Покупка на ваканционен имот на южното черноморие

• 17 924
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
  • В.Търново
Открих обява студиа и апартаменти в нова сграда, обзаведени, в Поморие на цена от 3000лв за кв. м. Това нормално ли е??

# 151
  • Бургас
Ако се купуват, значи е нормално. Ако се застоят - не.
За Обзор мога да кажа единствено, че пътят дотам е ужасен и като го минеш 5-6 пъти, ще ти се изпари желанието за притежаването на каквото и да било там.
От Бургас ми е тегаво, а камо ли от по-далеч.

# 152
Нещо ми влезе мухата в главата за морски имот. Има много предлагане в Свети Влас, Елените в апарт хотелите, но ми се иска да са с индивидуални партиди. А не знам Свети Влас се води по скъпарски курорт, дали има по нормални заведения за хранене, магазини..?
Има предложения и за пл. Каваци, Серена Резиденс имате ли наблюдения там как седят нещата с таксата и партидите?
За тока, при нас сме с индивидуални дистанционни електромери, лично са си на всеки собственик. Управата на комплекса идея няма кой колко плаща. Общия електромер се дели само.
Speed Queen, къде е вашия морски имот с индивидуален електромер?

# 153
  • при него
Дете, Свети Влас си е град, има си хора целогодишно, мисля около 3000 са постоянните жители. От към Слънчев бряг е близо Лидъл, малко след това има огромен магазин, местна верига, нещо като огромно фантастико. В центъра има малки магазини за хранителни стоки. Работят целогодишно. Има и градски транспорт, с който можеш да стигнеш до Слънчев бряг и Несебър.
Нашата сграда е със статут на много фамилна жилищна сграда и съответно индивидуални електромери. Съвета от адвоката беше да не купуваме в апарт-комплекси. Заведения има но сме ходили само в тези на плажа, цените са курортни. В центъра не знам, може да са по-нормални. Ние си живеем тук и съответно си готвим в къщи предимно. Ако харесаш някоя локация, стига да мога ще дам съвет.
Успех!

# 154
Живеете си там, благородно ви завидях. А какво е притеснителното за имот в апарт хотел, освен нали партидите? Поради факта, че искам да е близо до морето, то това са точно апарт хотелите.
Нещо ако знаете или имате наблюдение върху комплекс Робинзон Бийч в к.к. Елените, доста предлагане има

# 155
  • при него
Дете, това трябва да ви го обясни юрист, но е малко като купувате нещо, но не съвсем. Доколкото помня, в хотелски комплекс, не може да има самостоятелни имоти. Но, може и да не се изразявам точно. Помислете за близостта до морето, там е много, много шумно.

Допълвам. Този Робинзон е буквално в края на пътя, далеч от цивилизацията. Там пътя свършва просто. Не знам там дали изобщо има магазини.

# 156
Серена резидънс е много далеч+баир от плажа. Апартаментите изглеждат “нискотарифни”

Минусите на комплекса са таксата поддръжка, която всяка година може да се качва неконтролируемо; липсата на отделни партиди за тока..

# 157
  • Бургас
Вижте си добре статута на сградата. В апартаментни хотели няма самостоятелни обекти. Купувате едно нищо, което след време може и да не продадете. Нямате партиди. Извиват ви ръце с такса поддръжка.

Много добре проучете документите на сградата и продавача.
Свети Влас е за предпочитане пред Робинзон.  Това е един мутренски комплекс за евтин туризъм, собственикът години наред си лъга персонала и туристите, накрая явно фалира и разпродава. Отвратителен тип.

И наистина е в края на цивилизацията. Ни градски транспорт, ни нищо.

Вижте и ЧСИ какво разпродават в района. Може да попаднете на добро предложение.

# 158

Вижте и ЧСИ какво разпродават в района. Може да попаднете на добро предложение.

Къде гледате какво продават ЧСИ..?

# 159
# 160
Замислям се да се преместя от Бургас в Сарафово или Крайморие, по-скоро Сарафово, че летището е близо и има нов път до магистралата. Мисля да продам жилището си, голям, студен и на висок етаж апартамент за нещо под 100 кв, на нисък етаж в чисто нова сграда. Гледам, че в северната част на Сарафово вече се оформя квартал с ниско строителство и има въздух, и зеленина. По обявите излизат обзаведени апартаменти, с всичко, кухня, баня, настилки. Попрочетох темите за ремонти и се ужасих от сумите, които са необходими за довършителни работи, майстори и т.н. Някой купувал ли е готов и обзаведен апартамент, дори и базово, заслужава ли си?

# 161
Елените не са само онзи огромен мутренски комплекс, макар да се асоциират основно с него. Има няколко много приятни апартхотели до самия плаж в частта му откъм Св.Влас.
Спокойно и тихо е там, плажът е леко каменист, но спокоен и почти никога няма червен флаг, дори, когато на много места е такъв. Подходящ е за деца. Големите магазини са два - лидл на входа на слънчев бряг и mercury в Св.Влас.
На мен мястото ми харесва основно заради съчетанието от море и гора и спокойствието. Впечатленията ми само като турист, ходим там от около 10г.

# 162
  • Бургас
Steans, местните се оплакват, че лятото е шумно, пренаселено, има проблем с паркирането, самолетите също се чуват. Май това са единствените минуси.

Харесва ми Сарафово, редовно караме колелета дотам. Има добър ГТ, хубави заведения, зимата е спокойно. Не е типичният ваканционен район.
Може би ти е добра идеята, само гледай да е в населена сграда и по възможност по близо до центъра.

Крайморие ще е следващият бум, капарирах на зелено там два апартамента в малка сграда, с идеята да ги продам след време, но все повече се замислям да ги оставя...

# 163
Поразгледах строителните фирми и ми похвалиха Скарабей Билд. Започват нови строежи през 2025, вече почти всичко е продадено на проект. Странно ми е, това реални продажби ли са и заключени ли стоят апартаментите, никак не съм наясно.
Срещу моя апартамент е огромната сграда на Флора резидънс, апартаментите са тъмни, а уж всичко продадено.

# 164
Елените не са само онзи огромен мутренски комплекс, макар да се асоциират основно с него. Има няколко много приятни апартхотели до самия плаж в частта му откъм Св.Влас.
Спокойно и тихо е там, плажът е леко каменист, но спокоен и почти никога няма червен флаг, дори, когато на много места е такъв. Подходящ е за деца. Големите магазини са два - лидл на входа на слънчев бряг и mercury в Св.Влас.
На мен мястото ми харесва основно заради съчетанието от море и гора и спокойствието. Впечатленията ми само като турист, ходим там от около 10г.
Кой мутренски комплекс имате предвид, комплекс Робинзон Бийч или друг?
Разбрах, че в  Робинзон Бийч са с индивидуални електромер с водомера пак имат, но май се плаща от общия. Но и цената на кв.м. е по-висока сравнение с други комплекси например комплекс Атриум пак на плажа.
А относно покупка от публична продан и там има подводни камъни, май не бих се решила.

Общи условия

Активация на акаунт