С какво ви дразнят майките (не майките ви).

• 66 845
  • 1 813
  •   1
Отговори
# 105
Ха, с бебе е много лесно. Ела пак да обясняваш кво толко, когато наистина тръгне на ясла/градина и седи за половин сопол по 10 дни вкъщи след два часа в заведението.
Ако е за мен, в момента децата ни са в гимназиална, начално училищна и градинска възраст, повярвай - знам.
Аз лично, не мъкна малки деца по неподходящи заведения, салони и други. На подходящи да..има златна среда. Нито сме залепени, нито ги държим заключени вкъщи.
Но и признавам, че не ги водя, защото не мисля, че е подходящо, и няма да им е добре, забавно и тн. Даже не би ми хрумнало, че ще дразня някой и много и не ме интересува, дали ще се разстрои някоя леля, докато и скубят веждите. Повече ме притеснява, че деца няма работа да киснат 1 час и отгоре, и да им шъткам да не мърдат, викат, пипат и тн. Ще изнервя тях и себе си.
Чуждите нито ги следя да не се пребият, нито възпитавам и не ми пречат, отбелязвам крещене и прелитане и толкова.
Ако вече са на близка, ще и ги побавя, изведа вън, забавлявам. То е просто- казва ми Кино, няма къде да ги оставя, удари 1 рамо. Казвам мога или не мога- имам работа и всички са щастливи.
Наистина не споря.. просто за мен са дребни неща и не ме дразнят децата на непознати, но аз си признах, че съм перде.
Децата на близки са с друг статут, поне за мен. Така го усещам, не съм го мислила или дефинирала специално.

# 106
Скрит текст:
Ха, с бебе е много лесно. Ела пак да обясняваш кво толко, когато наистина тръгне на ясла/градина и седи за половин сопол по 10 дни вкъщи след два часа в заведението.
И тебе те бърка, че моето дете ще стои вкъщи болно, защото съм излязла с него да пием кафе. Тва сериозно ли е?
Не ме бъркаш ти или детето ти. Бърка ме, че приемаш навътре истории, изопачаваш ги а за черешка даже не си стигнала някаква проблемна възраст на детето. По-скоро аз да те питам ти сериозна ли си.
... Нищо не изопачавам, просто не приемате различно мнение...

Всъщност, не приемането е от страна на майките с малки деца - тук се скочи "щом им пречи детето ми, значи не са ми приятелки"... А колко качествено е общуването, могат ли е да са приятелката, която да вникне в проблема на другия, докато обгрижват и дете, това не е тема за размисъл. По подразбиране се приема, че водещи са нуждите на майката с дете. Това за протокола, отдавна съм съм минала времето с тези драми.

Аз съм съгласна и ги разбирам , но не мога да съглася, че за да изляза с моя "приятелка" трябва да съм без дете, да говоря на определени от нея теми, за да й е приятно. Ситуацията е такава-аз съм с детето, който иска и му е приятно  ме кани, който не да не ме. Ама да излизаш с някого и после да си недоволен къде си бил и за какво си разговарял е мега несериозно честно! И при положение, че знаеш как ще ви протече срещата.

# 107
Скрит текст:
И тебе те бърка, че моето дете ще стои вкъщи болно, защото съм излязла с него да пием кафе. Тва сериозно ли е?
Не ме бъркаш ти или детето ти. Бърка ме, че приемаш навътре истории, изопачаваш ги а за черешка даже не си стигнала някаква проблемна възраст на детето. По-скоро аз да те питам ти сериозна ли си.

JoyJoy
Нищо не изопачавам, просто не приемате различно мнение. Каква черешка, аз да не падам от Марс и деца да не съм виждала. Всичките ми приятелки си ходят навсякъде с децата, една няма сама да се подстригва или да не е излязла с някого, щото децата им пречат.
Ах как обичам някой, като вече съвсем няма какво да каже, да изтипоса истерични захилени емотиконки с цел да демонстрира колко е над нещата и другите колко са прости.
Точно ти изопачаваш точно моите мнения съобразно някаква твоя вътрешна семейна неудовлетвореност, с която аз нямам общо. Твоите семейни проблеми са си твои. Детето също. Проумей го и чети с разбиране.
Всичко това в духа на темата, разбира се.

Скрит текст:
Ако е за мен...
Не е, за Карина е, която се оказа, че не е водила дете с мнение на събиранията по женски, обаче много разбира. Само пропуснах някъде постовете ù кога в моминските ù години е ходила с млади приятелки майки по градинките, вместо в Сефора да пробват червила, и как го е приела.

# 108
За какво качествено общуване говорим? Не всички имат лукса да оставят децата си, разберете го. Ако на някой му е досаден моя "тодлър", по-добре да не се събираме и всеки по пътя си. Като си майка, детето ти е на първо място. Точка.

# 109
  • София
Аман от ваш'те деца, проекции на болното его.
Един ден, като излетят, много се надявам да няма кой да напсува по телефона.

# 110
Скрит текст:

JoyJoy
Нищо не изопачавам, просто не приемате различно мнение. Каква черешка, аз да не падам от Марс и деца да не съм виждала. Всичките ми приятелки си ходят навсякъде с децата, една няма сама да се подстригва или да не е излязла с някого, щото децата им пречат.
Ах как обичам някой, като вече съвсем няма какво да каже, да изтипоса истерични захилени емотиконки с цел да демонстрира колко е над нещата и другите колко са прости.
Точно ти изопачаваш точно моите мнения съобразно някаква твоя вътрешна семейна неудовлетвореност, с която аз нямам общо. Твоите семейни проблеми са си твои. Детето също. Проумей го и чети с разбиране.
Всичко това в духа на темата, разбира се.

Скрит текст:
Ако е за мен...
Не е, за Карина е, която се оказа, че не е водила дете с мнение на събиранията по женски, обаче много разбира. Само пропуснах някъде постовете ù кога в моминските ù години е ходила с млади приятелки майки по градинките, вместо в Сефора да пробват червила, и как го е приела.
[/quote]

Аз не съм водила, но съм излизала безброй пъти с децата на приятелки. Мда, и по площадки съм била и по ресторанти и къде ли не. Никаква драма. Нито са ми пречели, нито са ме дразнили. За справка, която те вълнува, техните деца са вече големи, а моето е още бебе. Точно мома съм била.
Допълвам, че си писала още: ужасно съм удовлетворена от живота си и нямам никакви семейни проблеми. При теб как е? Ако ти не си удовлетворена, не си го изкарвай на хора, който дори не познаваш.

# 111
А колко качествено е общуването, могат ли е да са приятелката, която да вникне в проблема на другия, докато обгрижват и дете, това не е тема за размисъл.

Ахааа, значи срещите с приятелки са за вникване в проблеми.....брях! Аз си мислех, че да ми е приятно и разпускащо, не да решавам нечии чужди проблеми.
Значи аз трябва да се съобразявам, да не си водя детето, да не говоря за него, да не показвам снимки (о, ужас), понеже на нея може да ѝ е неприятно, обаче трябва да я изслушам, да ѝ съчувствам и да и предложа решение за проблемите.... Брях!!!

За какво качествено общуване говорим? Не всички имат лукса да оставят децата си, разберете го. Ако на някой му е досаден моя "тодлър", по-добре да не се събираме и всеки по пътя си. Като си майка, детето ти е на първо място. Точка.

Изпревари ме. Тамън да го напиша.

Ти сериозно ли?!!? Толкова ли мразиш майките и децата....?

# 112
Детето е на първо място, естествено, да не би някой да е твърдял нещо по-различно?
В момента се води нещо като дискусия за жени, които искат да го карат за малко като свободни, обаче с детето. Ми няма как да стане. Не схващам защо е цупенето. Като детето ви е на първо място, къде сте тръгнали да се социализирате с хора с други приоритети? Пък като гледам, даже и акъл се мъчите да давате.

# 113
  • Варна
Ако имаш нещо против моето дете, то едва ли мога да те нарека приятелка. И както казах с хора, които не ми е приятно, гледам да не общувам. На мен ми е приятно да си прекарвам времето с детето ми и винаги ще го предпочета пред приятелка, еле пред такава, за която детето ми е някаква огромна досада.

Ето, това сега е преиначаване. Аз лично никъде не прочетох някой от писалите да има нещо против конкретното дете. Имаме против присъствието. Две съвсем различни неща са и няма смисъл нещата да се изопачават. А всички, които си мислят, че приятелките им обожават децата им да идват на техни срещи само защото не са заявили изрично друго и си премълчават, биха се изненадали много неприятно, ако проведат един откровен разговор. Също и мнението на фризьорки, маникюристки и масажистки относно присъствието на деца по време на процедурите ще им дойде като гръм от ясно небе. Имам приятелка маникюристка и още една, масажистка, та знам от първа ръка.

# 114
Ох, малко задълбахме... но пък е весело.  Joy
Иначе за себе си признавам, 3 часа в ресторант, с моите си лични деца, без наличие на поляна, нещо си там за деца...ами аз ще си тръгна от себе си. В салон шанс да ме навиеш да ида, с моите деца, пак нула То сега човек се сеща като планира дете за тея неща.
Идеята ми е, че аз не отговарям за чуждите, съответно не ме напрягат, кой къде се пребива, става му течение, олива се със сок и тн
PS..чисто от четене, съм ти фен, respect!
Но ми е жал за тая жена, твоята приятелка. Излиза, че никой не я ще, ни мъж, ни дружки, кофти изглежда. Надявам се, че са все по редки такива отношения.
Ние тук ще се изядем, дразнят ли ни, или не чужди деца, а май се тръгна от баща, тежко подразнен от собственото си.. Sad

# 115
Не смятам, че е преиначаване. Както казах, никоя приятелка не ми е по-важна от детето. Дори и да ми е приятно с нея, ако усетя, че ѝ е досадно детето ми, отива в графа "бивши приятелки". Честно казано аз не изпитвам неистово желание за социализация с "приятелки", така че ми е все тая... Обаче контрастира изискването да не се водят деца, които са едва ли не бреме, за да се изслушват чужди проблеми и "да се вниква в тях". Айде, мерси, аз проблеми си имам, чужди не желая нито да слушам, нито да решавам и предпочитам един час с детето в парка пред един час на кафе с чужди проблеми, сакън приятелката да не се почувства засегната, че "трябвало да тича след дете с токчета и да пие кафе от машина".

ПС: Моят е голям и хич и не иска да ходи с мен, където и да било, че е смръщен тийн вече, но по принцип говоря.

# 116
  • София
Ти сериозно ли?!!? Толкова ли мразиш майките и децата....?

Не, разбира се. Просто темата придоби някакъв отвратителен размах и категоричност. Няма как да коментираш по тоя начин - на когото не му харесва, да се маха. Детето е на първо място за майката, но не можеш да очакваш и изискваш това да е така за всички други. Това е отровна себеотносност.
Другото е много логичен сценарий - разбира се,че ако постоянно изразяваш каквото и да е желание поне малко да се съобразиш  с отсрещния с такива гръмки изказвания, тия всичките ще станат и ще се разкарат. И след 20г. няма да има с кого едно кафе да изпиеш . Не ги мразя децата, жал ми е за тях даже, защото родител, който по такъв начин се е вкопчил, че да интерпретира съобразяването с друго човешко същество като неглижиране на детето си, ще навреди доста на същото това дете. Но това е друга тема.

Относно въпроса - доста манипулативно извъртане и вкарване на думи в устата, тук все пак се разписаха и много майки, които осъзнават, че не живеят в пещера, а в общество. А "който не ми обича детето, значи не ми е приятелка" е толкова инфантилно изказване, че няма накъде.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 00:07 от The Catcher in the Rye

# 117
Не смятам, че е преиначаване. Както казах, никоя приятелка не ми е по-важна от детето. Дори и да ми е приятно с нея, ако усетя, че ѝ е досадно детето ми, отива в графа "бивши приятелки". Честно казано аз не изпитвам неистово желание за социализация с "приятелки", така че ми е все тая... Обаче контрастира изискването да не се водят деца, които са едва ли не бреме, за да се изслушват чужди проблеми и "да се вниква в тях". Айде, мерси, аз проблеми си имам, чужди не желая нито да слушам, нито да решавам и предпочитам един час с детето в парка пред един час на кафе с чужди проблеми, сакън приятелката да не се почувства засегната, че "трябвало да тича след дете с токчета и да пие кафе от машина".

ПС: Моят е голям и хич и не иска да ходи с мен, където и да било, че е смръщен тийн вече, но по принцип говоря.

Подкрепям! Иначе да, дискусията стана грозна.

# 118
Само ще добавя, че чисто човешки е пик на абсурда на цивилизацията възрастни хора, в разцвета си да хулят невръсни деца и да им пречат на някакви си там моменти- маникюрче, кафенце.
Още повече жени- то бяха СОП, то други фенси подмятания.
Хората и децата, по моите критерии, не са конски мухи, да дразнят и се радвам, че около мен няма раздразнени мрънчовци.
Пък всеки си има мнение и така.
Както не водя деца по салони, така няма как някой да ми е приятел, като му пречат децата ми. Лека, стана късно Simple Smile

# 119
Ако трябва да съм брутално честна, според мене моята се чувства лично неудовлетворена от това, че е безработна, затова се мъчи да изкара, че бащата не иска да го гледа. Преди детето си бяха образцови съпрузи, не знам после какво стана.
А пак по темата, не мога да разбера как се приравнява неприемане на нечия несъобразителност от една страна с мразене на деца от друга. Това само човек, който много добре знае, че сам о*ира пейзажа, се мъчи да го пробута.

Общи условия

Активация на акаунт