Въпроси за TBI Bank

• 82 153
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 855
Няма, няма....споко...

Ама за другите уточнявам..да не подведеш някой четящ. Щото мислите на някой мен поне не ме вълнуват и вършат работа. Виж черно на бяло да е написано че гарантират...ок...ама дали?
Украинска банка, извън ЕС, гарантиране на депозити, фонд за гарантиране на тия депозити...не?

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 19:58 от teta75

# 856
  • София
Revolut Bank UAB
Konstitucijos ave. 21B, 08130, Vilnius, Lithuania

Нищо общо с Украйна

# 857
Т.нар. спестовни сметки в Револют, не са спестовни в смисъла на депозитни, а по-скоро са инвестиционни. Инвестират се във фондове и в тази връзка би следвало да са защитени 90% от сумата, но не повече от 20к евро от фонд за защита на инвеститорите.

Инвестициите се управляват не от Revolut Bank, а от Revolut Securities Europe. Те осъществяват инвестициите по flexible accounts.

# 858
Няма, няма....споко...

Ама за другите уточнявам..да не подведеш някой четящ. Щото мислите на някой мен поне не ме вълнуват и вършат работа. Виж черно на бяло да е написано че гарантират...ок...ама дали?
Украйнска банка, извън ЕС, гарантиране на депозити, фонд за гарантиране на тия депозити...не?
Но вие нищо не сте уточнила всъщност. Само задавате някакви въпроси и се правите на знаеща. Но аз нямам намерение да отговарям на въпросите ви, ако ви интересуват наистина четете си документацията на Револют сама.

# 859
  • София
Revolut има пълен банков лиценз, поради което вложенията са гарантирани до 100 000 евро.
Не са украИнска банка, информацията е на един клик разстояние.
Коментираната висока доходност обаче не е от лихва по депозит, а от  вложения във взаимни фондове, за които гаранцията по-горе не се отнася. 

# 860
Може да си откриете тема за Револют, ако вече няма...тази е за друга банка Wink

# 861
Има тема за Револют.
Не са украинска банка, литовски са IBAN -те.
Тези 20К евро са гарантирани и за нашата БФБ.

# 862
  • София
Когато се пишат неверни неща, те се опровергават в същата тема. Wink
Нямам нищо против да зачистят цялата дискусия, ако се прецени.

# 863
Няколко човека вече пишете, че сумата е 20 000 евро, копирате се един друг ли или сте го прочели някъде това число в документите на Револют защото на мен са ми казвали 22 000. Знам - малка разлика но един каза и 90% от влога освен че било 20 000 и вече ми е интересно къде го пише това, ако някой има линк?

# 864
Няколко човека вече пишете, че сумата е 20 000 евро, копирате се един друг ли или сте го прочели някъде това число в документите на Револют защото на мен са ми казвали 22 000. Знам - малка разлика но един каза и 90% от влога освен че било 20 000 и вече ми е интересно къде го пише това, ако някой има линк?
В общия случай е до 20к евро, в България е 40к лева. Литовският фонд явно е с малко по-различна схема.
Търсенето в мрежата отнема не повече от две минути, но все пак заповядай. За да е още по-сдъвкано, прилагам и скрийншот.
https://www.revolut.com/en-LT/legal/investment-services-terms/

# 865
В общия случай е до 20к евро, в България е 40к лева. Литовският фонд явно е с малко по-различна схема.
Търсенето в мрежата отнема не повече от две минути, но все пак заповядай. За да е още по-сдъвкано, прилагам и скрийншот.
https://www.revolut.com/en-LT/legal/investment-services-terms/
Да, бях направил търсенето в мрежата и видях, че пише 22 000 но за да е сигурно кой греши трябваше да попитам от къде идват вашите 20 000 понеже няколко човека ги написаха.

# 866
Ето къде ги пише тези 22 000€

# 867
Revolut има пълен банков лиценз, поради което вложенията са гарантирани до 100 000 евро.

Имах предвид че в България не е лицензирана, няма я тук https://www.bnb.bg/BankSupervision/BSCreditInstitution/BSCIRegis … _REG_BANKSLIST_BG

Иначе някъде навън може и да е лицинзирана, не споря...
За банките и клоновете с лиценз от БНБ е ясно, че до 196 000 лв .
вложенията са защитени от фонд.
Въпросът ми беше при револют как точно е решен този конкретно въпрос с гарантиране на вложенията Wink..защото мисля е едно, прочел съм и знам, е съвсем друго ...

# 868

Имах предвид че в България не е лицензирана, няма я тук https://www.bnb.bg/BankSupervision/BSCreditInstitution/BSCIRegis … _REG_BANKSLIST_BG

Иначе някъде навън може и да е лицинзирана, не споря...
За банките и клоновете с лиценз от БНБ е ясно, че до 196 000 лв .
вложенията са защитени от фонд.
Въпросът ми беше при револют как точно е решен този конкретно въпрос с гарантиране на вложенията Wink..защото мисля е едно, прочел съм и знам, е съвсем друго ...
https://www.bnb.bg/BankSupervision/BSCreditInstitution/BSCIRegis … EG_CRBORDACTIV_BG

Все пак сме в ЕС. Лицензът си важи в целия в ЕС.

# 869
Има тема за Револют.
Не са украинска банка, литовски са IBAN -те.
Тези 20К евро са гарантирани и за нашата БФБ.

Ето къде ги пише тези 22 000€

Забавно. #политикБГ

Общи условия

Активация на акаунт