Въпроси за TBI Bank

• 81 895
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 990
Аха! Има го прегледа и два пъти снимаш документ и видео. Но това не пречи да ти сложат НЯКАКВО име. Зле са. Но пък настояват (днес) да се регистрирам (пак). Блокирах ги.
Яд ме е на мен си. Сега официални лихвари разполагат с личните ми данни. 

# 991
На мястото на ТБИ аз бих се замислил дали мога да започна да създавам пълноправен кредитен рейтинг по американски модел 300-850. Бих опитал да се договоря за обмяна на информация и с други финансови институции за по-пълна картина на досиетата и първо бих показвал на самите клиенти колко им е рейтинга, после бих започнал и да го продавам на други институции. И току виж навлезе този модел и в България, би повишил ефикасността на финансовата ни система.

# 992
Аха! Има го прегледа и два пъти снимаш документ и видео. Но това не пречи да ти сложат НЯКАКВО име. Зле са. Но пък настояват (днес) да се регистрирам (пак). Блокирах ги.
Яд ме е на мен си. Сега официални лихвари разполагат с личните ми данни.  
То това пак да се регистрираш нико не значи при тях
И при моя мъж това казаха,но не помогна втора регистрация  и инсталиране отново  на приложението 😅🤣 Пълен фалш.Дано не съжалявам и не се събудя някой ден с депозит 0лв. И после върви търси парите и доказвай.... Засега всичко е ок с карта, депозит и т.н.
Ама като гледам какво става с други клиенти   и моя мъж няма как да им имам доверие на 100%

# 993
Да, бе. Депозит 0 лв. То така става.
Целият хаос настъпи с мобилното приложение. Преди това сайта им беше без забележки.

# 994

mgbagera, по повод този превод от 1€, да не би да не може такава малка сума?
Също - ако не държиш да превеждаш в евро към Револют, защо не зареждаш по стандартния начин, а не с превод?

То само тази снимка е с 1 евро. Имам над 15 неуспешни опита за преводи. Пробвах 5, 10, 20, 25 все същото.

А стандартния начин кой е? Да си добавя картата в Револют и да тегля директно от нея ли ?

# 995
На мястото на ТБИ аз бих се замислил дали мога да започна да създавам пълноправен кредитен рейтинг по американски модел 300-850. Бих опитал да се договоря за обмяна на информация и с други финансови институции за по-пълна картина на досиетата и първо бих показвал на самите клиенти колко им е рейтинга, после бих започнал и да го продавам на други институции. И току виж навлезе този модел и в България, би повишил ефикасността на финансовата ни система.
Това вече е направено. Не по американския модел, но все пак го има. По Наредба 22 на БНБ ТБИ като банка, а и като небанкова финансова институция по-рано, подава на месечна база данни за задълженията на клиентите си към БНБ. Имат и достъп до ЦКР на БНБ, който е официалната система за кредитен рейтинг в България. Достъпът на институциите до информацията за дадено физическо лице става, след като клиентът даде съгласие ТБИ да борави с личните му данни. И съответно ТБИ предварително постига съгласие с БНБ да бъде осигурен достъп до ЦКР, прави се интеграция и мисля, че се плаща някаква такса. Съответно системите на БНБ следят кой и по какъв повод е проверил рейтинга на всеки един от нас. Преценка на всеки един кредитор е дали да се съобрази с данните от ЦКР, когато дава становище за отпускане на кредит на всеки кредитоискател.

# 996
Скрит текст:
Цитат на: DeVa® link=topic=1563533.msg47736749#msg47736749 date=171025835
[b
mgbagera[/b], по повод този превод от 1€, да не би да не може такава малка сума?
Също - ако не държиш да превеждаш в евро към Револют, защо не зареждаш по стандартния начин, а не с превод?

То само тази снимка е с 1 евро. Имам над 15 неуспешни опита за преводи. Пробвах 5, 10, 20, 25 все същото.

А стандартния начин кой е? Да си добавя картата в Револют и да тегля директно от нея ли ?

Ами да. Нали ти писах, от Добавяне на пари.
Аз карта Неон я ползвам само за това. Да си зареждам Револют. Плащам с Револют навсякъде.

# 997
Това вече е направено. Не по американския модел, но все пак го има. По Наредба 22 на БНБ ТБИ като банка, а и като небанкова финансова институция по-рано, подава на месечна база данни за задълженията на клиентите си към БНБ. Имат и достъп до ЦКР на БНБ, който е официалната система за кредитен рейтинг в България. Достъпът на институциите до информацията за дадено физическо лице става, след като клиентът даде съгласие ТБИ да борави с личните му данни. И съответно ТБИ предварително постига съгласие с БНБ да бъде осигурен достъп до ЦКР, прави се интеграция и мисля, че се плаща някаква такса. Съответно системите на БНБ следят кой и по какъв повод е проверил рейтинга на всеки един от нас. Преценка на всеки един кредитор е дали да се съобрази с данните от ЦКР, когато дава становище за отпускане на кредит на всеки кредитоискател.

Тази система текуща е безполезна. Като повечето държавни дейности и тя не е изключение, данните са повърхностни, никакво развитие не търпи и никой не се съобразява с нея. Трябва частна инициатива за да се случи някакво раздвижване на идеята с кредитен рейтинг в България няма друг начин. Началото ще е трудно, ясно ми е. Хората ще се бунтуват, ще се оплакват от отнемане на свободата и следене но в дългосрочен план ще свикнат и ще донесе ползи.

# 998
Въпреки, че е рекламна статия https://www.investor.bg/a/539-banki-i-zastrahovateli/390825-tbi- … echalba-za-2023-g, писана си от TBI е впечатляващо ръст на депозитната маса с 47% за една година. В този кюп съм и аз. Дано вярно не изгорим, но със сигурност за мен поне е по - сигурно, от закупуване на някакви си виртуални номерца (биткойни) записани някъде на някакво листче с парола.
Тук към всеки депозит направен през приложението, си свалям документите и разпечатвам. Захранвам депозитите от друга банка, ако ми докажат къде съм изхарчил парите в тоя промеждутък от превода от друга банка - до зануляване - техни са Simple Smile.

# 999
Ами те покрай Неон направиха голяма реклама. Преди това се възприемаха от повечето хора като кредитна институция. Защото никой не следи сайта на БНБ с лицензирани банки.
Депозити имат от много време.

# 1 000
Понеже си имам вземане даване и с други банки, в една от банките, служителят като му казах, че смятам да влизам в TBI ми казва: "Е не те ли е страх от тия лихвари". Та май и банковите служители не знаят че TBI е банка.

# 1 001
То ясно че за  конкуренцията хвалба няма да чуеш от никого.
Но само аз ли не се сещам за банка дето да не се занимава и с кредити? По тая логика всички са лихвари, нали? Grinning
А и точно служителите на гишетата и касите в банковите клонове рядко се информират как работят другите банки и какви продукти имат. От тях не зависят решения и прочие, те просто си изпълняват задълженията както им наредят. Виж ако е някой от който зависи нещо, ще знае какво се случва на пазара на такива услуги. Но това не е човекът който те обслужва като си теглиш парите от тях.

# 1 002
То ясно че за  конкуренцията хвалба няма да чуеш от никого.
Но само аз ли не се сещам за банка дето да не се занимава и с кредити? По тая логика всички са лихвари, нали? Grinning
А и точно служителите на гишетата и касите в банковите клонове рядко се информират как работят другите банки и какви продукти имат. От тях не зависят решения и прочие, те просто си изпълняват задълженията както им наредят. Виж ако е някой от който зависи нещо, ще знае какво се случва на пазара на такива услуги. Но това не е човекът който те обслужва като си теглиш парите от тях.

Е TBI си беше откровена кредитна институция  (TBI Credit - 2002 г.) и щеше да си остане, като другите лихвари за бързи кредити. Затова си е останало това усещане. Но нали 2011 май беше холандците купиха една банка и TBI стана банка на нейно място, ползваща лиценза и.
Не само не се интересуват от други банки служителите, а са си просто писари, обучени да правят точно и конкретно едни неща. Не искат ли да погледнат настрани - не знам (дано не обидя някой тук). Правих си едни депозити с инвестиционна компонента и коментирах в какво ще  инвестира фонда, който следеше този депозит - служителката само вдигна неразбиращо рамене и каза - Оо не знам, аз само правя депозита.

# 1 003
Точно тези служители на гишетата само за това са обучени, те са почти като касиерите в супермаркета. Клиентът с тях има досег, но не те организират нещата или да решават нещо. Не казвам че са всичките така, но и не е рядкост хич.
ТБИ че бяха кредити само, бяха. Но и сам казваш че това се е променило през 2011та. 13 години, не че нещо - по-кратък период отколкото от 2002 до 2011 само с кредитите Grinning

# 1 004
В автоматично заредените данни в годишната данъчна декларация излезе ред за 22,22 лева облагаем доход от ТБИ банк. Регистрирах се за Неон картата и получих 20 лева бонус. Имам и 1 стотинка лихва.

22,22х0,9=19,998
Имам съмнение, че ТБИ вече са платили данък от 10% и е станала някаква грешка.

При вас как са нещата?

Общи условия

Активация на акаунт