Въпроси за TBI Bank

• 79 129
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 645
Ей ама колко бързо отпускат кредити, когато им е за печалба, а колко трудно си оправят другите неуредици. Иначе браво, поне това става бързо. Аз пак не разбрах, защо си взимате (с такса) парите от Easy Pay. Щом имате приложение, нямате ли карта НЕОН и да си теглите парите от банкомат например (безплатно), т.е. да преведат сумата по сметката на НЕОН-а? Или пък направо да си пазарувате безконтактно или онлайн с картата, безкешово.

Няма такси на Изи пей. 1200 лв. заявяваш на ТБИ, 1200 лв ти дават от изи пей.

Майка ми също е редовен платец, има стоков кредит към ТБИ, който също плаща редовно, но в приложението кредит не й дават. Странна политика имат.

# 646
Ами цъкнах на бутончето за проверка на кредитния лимит, попълних малко данни и след известно време получих нотификация, че не може да ми отпуснат кредит..
Пробвай пак.

# 647
При мен не знам как дойде това, че съм одобрена. Преди беше за сумата 8 000, станаха 12 000лв. Имала съм две стоки на изплащане.
А като заявих кредит, в графата сега ми иска да попълня данни, за да видя за каква сума съм одобрена. Не знам по какво преценяват да дават. Редовен платец съм си била за стоките и никога не съм теглила пари от някъде. Може би е да зарибяват.

# 648
Пак ли барникат нещо по приложението? Дава ми "заяви неон" като начална страница..

# 649
Май да.. При мен работи, но не получавам смс, за да потвърдя превод.

# 650
Здравейте, предстои ми да си открия разплащателна сметка и съм се насочил към TBI.
В момента съм към ОББ но ме дразнят с техните таксички.

Гледам че темата е доста дискутирана и бих желал да ви попитам за вашето мнение.

Първо и най важното, мога ли да предоставя сметката си пред НОИ за да получавам пенсията си по нея? Предполагам за заплатите е същото. От ОББ твърдят че сметка от TBI не може да послужи пред НОИ. От TBI казаха че няма проблем.

Другото което също искам да попитам, мога ли да си държа парите в тази сметка и да се трупат (понеже видях че имат лихвен процент) или е желателно да си открия спестовен влог без такси в друга банка и да ги прехвърлям там пък TBI да го ползвам само за разплащане.

# 651
ОББ са те излъгали нагло.
ТБИ е лицензирана банка в списъка на БНБ.
Можеш да получаваш пенсия, заплата, болничен, всички видове плащания от НОИ.
ТБИ имат хубави лихви по депозити, ако пък искаш да разполагаш с парите по всяко време, имат спестовна сметка, с лихва 0.15%.
В карта Неон може да държиш също пари. Но до 2000 лв. се олихвяват с 2.1%, а горницата - с 0.15%.
Така, че всичко ти предлага ТБИ.

# 652
Ти би ай имат и депозити.

Питай в НОИ за сметката.
Мисля че ще може, защото банката е с лиценз от БНБ, тоест нормална банка като другите е, формално.

# 653
Първо и най важното, мога ли да предоставя сметката си пред НОИ за да получавам пенсията си по нея?
Може естествено. https://nssi.bg/fizicheski-lica/pensii-bg/izplashtane-na-pensii- … -platejni-uslugi/ (по-долу в страницата са изброени всички)

# 654
Що за въпрос изобщо?
Аз втора година получавам заплата по сметка в ТБИ, която работодателят е представил в НОИ, болнични също са ми плащали.

# 655
..... ако пък искаш да разполагаш с парите по всяко време, имат спестовна сметка, с лихва 0.15%.

Това така наречената " касичка" ли е или трябва да се открие друга спестовна сметка? Защото като попитах в офис ми казаха, че ако слагаш парите в касичката, те не се олихвяват, а не ми се искаше да е така.

# 656
Просто от ОББ не са запознати. И на мен в друга банка ме питаха как държа пари в TBI. Още я мислят само за кредитна институция. Въпреки, че EASYPAY  е само каса за плащане на сметки, както си мислят повечето хора, а не банка, може и там да изплащат пенсии. Та камо ли TBI с банков лиценз.

# 657
То е несериозно да не можеш да погледнеш в интернет кои са банките в България.
ОББ лъжат, или наистина са им неграмотни служителите.

# 658
Масово роботят там некомпетентни хора, без извинение!
Не само там де...но е дълга тема.
Некадърност, некомпетентност, простотия..нагледала съм се навред.

# 659
Така е.
Хората знаят ДСК и още една, две, най-много. Нали ги гледам моите колеги.
Виж, турските магазини ги знаят наизуст.

Общи условия

Активация на акаунт