Въпроси за TBI Bank

• 81 953
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 930
Сега излезе ъпдейт за апа на ТБИ и реших да проверя дали показва коректно депозити открити през апа и се изненадах приятно, показва ги по еднакъв начин с депозити открити в клон на банката (не е нужно да се влиза в депозита, за да се види падежна дата и начислена лихва) най-накрая го оправиха Simple Smile

Супер, добре са го оправили. Писахме тук, може пък да четат Simple Smile . Дано оправят това, с което се сблъска Deva, да може да се закрие и оперира с депозит, който е открит в офис, с приложението.  Моят единствен такъв изтича това време догодина, дано го оправят ... ама надали.

# 931
На какъв принцип се определя шопинг лимита?

# 932
Само ТБИ знаят.. Осигурителен доход, история в ЦКР..
Трябва да се внимава с тоя шопинг лимит - в приложението пише, че можело вече да се тегли от него и на банкомат срещу скромната такса от 1 лв + 2% от сумата.. Отделно от тази такса сигурно ще сложат и солена лихва ако не се погаси изцяло в срок.

# 933
Аз съм закривал само депозити създавани през апа (на падеж и преди падеж) и си беше ОК. Нека който има опит със закриване на депозити открити в клон на банката да споделя тук, да видим ще решат ли и този проблем.

# 934
Трябва да се внимава с тоя шопинг лимит - в приложението пише, че можело вече да се тегли от него и на банкомат срещу скромната такса от 1 лв + 2% от сумата.. Отделно от тази такса сигурно ще сложат и солена лихва ако не се погаси изцяло в срок.

Абе лихвари са си, нищо че станаха "банка". Аз затова не пипам много из приложението, че като чета тук, какви проблеми има дори и от случайни цъквания, транзакции..

Аз съм закривал само депозити създавани през апа (на падеж и преди падеж) и си беше ОК. Нека който има опит със закриване на депозити открити в клон на банката да споделя тук, да видим ще решат ли и този проблем.

И аз си направих един кратък от приложението и си го закрих, няма проблем. Но имам един откриван в клон на банката, след 1-2 месеца направиха да може да се прави и от приложението. Та ще трябва да се закрива в офис (от опита на Deva). Лично не смятам, че ще го оправят (открит в офис, да се закрие с приложението). Който си открива в офис, ще си ги закрива в офис (дори и след възможността с приложението). А тези, които са останали, като моя, след 1-2 години ще приключат и ще са само с приложението другите и така. Дано да не съм прав и да го оправят ...

# 935
Имам депозит, открит в офис, излиза на падеж през юли. Ще видим как ще го закрия, за да открия нов, през приложението.
Вчера дъщеря ми ходи да си провери един депозит в долари, открит още като детски от мен, в ПИБ. Ами лихва 0. Поне такса обслужване няма.
Казах ѝ да мине през ТБИ, да си открие сметка в долари, за да може да ги премести. Лихвата на депозит в долари е 3, за 12 месеца.

# 936
Ето още идеи за приложението (ако ни четат от TBI тук) - да може да се открива с приложението сметка и депозити в $. В Евро е ясно, така или иначе ако скоро влезем в ЕЗ няма смисъл да се дели още.

# 937
Да, Сейко. Аз въобще не бях обърнала внимание, че през приложението може само в лв./€. При положение, че имат и в долари, защо да е само в офис?

# 938
Не успях да изтегля пари на банкомат от шопинг лимита. Явно нещо не правя както трябва.

# 939
Депозит открит в банков клон се закрива само в банков клон /поне за сега/ , прехвърлят сумата в разплащателната ви сметка и вие после може да си направите нов влог вече през приложението. Иначе се подновява автоматично , но с лихвата която е за банков клон.
Кристал сигурно шопинг лимита е да се пазарува директно с картата в магазин, а не да го теглите.

# 940
Аз си бях открила нов депозит през приложението, а като ми закриха предния в офис, средствата ми ги прехвърлиха директно в новия.

# 941
Някой теглил ли е 800лв наведнъж от банкомат? Някъде се спомена, че безплатния лимит е 2 пъти по 800, а не 2 по 400. Пробвал съм на различни банкомати, но ми отказва теглене над 400 лв.

# 942
Ето инфо за тегенето от банкомат.

И аз да споделя опит с тегленето с карта Неон. Имах същите въпроси в началото поради неясната формулировка "До 800 лв'". Проверено от опит в рамките на 7-8 месеца някъде - безплатни са две тегления, всяко до 800 лв. Аз си открих картата най-вече заради безплатните тегления, тъй като дебитната ми карта на Булбанк има доста сериозни такси. Въпросът е да се открият банките, които ще позволят тегления до 800 лв. На банкомат на Булбанк мога да тегля до 2000 лв. с карта на банката, но с Неон ми дава максимум 400 лв. Та сняколко проби и грешки открих, че банкоматите на ОББ и на Пощенска банка дават възможност за еднократно теглене от 800 лв. с Неон. Две тегления от 800 лв. в рамките на месец са безплатни.

# 943
Някой теглил ли е 800лв наведнъж от банкомат? Някъде се спомена, че безплатния лимит е 2 пъти по 800, а не 2 по 400. Пробвал съм на различни банкомати, но ми отказва теглене над 400 лв.

Аз с ТБИ карта не съм теглил, но опитвах с другата ми безплатна карта на EasyPay. На ОББ банкомат ми позволи само 400 лв. А с тази EasyPay карта може до 2000 лв. на ден лимит. И тя има 2 пъти безплатни тегления месечно но до лимита си за ден. Съответно отидох на ЦКБ банкомат, там позволява до този лимит. Опитай на ЦКБ.

# 944
Здравейте, може ли да ми обясните как точно се прехвърлят средства от ТБИ към Револют ?
Пробвах да прехвърля евро от сметката ми в ТБИ към сметка с евро в Револют но ми изписа: "Твоят BLINK превод беше неуспешен, но не се притеснявай! Опитай отново, а ние ще използваме друга платежна система. Това може да отнеме повече време".

Пробвах да прехвърля левове към сметка в левове но тогава пък ми изписва "неправилен IBAN"

Общи условия

Активация на акаунт