Покупка на ваканционен имот на южното черноморие

• 17 859
  • 275
  •   1
Отговори
# 180
Аз може и да казвам, че не се печели и няма работа в Бургас, но твърдо смятам, че човек, който си е надвил на масрафа, може да си купи жилище в Бургас за ваканционно, пенсионно ползване и изобщо забавление. За мен е и по-добър избор от "ваканционно жилище", нейде из селата и полетата.
Аз имам жилища в Бургас и не бих ги продал никога.
Колкото и да имат сантиментална стойност, решаващи са предимствата на града. Море, климат, главна, център, паркове, болници и тн и тн.
Ако беше някое село из северозапада, никакъв сантимент няма да ме трогне да не ги продам.

# 181
За мен като млада пенсионерка, здрава и с допълнителни пасивни доходи е чудесно място за живеене. Чудесно е и за млади хора работещи онлайн към чужди фири, познавам такива. Гледам, че и на укаринските пенсионери им допада. Какъв е живота на младите хора с бургаски доходи, мога да кажа, труден.
При мен дилемата е дали му дойде времето да заменя 30 г апартамент без асансьор, за ново, изолирано, енергоспестяващо, съвременно строителство.

# 182
  • Бургас
Що не каза, че нямаш асансьор? Тогава не бих се поколебала да продам. Все по-трудно ще се продават тези жилища и все повече ще им пада цената.

# 183
Да да вярно не съм, няма асансьор и няма да има, на 5 ти, последен етаж сме. Зависима съм от продажбата, ако се продаде добре, реципрочно ще купя на нисък етаж и с асансьор. Сигурно няма да е 130 кв с изглед към морската и плажа, ама все с нещо трябва да направя компромис. Та затова някак Сарафово ми изглежда добра опция.

# 184
Може да наемете или купите малко в района, а този да отдадете под наем.
Евентуално с помощ от деца/роднини.
Те трябва да вземат някакво решение.

# 185
  • Бургас
Липсата на асансьор и последен етаж свалят от пазарната цена поне 30%. Но локацията компенсира.
При отдаването също ще има проблем - Бургас не е град, в който се търсят споделени жилища със съквартиранти, за семейство с дете ще е тегаво да катерят 5 етажа с торби, триколки и колички. Евентуално двойка без деца, но голям апартамент ще им е неизгоден, т.е. трябва да го отдаде на подпазарен наем.
А и занимаването с наематели, както знаеш, изисква опит, здрави нерви и списък с майстори.
В нейната ситуация бих продала. Може да го вземе някой за краткосрочно отдаване - там липсата на асансьор не пречи чак толкова.

# 186
Благодаря, Титина, ценен ми е твоя опит и информацията ти е полезна🤗
Допълвам се, дали ако го обявя в софийска фирма за недвижими имоти, ще е по-добре от местна такава?

# 187
  • Бургас
С брокер ли ще работиш, или сама ще продаваш?
1. Обяви го първо на съседи и в района - с обяви, които можеш да сложиш на дъската във входа и съседни входове. Доказано е, че огромна част от купувачите са съседи и познаващи района - кой купува за себе си, кой за деца, внуци...
2. Ако продаваш сама - дай го в софийските групи за недвижими имоти във Фб, от собственик.
3. Ако работиш с брокер - идеята да го дадеш на софийска фирма е добра, стига да е читава фирмата и брокерът. Мога да препоръчам брокер, пиши, ако искаш.
Внимавай само да не те налазят много брокери, че са страшна мафия и да откриеш нормален сред тях е като да търсиш игла в купа сено.

# 188
  • Бургас
В този район, до Хепи, продадох апартамента на баба ми, само с едно пано на терасата с текст -"ПРОДАВА СЕ" и телефон.

Рекламна агенция го изработи за никакви пари.

Не ви трябват брокери.

# 189
Не е критерий.
Първо, това е супер център и има огромен поток от хора.
Второ, каква е гаранцията, че е продаден за максимална цена (колкото струва). Може с агенция да е можело да се продаде с 30% отгоре и да има и за комисионна и за разлика.

# 190
  • Бургас
Сериозно ли мислите, че за стар апартамент, стара тухла, 100 кв, неподдържани изби и общи части, продаден за 1800 евро на кв.м. преди години, е можело да се вземе 30% отгоре.??
Тоест, според Вас, някой ще си продаде имато с 54 000 евро по малко??????
Това и да го видя, няма да го повярвам.

# 191
Казах "може". Подробности не са били известни, нито конкретно следя пазара във Варна.
Въпрос на вероятности и тяхното максимизиране.

# 192
В този район, до Хепи, продадох апартамента на баба ми, само с едно пано на терасата с текст -"ПРОДАВА СЕ" и телефон.

Рекламна агенция го изработи за никакви пари.

Не ви трябват брокери.
Апартамент в който се живее с всички екстри, да поканиш крадци и мошенници с транспарант, не мисля , че е удачно. Също и всякакви хора на огледи. Лятото край морето е рай за гастрольори крадци. В нашата кооперация всеки път когато имаше ремонт имаше и кражби през терасите от кооперации на калкан. Внимавайте, какви съвети давате!

# 193
Ох Бургас- топ локация "ваканционен" тристаен в стар блок, готов за нанасяне, 80 кв. чиста жилищна площ в момента се продава за 250 000 евро. Миналата година съседен на този за тотален ремонт го купиха за 200 000 евро и после 100 000 лв за ремонт дадоха. Сериозна работа.

# 194
Ако е този, за който си мисля, чистата площ не е 80, а 95-97 кв, без трите тераси, общи части, мазе и таван.
Кухня, трапезария, хол, две спални, баня с тоалетна, отделна тоалетна и голям коридор с врата, която отделя спалните от другите помещения. Има и ТЕЦ. Наблизо има мини мол с лидл, дм, пепко и т.н Доста атрактивен имот.

Общи условия

Активация на акаунт