Покупка на ваканционен имот на южното черноморие

• 17 791
  • 275
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Гугъл карти дава половин час разлика между София-Приморско и София-Бяла.
Алтернативата е Гърция.
За Гърция има разни тънкости, където не съм сигурен доколко са важни.

# 241
  • Бургас
Само дето шофираме по истински път, а не по Гугъл карти.
До Приморско има широк прав път, който в по-голямата си част е двулентов с по две платна.
До Обзор е завой до завоя, тесен път, по който си в конкуренция с камиони и автобуси. Всички украински автобуси минават оттам, всички румънски калпави шофьори - също.
Несравнимо е.
Пътувам всяко лято и в двете посоки, по няколко пъти.
А зимата до Обзор е заледено, хлъзгаво и опасно.

# 242
Имайте предвид, че трафикът през Обзор е много тежък, по няколко пъти седмично има тапи някъде по пътя заради катастрофи. През сезона в петък, събота и неделя има тапи и без катастрофи.

Не ви разубеждавам за имот там, само казвам, че е добре да го имате предвид.

# 243
или да си вземе хеликоптер

# 244
  • София
Пътя, та пътя. Не е проблем пътя, за Созопол е същата работа, колко народ измря там. Говорим за място, не за път. Няма да слагам усмивка, че ми била много мазна, ама все едно я има.

# 245
  • София
покрай Ропотамо да не е по-широк пътя?! И там има завои. За Бяла от София може да се мине и през Дюлинския проход прескачайки всякакви катастрофи и тапи от Бургас до Бяла. Гъгул карти, колкото и да е виртуален, е все пак някаква база за сравенение. При всичките завои само 30 минути повече е пътя до Бяла или при широкия път до Приморско е само 30 минути по-бързо.

# 246
Ами няма общо пътя, и да - до Созопол е различно. До там целия път е двулентов, па макар и с тесни и подскокливи две ленти. Нагоре до Поморие става, но след това е хипер неприятно - има едни километрични светофари при Сл.бряг. После пътя е тесен и наистина е фраш с автобуси. Не бих могла да ги сравня по нищо двете посоки.

# 247
  • София
Е не, отказвам се. То и пътя до Банско е завои, задръствания и сняг зимата. Затова не се купува там, ясно.  Разколебахте ме, ще гледам нещо в Гърция...

# 248
И аз като местен да се изкажа, че пътят е различен.
А и съм учил във Варна. Пътувал съм го доста пъти пътя.
На юг все още се намират парцелчета на поносими цени, една идея по-кофти места.
Може човек да си вдигне бунгало, 2, 3 или сглобяема къща.
Подпочвени води много, хората си бият сонди и пият водата.

Цените гледам, че са пораснали почти 2но за 1 г.
С изключение на разни проблемни, дето и без това не струват.
Сега са над 150кЕ масово и над 100Е квм, дори за по-забити парцели, без улици и тн.
А миналата година се намираха за 40-80к евро разни.

https://www.alo.bg/parcel-v-sozopol-6570798#highlight=%D1%85%D0% … D0%B5%D1%80%D0%B5

https://www.alo.bg/obiavi/imoti-prodajbi/parceli-za-zastroiavane … _by=price_per-asc

https://www.alo.bg/prodavam-parcel-grad-sozopol-vilna-zona-budja … D1%86%D0%B5%D0%BB
Скрит текст:

# 249
Като говорим за къщи вижте Инцараки, Свети Влас макар че и там цените са в космоса, Балчик също е хубаво но по-далеч от София.

# 250
Последните няколко години прекарвам цялото лято в Бяла.Забелязвам,че се търсят и купуват парцели и къщи напоследък.Предлагат се и доста прилични новопостроени къщи.И да,баирите са кофти,но пък заради тях има гледка море почти от всякъде.
Паркирането засега е безплатно,но е въпрос на време да стане платено.Вижда се,че вече подготвят някои улици за това.

# 251
Балчик няма плаж. Любимо място ми е за разходка по веднъж на лято. В програмата ни е , но и там паркирането е ужас, заведенията по крайбрежието са ужас и няма плаж. Обаче големи разходки стават .

# 252
Някак не мога да си представя да живея (дори и за няколко месеца на година) на място на повече от 40-50км от голям областен град, където има магазини, заведения, поликлиники, болници, зъболекари.

За Бяла чета 2000души население. Че това си е ад. Всички се знаят наизуст, клюки, скука.

А Балчик пише, че е на 6часа с кола от София. Това си е много път.
А като знам какви тапи стават лятото, катастрофи, ремонти, може и 9 часа да пътуваш. Т.е. винаги трябва да тръгваш сутрин, че не се знае, знае ли се. Да не нощуваш на пътя.

# 253
  • София
В Бяла няма всичко това, което го има по на юг. В това му е чара и дано се запази така. Мен такова място ме устройва идеално. Не виждам подобно на пръв прочит.
Ето един "паркинг" над плажа, какъвто едва ли някъде другаде може да се види

Това ми е напълно достатъчно!

# 254
Балчик няма плаж. Любимо място ми е за разходка по веднъж на лято. В програмата ни е , но и там паркирането е ужас, заведенията по крайбрежието са ужас и няма плаж. Обаче големи разходки стават .
Напиши в Гугъл "плаж в Балчик" и гледай...

Общи условия

Активация на акаунт