Покупка на ваканционен имот на южното черноморие

• 17 053
  • 275
  •   1
Отговори
# 45
  • СИ
Намерихте ли имот? Аз все така гледам. Някой знае ли какво преставлява Несебър Кокалу? Това е някакъв много далечен квартал или?

Несебър Кокалу? Така като гледам са трънаците около пътя Варна-Бургас. И като гледам какви десетки хиляди евраци искат за един декар в нищото... По-добре малко имотче в Гърция.      Smile

# 46
  • Бургас
Местност "Кокалу" е между Равда и Несебър, близо до пътя за Варна. Не е до морето. Ако знаете къде е супермаркет "Жанет", един огромен до светофара за влизане в Несебър. Зад него, посока Равда. Там има много сгради, бившата дискотека "Варвари" е там... Не е много хубав район, хаотично строителство, няма зеленина.

# 47
  • В.Търново
Ще раздвижа малко темата. Имам земя в регулация, която обмислям да продам. Нямам възможност да строя къща там за 6-цифрена сума, та ако я продам е възможно да закупя 2-стаен апартамент по морето. Какво ще ме посъветвате? В момента могат да се намерят апартаменти по 55 000 евро . Къде е най-добре, Поморие, Равда, Лозенец, Созопол, Свети Влас?Приморско и Царево е много надолу. Да бъде ново строителство или вече готов обзаведен апартамент...?  Мисля, евентуално да се отдава частично лятото и за лично ползване. Ако продам мястото веднага ли да се насоча към закупуване, за да не ги изяде инфлацията парите или да огледам хубаво, и да не се хвърлям веднага? Не знам как да процедирам.

# 48
  • Sofia
Ние закупихме ваканционен апартамент в Созопол преди година. Цената оттогава е доста нагоре. Инфлацията здраво настъпи и там, така че със сигурност бих посъветвала да се вложат веднага.
Къде има по 55 000 евро в Созопол? Аз не съм срещала такива (освен студио). За тези пари според мен някой от по-малките курорти и няма да е до хубав плаж.
Бих посъветвала да го изберете така, че да е бързо ликвиден. Т.е да е до плаж, да е в сграда, която не е западнала и т.н, понеже след няколко години може да ви омръзне да ходите там и да може бързо да се продаде.

# 49
  • при него
От всички изброени, аз в Равда не бих купила. Иначе гледайте самата сграда как е изпълнена, независимо от това кой точно ще е курорта. Ако ще преобладава лично ползване, по-добре е Вие да си го обзаведете, ако е за под наем, по-добре да е обзаведено и то бюджетно. Ако имате въпроси конкретно за Свети Влас, мога да помагам.

# 50
  • Sofia
Да, това също е важен въпрос - дали ще е за лично ползване или под наем. И дали очаквате да печелите от наеми, понеже на морето товя изисква доста усилия.

# 51
В Санта Марина, Созопол продават апартаменти. Ето един примерен:
https://www.realestate.santamarina.bg/properties-for-sale/komfor … ap-do-gradina/189

# 52
  • Бургас
Ще ви съдерат кожата с такса поддръжка в "Света Марина", а преотдаването не е това, което обещават.
На въпроса на Русалка - изберете град, в който се живее постоянно, който е близък до голям град, както и в сградата.
От всички предложени Поморие е най-добър вариант, Равда също в частта към Емералд. Имат прекрасен плаж. А и самото село е населено целогодишно. Близо до Бургас, магазини има в района, култивирано е.
Созопол - също, но там е скъпо в добрите части.

# 53
  • Sofia
Таксата има някакви екстри - басейни, охрана, зелени части...Освен това има управа, която се разправя със съседите, вместо вие да се гоните за ремонт на покрива или асансьора.
Не казвам, че без тях не може, но е въпрос на преценка на какво държите. Ако не ви трябват подобни неща, търсите сграда без или с малка такса и читави съседи.
В Света Марина е абсурд да се намери двустаен за 55 000.
Пак да кажа - да има възращаемост е трудно на морето и изисква усилия. Направете си добре сметките, ако разчитате на наеми. Има разходи, почистване и т.н

# 54
  • Бургас
Таксата е супер, ако комплексът и управата са читави. Масово се извиват ръце с таксата от фирми - собственост на собствениците на комплексите. Сума ти народ продава поради тази причина, че и на безценица.
Проучете си много добре комплекса, ако държите на такъв.

# 55
  • Sofia
Плащам такси в два комплекса. Масово хората очакват някой да им работи без пари. Какво означава - извиват ръце? Ако си отишъл в комплекс, където някой управлява, този някой ще има печалба. Този е принципът на всички комплекси и в София. Условията са ясни, още при закупуване. Който не е съгласен да плаща такса го разбирам, просто не купува. Но да купиш при ясни условия и после да мрънкаш, че има такса не го разбирам.
Както се вижда за Санта Марина - никой не продава на безценица, заради таксата. По моите проучвания, докато търсех, държат от най-високите цени за района (затова не купих там, имах по-ограничен бюджет). Ако съм изпуснала нещо на безценица там, моля пуснете го, за да го купя Simple Smile

# 56
  • Бургас
Не визирах "Санта Марина". Но историята на "Сънсет Резорт" например е показателна.
https://bnr.bg/radiobulgaria/post/101740001/kak-se-stigna-do-zat … tamenti-v-pomorie

Подобен комплекс в Черноморец също бая години стоя затворен поради подобни неразбории.

"Хватката" при някои комплекси е следната - инвеститорите притежават по-голямата част от имотите, съответно имат по-голяма тежест в събранието на ЕС. Управляващите фирми също са техни.  Така могат да променят почти еднолично правилата и таксите.
Затова казах да си провери много добре комплекса. Градовете са малки, всичко се знае, собствениците си имат и форуми в интернет.

Евтино в момента продават в Слънчев бряг - Запад. Пълно е с обяви. Във "Форт Нокс" също продават на вторичен пазар.

# 57
  • Sofia
Напълно съм съгласна, че трябва да се проверяват комплексите. И аз съм писала за "призрачни такива". Хубаво трябва да се премисли къде и какво да се очаква.
Понеже миналата година и аз търсех, съгласна съм и че в Сл.бряг се намират най-много евтини обяви. Созопол и Св.Влас ми се струва, че държат цени и е по-трудно да се намери изгодно. Има разни групи на продаващи руснаци, може да се гледа и там. В Поморие има много строителство, там не съм гледала как вървят, но предполагам, че има предлагане.

# 58
А някой купувал ли е ваканционен имот по морето (или около Банско)от търг на ЧСИ..?

# 59
  • В.Търново
Все се чудя защо апартаментите в Сл.Бряг се продават по-евтино от другите курорти и градове. Същото е и в Банско.

Общи условия

Активация на акаунт