Покупка на ваканционен имот на южното черноморие

• 17 926
  • 275
  •   1
Отговори
# 120
Защо няма собствени партиди? Прощавайте, но наистина не разбирам. Защо в София плащам всичко и имам собствени партиди, а там няма да имам ?

# 121
Това вече не мога да ви отговоря, щом участвате в група на собственици, може да ги попитате

# 122
На мен сметката не ми излиза за дълги уикенди и няколко 7 дни в годината от София до морето. Затова взехме преди няколко години за без пари в малък комлекс в Банско(с ремонта и мебелите всичко ни излезна 50 000 лв. апартамент + всичко). Та до Банско отскачаме 2 пъти в месеца целогодишно и е доста приятно, лятото има външен отопляем басейн.
За морето не ми излиза сметката, от друга страна не желая да давам под наем, ако ние ще ходим, иначе е все едно наемаме по 150 лв/нощувка двустаен някъде. 30 дни х 150 = 4500 лв.
В тази сума наеми е включена год поддръжка, ток, амортизация....Не става просто покупка 150 000 лв. - колко живота ще ходим??

# 123
  • Sofia
Е, те 150 000 не св губят, вие като продадете някой ден, пак ще си ги имате.

Кой е комплексът в Банско с отпляем басейн?

Относно защо партидите не се прехвърлят - твърди се, че е за да могат да ти спрат тока, ако не си плащаш таксата. Иначе си плащаш точно, каквото си харчиш.

# 124
  • при него
Ел, аз също харесвам Банско и бяхме мислили и за там и не е отпаднало като идея. То не е само до колко километра са. Пътя до Банско може да е предизвикателен с деца, особено зимата, завоите. А на масовите дълги уикенди трябва да се съобразява прибирането, защото като слизаш отгоре, там на включването в главния път, идва колоната от Кулата и може да е драматично. Но, да, там определено има много хубави местенца, въздуха и природата също са много приятни. Ако има наблиза и минерален басейн - рай! Аз на цената се учудвам, не знам колко е голямо. 2020-та гледахме ние и читави малки двустайни под 25-30 хиляди евро не видяхме. Добра сделка сте направили! Сега не знам как са цените, не съм гледала.

За тока, при нас сме с индивидуални дистанционни електромери, лично са си на всеки собственик. Управата на комплекса идея няма кой колко плаща. Общия електромер се дели само.

# 125
От вкъщи до Банско ни е под 2 часа. Завоите определено сме свикнали, ако сравняваме с пътя до Паморово и Смолян, там е повече.
Ние взехме в Пирин Парк, което сега стана приятно спокойно и зеленичко навсякъде, като усещане е добре. Няма минерална вода тук конкретно и лятото се топли(водата е наистина топла). Годишната поддръжка е 400 лв/за двустаен.
До нашия комплекс има друг Силвър маунтин - там басейнът ще е малко по-голям и малко повече градинки:
https://investinbansko.com/silver-mountain/

Край на офтопика!!

# 126
  • В.Търново
Green Life и Санта Марина в Созопол са по над 1000лв. Лагуна Бийч е по 14евро/кв.м , така че и там е доста над 1000лв. Същото важи за Лили Бийч и още един до него, не му помня името. Но и не започват от 2500, обичайно за двустаен са около 1500лв.

За водомерите - обикновено си има индивидуален в имота, дори да не е прехвърлена партидата, та си плащате каквото ползвате, не плащате басейни и т.н
За това нека се търсят жилища в сграда с жилищен статут. Там таксите са по-нормални.

# 127
  • Sofia
Да, но тези сгради нямат басейни, което е основното предимство на големите комплекси за мен (но пък на някой може да не са му важни).

# 128
  • Бургас
Имам приятел, който продаде в Грийн лайф. Много беше доволен, че се е отървал. Точно това каза - не ходи често, не му излиза сметката.

И аз съм от тези, които не биха купили ваканционен имот. Предпочитам да сменям обстановка, да почивам и да посещавам нови места. С басейн, без басейн, на море, на село - където ти душа иска.
Навремето така разсъждавах за София - често ходя, трябва да си купя нещо. Еми купих си, но като сметнах - по-удачно е да отдам под наем. И в Шератон да отсядам по един път в месеца, ще ми е по-изгодно, отколкото да стои празно и да ме чака мен.

# 129
Лелеее, това за Грий Лайф не го очаквах, много затормозяващо ми изглежда да владееш имот в затворен комплекс. И да, за млади работещи хора 1000 евро на година не е много, обаче при форсмажорни обстоятелства ще натежи на бюджета и ако не е възможно да се плаща какво се случва? Ясно, че продажбата е вариант, но при това обилно строителство, дали ще се намерят бързо купувачи не ми е ясно. И винаги се сещам за Сънсет Резорт на входа на Поморие. Онзи ден пак имаше нещо по сутрешните блокове, че стои като необитаем мастодонт с неясно бъдеще.
Аз скоро оглеждах обявите в Сарафово, с перспектива за целогодишно обитаване, след пенсиониране. Хем е в страни от града и по-спокойно, а пък и Бургас и магистралата са близо.Поразпитах познати с имоти там, получих различни мнения. Някои са се местили от Бургас в Сарафово и после обратно заради училища и работа, други защото било много “селско”, каквото и да значи.

# 130
Да се купи ваканционен имот в Сарафово би имало смисъл,ако плажът и природата там бяха УАУ,но не са. А да се купува имот там само защото е близо до Бургас е нелогично...

# 131
  • София
При мен нещата са идеални за ваканционен имот. Жената учител, тъщата възпитателка в детска градина, балдъзата и тя. Имат големи отпуски точно лятото. Детето може да е цяло лято на морето. Не ни пречи да ходим на едно и също място всяка година. Стига да е хубаво, какъв е проблема. А и знаеш какво да очакваш и знаеш условията. Не си затворен в една стая с детето, обзаведено е по-твой вкус и нужди. Може да си съхраняваш плажния багаж в имота а не всяко лято да го търкаляш с колата до морето и обратно. Имаш хубав и силен интернет и кабелна на хубав и голям телевизор. Не се притесняваш дали ще е хубаво времето и дали си нацелил правилната седмица. С жената ходихме 6-7 години подред в Бяла и плажувахме на Иракли. Все още ни харесва Бяла, дори мислехме да купуваме там имот, но баирите почнаха да ни се виждат големи а и с малко дете съвсем.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 13:21 от чурек

# 132
  • София
Преди около година се бяхме замислили за покупка на апартамент в Санта Марина, Созопол. Гледахме няколко апартамента за препродажба. Отказахме се, като част от причините са:
- Такса поддръжка е в момента около 19 евро/м2/година което за апартамент с две спални е към 2500 евро/година за тези с 1 баня, а за по-големите е над 3000 евро/година. В сайта на комплекса има секция продажби и там пише цената за поддръжка.
- Проблем с паркоместата - комплекса няма, трябва всяка година да участваш на търг към община Созопол за да вземеш под наем за сезона.
На този етап се отказахме от идеята за ваканционен имот Simple Smile

# 133
  • Бургас
Какво мислите за имот в тази сграда в Бургас: https://marinaresidences.bg/bg/

От гледна точка на удобство за лично ползване и евентуално запазване на вложените пари в дългосрочен план.

Вчера ме ъпдейтнаха за сградата. 4500-4800 евро на квадрат, "рядко 4000". Иначе имало останали няколко свободни апартамента с 2 и 3 спални.

# 134
  • София
Скрит текст:
Цитат
Вчера ме ъпдейтнаха за сградата. 4500-4800 евро на квадрат, "рядко 4000". Иначе имало останали няколко свободни апартамента с 2 и 3 спални.
Е, значи аз съм улучила шестица от тотото Sweat Smile .На мен ми предложиха два тристайни преди няколко дни с цена от почти 500 000 и 540 000 евро, което на м2 излиза около 3500-3600 евро. Общите части са малко над 22%. Паркомясто 40 000 евро. Разпределенията не са каквито бих очаквала за такива цени. Холокухня 30 м2, 5 м2 тераса.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 08:02 от marion

Общи условия

Активация на акаунт