Покупка на ваканционен имот на южното черноморие

• 17 902
  • 275
  •   1
Отговори
# 165
Огромният жълт комплект, Royal Bay и Royal Castle, няколко сляти в едно са.

# 166
Огромният жълт комплект, Royal Bay и Royal Castle, няколко сляти в едно са.
https://maps.app.goo.gl/JVJqAyQFHAz8paxm8?g_st=com.google.maps.preview.copy
Този замък ли имаш предвид? Чудо на архитектура и обзавеждане🫣😂

# 167
  • Бургас
Аз визирах "Елените".
Steana, отзивите за "Скарабей" са добри. Имам и познати, които са купили от тях.
Някои от продажбите може да са реални, понякога строителите задържат, ако има твърде голям интерес и продават по-скъпо впоследствие, уж, че сега са се освободили и предишни купувачи са се отказали.

# 168
Здравейте, аз живея в Сарафово от 15 г. Тъй като сме в центъра, близо до морето в старата част на квартала, самолети не чуваме. Но стана доста пренаселено, паркирането е почти невъзможно и зимата. Има няколко магазина за хранителни стоки, които са доста скъпи. Зимата редовно спират тока. На първо четене това се сещам.

Колкото до Скарабей, гледали сме тяхни готови апартаменти, които бяха изключително малки и тесни. Може би хубавите наистина ги разпродават на зелено.

# 169
Благодаря VV, много полезна информация. Аз лично искам далече от морето и плажа, зимата е ветровито, лятото тълпи се влачат цял ден към плажа и обратно. Гледам новите проекти са в местността Манастирското, това предполагам е към станцията на военните? Скоро ходих на оглед там, зелено, просторно и няма гларуси😅. Това със спирането на тока ми се видя странно, не предполагах.

# 170
Благодаря VV, много полезна информация. Аз лично искам далече от морето и плажа, зимата е ветровито, лятото тълпи се влачат цял ден към плажа и обратно. Гледам новите проекти са в местността Манастирското, това предполагам е към станцията на военните? Скоро ходих на оглед там, зелено, просторно и няма гларуси😅. Това със спирането на тока ми се видя странно, не предполагах.

Да, новата част е към военната станция. Мисля, че не остана място за строеж в тази част. Сега се чува, че започват да застрояват преди Сарафово, към солниците. А токът според мен е проблем, заради лошата инфраструктура, спира при по силен дъжд, както и антената на А1, тогава оставаме без ток, без телефони и интернет. Тази зима не сме имали проблеми, то не е имало и буря Satisfied
А гларуси няма, защото все още не е заселено и няма кой да ги храни. Иначе ние си имаме, постоянно ядат орехи и за да ги счупят, ги хвърлят от високо върху покрива на къщата, целият двор е в черупки.
Но пък е безценно сутрин да си пиеш кафето и да гледаш морето.
Според мен най- удачно е апартамент в малка сграда, първа линия, гледка море и паркомясто.

# 171
Замислям се да се преместя от Бургас в Сарафово или Крайморие, по-скоро Сарафово, че летището е близо и има нов път до магистралата. Мисля да продам жилището си, голям, студен и на висок етаж апартамент за нещо под 100 кв, на нисък етаж в чисто нова сграда. Гледам, че в северната част на Сарафово вече се оформя квартал с ниско строителство и има въздух, и зеленина. По обявите излизат обзаведени апартаменти, с всичко, кухня, баня, настилки. Попрочетох темите за ремонти и се ужасих от сумите, които са необходими за довършителни работи, майстори и т.н. Някой купувал ли е готов и обзаведен апартамент, дори и базово, заслужава ли си?
Никога не бих се преместил от Бургас в Сарафово,просто защото е далеч. Далеч от всичко,с изключение на летището. Няколко пъти съм отсядал на хотел или квартира в Сарафово и въпреки,че бях с кола,беше досадно и изнервящо всяка вечер да шофирам до Бургас примерно за да гледам концерт,и да се връщам с колата,като не можех да изпия дори една бира,заради КАТ. Не е работа това... Но всеки си има свой вкус.

# 172
Deaf, зависи от възрастта и начина на живот. Мен примерно детски градини и училища не ме интересуват, песионер съм. Децата ми живеят в чужбина, често съм там. Имам летен имот край морето и лятото не стъпвам в Бургас. В центъра не ходя, банки и институции си обслужвам онлайн. Да поддържам голям и скъп откъм поддръжка апартамент, вместо ново, по-малко и енергийно ефективно жилище ми се вижда доста по-добре.

# 173
  • Бургас
След като имаш един летен имот, защо ти е втори?
Защо не го пуснеш твоя под наем?

В частта на Сарафово към солниците - т.нар. Кьошето има свлачищни процеси. Не бих рискувала да купя там.

# 174
Ами не го броя като ваканционен в Сарафово, мисля го като за целогодишно живеене, без лятото евентуално. Живея край морската градина и е много населено, и нищо не се строи, наличните апартаменти на нисък етаж са в лошо състояние в стари кооперации. Новото строителство е в нивите на входа на Бургас. За това Сарафово ми се вижда добра опция.
Летния имот не е пригоден за целогодишно обитаване. Дълги години го давахме под наем, направихме основен ремонт и вече го ползваме само семейно.

# 175
  • Бургас
И аз живея близо до Морската градина и не бих продала тук, за да купя в Сарафово. Да, дразнят ме общите части, но полека лека се стараем да въведем ред. Много са преимуществата на центъра, поне за мен.
В центъра има няколко нови строежа, може да е останало нещо непродадено и по-малко - на Цар Симеон, в началото на Оборище до "Хепи", на Лермонтов до Първо РПУ, на Рилска до пешеходната пътека на Чадъра... Хубави сгради, нови, от строители с реноме.

# 176
Аз бих продала в ЦГЧ и Лазур, и сигурно ще го направя. Няма надежда нещо да се оправи в кооперациите на нашата улица. Строителство от 90 те, без асансьори, черни вонящи стълбища и мазета. На кой въобще вече му трябва мазе? Хубави са новите сгради, обаче около 3000 евро на кв/м , ако и да ми е роден град е прекалено. Щом има кой да купува е ок.
Около мен е пълно с пенсионери, които вече не могат да си поддържат големите апартаменти, седят на студено, не дават пари за общи части, покриви, канализации, обаче не продават от сантименталност. Като си е изпълнил ролята един имот продаваш и си птавиш живота удобен.

# 177
  • Бургас
И при нас има такива пенсионери. Четиристайни апартаменти имат, а се свиват в една стая, да не плащат ток. Разсъждавам също като теб - ако нямам пари за поддръжка, продавам веднага и се местя в гарсониера, без никакви сантименти. Но възрастните не мислят така.

# 178
Около мен е пълно с пенсионери, които вече не могат да си поддържат големите апартаменти, седят на студено, не дават пари за общи части, покриви, канализации, обаче не продават от сантименталност.
А като си отидат тези хора, внуците им дали ще ги заместят някой ден - или, както казва Танграта, младите не им се живее в Бургас, защото няма хубава работа, университет, и т.н.
Защото ако градът не расте и повече възрастни хора си отиват и освобождават жилища, а млади не се раждат достатъчно, това не е добре дългосрочно за цените на имотите.

# 179
  • Бургас
На младите не им се живее, но им се ваканцува в Бургас. Лятото градът е пълен със завърнали се от София и чужбина. Наследствените жилища се ползват за временно настаняване. В нашия блок половината са такива - хората си идват само лятото.

Общи условия

Активация на акаунт