С какво ви дразнят майките (не майките ви).

• 66 828
  • 1 813
  •   1
Отговори
# 90
И аз като не ходя на фризьор и козметик, никога през живота си кво?!? И с деца и без, не съм ходила, НИКОГА. Подстригвам се сама, правя си маски и тн. Сама. То пък голямото належащо спешно нещо, че чак да заведеш две-три годишно с теб да овършее салона... Ами малко съобразителност не е излишна. Нищо няма да ви стане ако не отидете, или ако отидете, когато има кой да гледа детето. Мен пък е такива как ме дразнят. Другите не са длъжни да търпят истерии на изнервено подрастващо. А и да не говорим комко е вредно да седи два часа там да диша тия препарати и бои.

Ами на мен ми е важно да. Поддържам се  и ми харесва. Няма шанс да се подстригвам сама, сори. Подстригват ме за 40мин като съм първа в салона в 8ч. Какви бои, какви препарати, какви два часа??? Детето ми е бебе, ако беше на 3г ще отида като е на градина примерно или  ще го оставя на приятелка и пак ще отида. Добре, че не срещам толкова тесногръди хора в ежедневието си.

# 91
  • София
може да е самотна и да минава през нещо.

То и приятелките, на които държиш да дуднеш за децата си и да им показваш как ядат, как седят, как спят и как повръщат, а после как акат или пък да забавляват твоето дете, може да минават през нещо, но това някак се пропуска и се внушава на хората, че трябва да скачат на хорце покрай златното яйце. Не знам подобни хора как имат наглостта да наричат другите тесногръди при положение, че са толкова самовглъбени и себеотносни. 

И да, както винаги изнасилихте казуса и изкривихте информацията до неузнаваемост. Приятелката на Нарциса е нвсъобразителна и това е.

# 92
Явно имаме различни разбирания за "приятелки". Аз "болна и тъжна" не се показвам пред никой извън семейството ми. Още малка като бях, баба ми така ми казваше " вкъщи може да ревеш от болка, ама навън - токчетата, усмивката, защото повечето не ги интересува, а останалите ще го използват срещу теб."
Малко минахме към принцесата воин Simple Smile Не съм видяла, някой да реве по улиците, но може да си помълчиш с тъжен приятел. Не страдам от страх, как някой ще използва нещо си срещу мен.
Ако не споделям, и съм с токчета, костюма, с грим и усмивка се качвам в колата - съм на работа и сред познати/ непознати, не сред близки.
Различни сме, не е нужно да спорим. За мен е дребнаво да се дебне кой ходи по салони и кафета с деца. Нито ми пречи, нито се прехласвам по чуджи непознати, нито са ми ужасни, нито сладки. Надали ми е единственото кафе, подстригване в живота, Все ми е тая-  равен афект, здравословен егоизъм Simple Smile

# 93
Ха, с бебе е много лесно. Ела пак да обясняваш кво толко, когато наистина тръгне на ясла/градина и седи за половин сопол по 10 дни вкъщи след два часа в заведението.

# 94
Ха, с бебе е много лесно. Ела пак да обясняваш кво толко, когато наистина тръгне на ясла/градина и седи за половин сопол по 10 дни вкъщи след два часа в заведението.

И тебе те бърка, че моето дете ще стои вкъщи болно, защото съм излязла с него да пием кафе. Тва сериозно ли е?

# 95
За мен не е проблем да седна с детето някъде. С приятелка рядко излизам. Дъщеря ми от малка приема моите граници, естествено не винаги и не до край, но това е нещо, за което постоянно настоявам. Не си представям да не мога да седна спокойно на заведението, защото детето е с мен. Съгласна съм, че има деца със специални потребности и при тях е много трудно, понякога невъзможно. Но при всички останали деца е до начин на възпитание. Ако родителите не отстояват граници и търчат по ресторанта или където и да е, това е тяхно решение.

# 96
И тебе те бърка, че моето дете ще стои вкъщи болно, защото съм излязла с него да пием кафе. Тва сериозно ли е?
Не ме бъркаш ти или детето ти. Бърка ме, че приемаш навътре истории, изопачаваш ги а за черешка даже не си стигнала някаква проблемна възраст на детето. По-скоро аз да те питам ти сериозна ли си.

# 97
Един път се излъгах да изляза на кафе с детето и приятелка. Овършахме центъра, висяхме по площадки, пихме кафе от машина. Аз търча след 2 годишно по пързалките, а тя с токчета, милата и се опитва да ми разкаже за поредната драма с гаджето й.. ами неудобно и кофти ми стана. Нямаше тогава кой да гледа детето.  Нито се видяхме, нито се разбрахме, аз яко се напрегнах. И това беше последния ми експеримент.

# 98
Не е сериозно да даваш мнения като още нищо не си видяла от имането на дете.. с бебе всеки може да си ходи, където си иска. Ай върви с подрастващо да те видим. Като минеш бебешкия пубертет /2-3 години/ ела пак да ни обясниш как ходиш на фризьор 40 мин с детето.
Аааа да, нашите са със СОП и затова не стоят мирни Joy Joy тва пък изби рибата направо
Да, ако е екранно дете и се залепя с часове на телефона, да, можеш да си пиеш спокойно кафето. Ама някои предпочитаме да не тикаме телефона, че да ни е спокойно да си пием.

# 99
Ако имаш нещо против моето дете, то едва ли мога да те нарека приятелка. И както казах с хора, които не ми е приятно, гледам да не общувам. На мен ми е приятно да си прекарвам времето с детето ми и винаги ще го предпочета пред приятелка, еле пред такава, за която детето ми е някаква огромна досада.

# 100
Не е сериозно да даваш мнения като още нищо не си видяла от имането на дете.. с бебе всеки може да си ходи, където си иска. Ай върви с подрастващо да те видим. Като минеш бебешкия пубертет /2-3 години/ ела пак да ни обясниш как ходиш на фризьор 40 мин с детето.
Аааа да, нашите са със СОП и затова не стоят мирни Joy Joy тва пък изби рибата направо
Да, ако е екранно дете и се залепя с часове на телефона, да, можеш да си пиеш спокойно кафето. Ама някои предпочитаме да не тикаме телефона, че да ни е спокойно да си пием.
Преди половин час се прибрахме с нея от ресторант. Мъжът ми остана с приятел да гледа мач. Бяхме 3 часа там, детето не е и потърсило телефон. В един момент попита за детска площадка, но там няма. Съвсем спокойно си изкарахме, като изключим забележките на баща ѝ, че яде с ръце.
Всеки човек има различни граници и децата най-добре го усещат.

# 101
Не ме бъркаш ти или детето ти. Бърка ме, че приемаш навътре истории, изопачаваш ги а за черешка даже не си стигнала някаква проблемна възраст на детето. По-скоро аз да те питам ти сериозна ли си.

JoyJoy
Нищо не изопачавам, просто не приемате различно мнение. Каква черешка, аз да не падам от Марс и деца да не съм виждала. Всичките ми приятелки си ходят навсякъде с децата, една няма сама да се подстригва или да не е излязла с някого, щото децата им пречат.

# 102
  • София
Примадона, ти ще се изкажеш ли, да ни разкажеш случки или само гледаш сеира?
Темата ти е изключително провокаторска.

# 103
И аз чакам Примадона да ни нареже като краставици.

# 104
  • Варна
Скрит текст:
... Нищо не изопачавам, просто не приемате различно мнение...

Всъщност, не приемането е от страна на майките с малки деца - тук се скочи "щом им пречи детето ми, значи не са ми приятелки"... А колко качествено е общуването, могат ли е да са приятелката, която да вникне в проблема на другия, докато обгрижват и дете, това не е тема за размисъл. По подразбиране се приема, че водещи са нуждите на майката с дете. Това за протокола, отдавна съм съм минала времето с тези драми.

Общи условия

Активация на акаунт