха напъни нямаше никой около мен, някак си изчезнаха всички и ми се стори безкрайно това чакане да се появят и да ме качат на магарето, реално са били може би 3-4 минутки . Казаха че момичето в съседната зала с упойка е родила чак сутринта, а аз от 19ч спукани води в 22:55 родих. На мен ми се стори безкрайно, но реално май си е добро раждане като за първо.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 23:19 от Magenta_

# 359
Като гледам масово как всички ги бутат под ножа за цезарово... Май най-лесно им е така на повечето доктори. Няма лошо в цезаровото, аз така съм се появила (майка ми на 45 ме е родила, нямало е как иначе), но някак все си мислех като растях,че е рядкост и е по-скоро нещо по спешност или по здравословни причини. Имам 3 приятелки, които го избраха защото било по-лесно и възстановяването било по-бързо. И накрая се оказа, че не било така като ми обясняваха какво било след като излезе бебето.

Ужасното на окситоцина е после, че си леко като натровен. Поне при мен месец и нещо го усещах още. За отказа от вода хич не ми се говори. Тогава раждах март месец, сега юли на тази жега и без климатик най-вероятно като нищо ще колабирам. Предния път с 1000 зора ми донесоха трета марличка напоена с вода. Е, не знаех че мога да пресуша марличка с вода до сухо, но и това добавям в резюмето. И малко и те зарязват сам да си седиш в предродилна зала вързан и буквално трябва да викаш за помощ.  🤐  Дори телефона не даваха да се ползва, обаче 6 часа ей там на онова мега удобно легло, от което повече болеше отколкото от контракциите май... оставаше и без телефон да седя. 😅

Общи условия

Активация на акаунт