Въпроси за TBI Bank

• 79 087
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 660
Аз имам доста въпроси, които искам да задам. Дефакто може да се открие сметка на Тби без такси? А може ли да се тегли от банкомат? Как става издаването и може ли пластика? Ако е по окей да махна моята на ДСК.
И другото, което е - има ли уловка за Неон карта?
Мерси, мерси.

# 661
  • София
Аз имам доста въпроси, които искам да задам. Дефакто може да се открие сметка на Тби без такси? А може ли да се тегли от банкомат? Как става издаването и може ли пластика? Ако е по окей да махна моята на ДСК.
Мерси, мерси.
На всички въпроси да.
Теглиш 2 пъти месечно до 450лв без такса.
Откриването става като си свалиш приложението, после можеш да прехвърлиш пари от друга банка. С регистрирането в приложението заявяваш карта Неон, която ще ти изпратят по куриер. Картата е Виза.

# 662
Аз препоръчват да изчетете темата, както и общите усровия за карта и сметки в сайта на ти би ай първо.
Уловки няма накратко.

# 663
ТБИ нямат такси. Изобщо, за никоя сметка. Аз от 2016 съм техен клиент. Много преди Неон.
От банкомат може да се тегли, учудвам се отново на въпроса?! Мисля, че има две безплатни тегления. Аз не тегля и не знам.
С издаването на картата някои хора имаха перипетии, и аз имах малки, но с посещение в офис се оправиха нещата.
Слабо място им е съпорта. Там са зле. Слава Богу, че приложението вече е добре и не се налага да ги търсим.
Плащам всички битови сметки без такси. Депозити имам, за мен са много добри условията на банката.

# 664
Съпортът на много банки им е слабо място, а и не само на банките де. Неслучайно масово гледат да избутат колкото се може по-голяма част от дейността онлайн и клиентът сам да си прави нещата, за точно този персонал пари не им се дават.

# 665
С издаването на картата някои хора имаха перипетии, и аз имах малки, но с посещение в офис се оправиха нещата.
Слабо място им е съпорта. Там са зле. Слава Богу, че приложението вече е добре и не се налага да ги търсим.
Плащам всички битови сметки без такси. Депозити имам, за мен са много добри условията на банката.

Това е уловката за безплатните сметки и карти на TBI - слабият съпорт. Явно не влагат много средства в него и си личин но пък затова е по - евтино, направо безплатно. Иначе всичко друго е перфектно и ебз уловки като условия.

# 666
Мерси, мерси.
На всички въпроси да.
Теглиш 2 пъти месечно до 450лв без такса.
Откриването става като си свалиш приложението, после можеш да прехвърлиш пари от друга банка. С регистрирането в приложението заявяваш карта Неон, която ще ти изпратят по куриер. Картата е Виза.
Два пъти по 800лв. може да изтеглиш. Но не всички банкомати дават такава сума. На ПИБ и ОББ може на други не знам.

# 667
Не е два пъти ПО 800 лв, а два пъти ДО 800 лв ( общата сума на двете тегления може да е толкова, тоест два пъти по 450 лв).
Това е тяхна брошурка, която ми изпратиха с картата Неон.
Скрит текст:
* редактирам се 2 пъти по 400 лв ( говоря по телефона докато пиша и затова съм се объркала).

# 668
800 е два пъти по 400.

# 669
Обичам да си записвам някои важни за мен неща, та ето от личните ми бележки, като преди няколко месеца са станали споменатите тегления:
Картата Виза на TBI има 2 безплатни тегления на месец (до 800 лв) като тествах 2 тегления по 800 лева (общо 1600 лева в рамките на 7 дни) и нямаше такса.

# 670
Е тъкмо да пиша - кое е вярно?. Досега и аз мислех, че са 2 тегления по 800 лв. всяко. Но като се замислиш е вярно и обратното - ако е записано ДО 800 има логика и да са двете общо. Но явно е правилно ПО 800 лв. Какво им пречеше да уточнят да напишат - ВСЯКО от което по 800 лв.??  Благодаря T1rse6tPolovinka!

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 05:46 от Seiko7075

# 671
2 безплатни, всяко от тях може да е до 800 лв. В тарифата не е посочено ограничение на сумата за безплатно теглене. Но в лимитите на картата ясно е написано, че максимум за теглене с една транзакция е 800 лева, без значение дали е първо или пето теглене..

# 672
Затова обичам да излагам факти! По-горе съм написал факт! Даже уточних, че това е било факт преди няколко месеца, сега как е не знам. Съгласен съм, че в брошурата TBI са го написали двусмислено, но такива са, грешенето не им е чуждо, затова пък вместо аз да им плащам, че съм им клиент, те ми плащат. Всеки да си решава къде да си държи парите. Simple Smile

# 673
На мен всички банки са ми плащали, че съм им клиент. Ако нещо размислят, веднага ги сменям. Скрупули и сантименти нямам към нито една. Парите са си мои.

# 674
И аз да споделя опит с тегленето с карта Неон. Имах същите въпроси в началото поради неясната формулировка "До 800 лв'". Проверено от опит в рамките на 7-8 месеца някъде - безплатни са две тегления, всяко до 800 лв. Аз си открих картата най-вече заради безплатните тегления, тъй като дебитната ми карта на Булбанк има доста сериозни такси. Въпросът е да се открият банките, които ще позволят тегления до 800 лв. На банкомат на Булбанк мога да тегля до 2000 лв. с карта на банката, но с Неон ми дава максимум 400 лв. Та сняколко проби и грешки открих, че банкоматите на ОББ и на Пощенска банка дават възможност за еднократно теглене от 800 лв. с Неон. Две тегления от 800 лв. в рамките на месец са безплатни.

Общи условия

Активация на акаунт