Покупка на ваканционен имот на южното черноморие

• 17 069
  • 275
  •   1
Отговори
# 30
  • СИ
Какво значи да не разчитат на това? Какво предлагаш да направят?

В нотариалния акт няма как да фигурира двора като собственост, защото не е отделен имот. И няма как да бъде, защото УПИ-тата имат минимален размер, който е от порядъка на 400-500 кв.м. , по морето не знам колко е, а тези дворчета към партерите са макс. 50-100 кв.м.
Ползването им се регулира с договор между всички съсобственици на идеални части (т.е. целия комплекс).

Какво предлагам ли? Нищо. Просто казвам, че няма как да разчитат на добрата воля на всички да ползват нещо, което не е само тяхно. И затова казвам за някакъв отделен договор, без да съм много сигурен. Ти ще разпишеш ли някой да ползва вместо тебе идеална част от дворно място?
Майка ми имаше такъв проблем с наследствен имот. Били се разбрали с неин братовчед за нещо си преди 20 или 30 години... Да, ама братовчед ѝ вече го няма. Идва синът му и казва: По документи и скици положението е еди какво си и си искаме нашето. Майка ми казва: Ама ние се рабрахме с баща ти... И не мога сега да убедя майка ми, че какво са се разбрали с нейният братовчед няма никакво значение. Каквото е било си е останало назад, защото няма документ. Та така с ползването на дворове и общи части.

# 31
  • Бургас
Понеже съм пряк свидетел на "когато се наливаха основите" и на това село Влас, и на цялото безумно строителство нашир и надлъж от Бургас, не бих взела такъв имот и без пари да ми го дават.
На този партер във Влас ще умрете от студ зимата.
Тези комплекси са непригодни и необитаеми целогодишно. Хората си заминават и удрят ключа, а вие оставате да зъзнете сами в празна сграда.
Мутренският манталитет на Влас и района ми е адски противен. А човек от София ще се потресе само след месец тук.
И в двете обяви на въпросната агенция се премълчава за таксата поддръжка, която я има винаги, щом става дума за затворен комплекс. Поддържащите дружества са със същия мутренско-мафиотски манталитет, променят такси и условия по договорите както си искат.
За "Сънсет Ризорт" - не и не. Ако не искате да ревете с кървави сълзи. В момента собственици разпродават на 500 евро апартаменти, купувани за 1500. Защото са им спрени токът и водата, нямат партиди, отново извиване на ръце от управляващото дружество и пладнешки грабеж. Целта е да се изкупят на безценица имотите и така до безкрай.
Има достатъчно писано за Сънсет Ризорт. Познат работеше за тях. Също си беше купил апартамент и като разбра накъде духа вятърът, го продаде един от първите.
Моят съвет е, ако искате жилище край морето - търсете без такса поддръжка, да не е затворен комплекс и най-добре на място.

# 32
  • при него
Тинтина, благодаря.
За Сънсет, разбрах, благодаря.
За другия, статута е на многофамилна жилищна сграда, апартамента е със статут апартамент.
За такса поддръжка знаем и сме ок с това. Видяхме го и наистина, общи части, басейн, градини, са поддържани много добре. Влага нито вътре, нито отвън видяхме, а оглеждахме много. Мислим го за ползване през лятото и по-скоро спорадични пътувания през останалата част на годината. Квадратурата си отговаря с това, което видяхме.

# 33
Колко е таксата поддържа и какво включва?

# 34
  • Sofia
. В Созопол близо до плажа  1ва линия. Не е партер, 1 ви етаж. Затворен комплекс-5 басейна, ресторант,  магазин ,всичко-охрана, камери, такса. Таксата е висока, но не толкова.

Може ли да споделите кой е комплексът в Созопол? Доколкото разбирам сте доволна от управлението му.

# 35
  • Бургас
Може би "Санта Марина". Не се сещам за друг с пет басейна там.
Комплексът е добър. Има и свободни апартаменти за продажба.
https://www.realestate.santamarina.bg/

# 36
  • Sofia
Да, сигурно е този.
Цените са неоправдано високи там, но явно се купува. Две спални за 120 000 евро...по-добре за тия пари да взема в София Simple Smile
Имаше страшни скандали за паркирането около комплекса миналата година. Общината е направила някаква зона. Не знам за собственици как стои въпросът.

# 37
. В Созопол близо до плажа  1ва линия. Не е партер, 1 ви етаж. Затворен комплекс-5 басейна, ресторант,  магазин ,всичко-охрана, камери, такса. Таксата е висока, но не толкова.

Може ли да споделите кой е комплексът в Созопол? Доколкото разбирам сте доволна от управлението му.
А не , напротив не съм.

# 38
  • Sofia
А, тогава още повече да помоля да споделите, че много оплаквания чувам, а и аз търся ваканционен имот. Какви страхотии четох за Green life, примерно...А толкова харесваме комплекса за почивка, но явно да си собственик там не е ОК. Някакви драми с управата, телевизии викат и т.н.

# 39
  • Бургас
Имам приятел със студио в Грийн Лайф, ползва си го лятото, не се е оплаквал.

# 40
А, тогава още повече да помоля да споделите, че много оплаквания чувам, а и аз търся ваканционен имот. Какви страхотии четох за Green life, примерно...А толкова харесваме комплекса за почивка, но явно да си собственик там не е ОК. Някакви драми с управата, телевизии викат и т.н.
Да, точно там. Имахме проблеми с паркирането, влизането-чипове, карти, ограничен достъп и тн. Иначе самият комплекс е супер и апартамента си го харесваме много. Има и плюсове има и минуси. Сега честно казано се оглеждам за нещо, което да не е в затворен комплекс и с такса.

# 41
  • Sofia
Мда, същото четох и аз. В общи линии менажиращата фирма е нещо като феодал и може да наложи всякакви правила.
Но иначе е прекрасен комплекс и ние много го харесваме. И държи високи цени. Може би зависи и от човек дали много ще се впрегне от проблемите и допълнителните такси или просто ще си почива спокойно Simple Smile

# 42
Тинтина, благодаря.
За Сънсет, разбрах, благодаря.
За другия, статута е на многофамилна жилищна сграда, апартамента е със статут апартамент.
За такса поддръжка знаем и сме ок с това. Видяхме го и наистина, общи части, басейн, градини, са поддържани много добре. Влага нито вътре, нито отвън видяхме, а оглеждахме много. Мислим го за ползване през лятото и по-скоро спорадични пътувания през останалата част на годината. Квадратурата си отговаря с това, което видяхме.

Наличието на влага се Мери с влагомер, а не с ‘огледахме’. Бяхме харесали един апартамент и точно преди да го купим, викнах все пак техническия, чиято бригада щеше да прави ремонта след купуването. И на уж чистите стени влагомерът започна да бибка като за световно и като техническият започна да разпитва брокера настоятелно, се оказа, че било имало теч, ама уж всичко било оправено. И така приключихме с въпросния апартамент.

# 43
Златни пясъци има и градски транспорт до Варна.

# 44
  • Sofia
Намерихте ли имот? Аз все така гледам. Някой знае ли какво преставлява Несебър Кокалу? Това е някакъв много далечен квартал или?

Общи условия

Активация на акаунт