Фенове на тениса - тема 9

• 25 491
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Чудех се дали Корда не е контузен, не го бях забелязала последните турнири. Сега е на крачка да бие Тиафо. Много ми е симпатичен Корда.

# 136
Контузи се на 1/4 финала в Австралия срещу Хачанов, китката. Завърна се чак в Мадрид, но очаквано не направи добър клей сезон, още беше ръждясал. Сега на тревата напипва отново формата и като нищо може да стигне далеч. Вече няма лесно на този турнир, та каквото стане.

# 137
Излезна втората част на Брейкпойнт по Нетфликс. Ама яко шоу са направили и си личи по интереса в платформата. Първите епизоди се въртят около Кириос и Уимбълдън с което хубаво загряват за третия шлем. Laughing Ей, добре, че Ноле е само косвено на финала в шоуто, че да не го сполети прословутото брекпойнт проклятие.

# 138
да не стане както с Рафа контузен 👀. Иначе очаквам Ник да има слабо представяне на Уимбълдън.  Очаквах повече от тази продукция.

# 139
И аз така, като сапунка са го направили малко типично по нетфликски драми интрижки ама нали е тенис и познати лица се зазяпах. Втората част епизодите са по-интересни от първата за Уимбълдън ми хареса Heart Eyes

Edit: Ахахаха Роджито пак се проявява като кисел губещ нямало начин да се каже че Ноле е най-добрия тенисист за всички времена докато Рафа още играе. Мда. Позна Мариан Вайда че на Роджито ще му трябва време да признае официално че Ноле е ГОАТ.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 19:03 от Gina Marini 740714

# 140
  • София
В Куинс,
Григор не издържа на мощта и разнообразието на Алкарас и загуби в два сета. Очаквах като специалист на трева и бивш шампион тук, Григор да затрудни повече испанеца, но и Карлитос игра много силно.
На Руне му стана патент да вика физио и да накъсва мача, когато губи в резултата. Така обърна срещу Музети, който загуби ритъма си и след това беше видимо изнервен, а поздрава на мрежата след края на мача беше доста хладен.
Корда изглежда много солидно, радвам се за него след непрекъснатите му проблеми с контузии.
Де Минор също изглежда във форма и в оспорван двубой победи винаги опасния на трева и нетрадиционен като стил на игра, Манарино.

В Хале,
Медведев получи урок по игра на трева от испанския ветеран, Агут. Агут е в криза, но на трева винаги може да изригне. Мечо не може да играе на трева. Същото бих казал и за Циципас. И двамата имат титла в Майорка, което не говори добре за самия турнир ако питате мен. Специално Медведев не се движи добре по тревата, има твърде широк замах и най-важното, твърде пасивен е.
Зверев изглежда много солидно в Хале, досега няма слаб мач.
Синер получи разтежение или може би страда от футболната болест, но малко преди старта на Уимбълдън това не е добър сигнал.
А Рубльов сложи край на серията на Грикспор.

# 141
  • София
Григор с типичен провал. С пробив в 2 сет нищо не успя. Алкарас много блести с подобни победи. Струва ми се, че по- скоро няма в момента тенисист от ранга на Биг 3 и Карлитос минава за велик.
Гришо как е с точките в Куинс? От мин.година?
Руне се излага.
Айде скоро е Уимби.

# 142
  • София
Добре е, намазва. Сега 1/4 финал, а миналата година отпадна в 2 кръг от Ботик.

# 143
Гришката щом на трева в Куинс не може да бие Карлитос па и се води уж в добра възходяща форма, никъде няма да може да го бие. Абе каквото и да си говорим Карлитос като изключим Ноле, Яник другите тенисисти си ги пердаши наред. Има потенциал младото яренце а и ми хареса как взима решения и говори честно, след няколко години ще печели титла след титла от шлема ми се струва. Дано само хайпа не му завърти главата ще е жалко. Не му правят услуга журналистите като го прехвалват ама въобще. Органично развитие му е нужно на него, не хайп.

# 144
Изненадах се от 2-0 за Алкарас. Мислех, че точно на трева Димитров има шанс да го затрудни, но нищо подобно. Изключвам лекото отклонение в началото на втория сет.

Алкарас го следя от 16-17 годишен. Не виждам признаци на зашеметяване от славата. Точно обратното - не разбирам как 20 годишно момче с такава лекота се справя с целия товар от очаквания, интерес и медийно внимание. Дано си има свестен спортен психолог, защото всичко това се натрупва, дори в момента да не го усещаш. И да си реши проблема с крампирането.

# 145
Аз ги виждам по друг начин нещата. Карлитос е наистина едно талантливо момче което играе атрактивен и агресивен тенис и има голям потенциал да бъде следващия доминиращ тенисист. Толкова голяма заявка сред неговото поколение и предишното на некст джен сякаш няма. Обаче това че всички коментатори и журналисти го изкарват следващия ГОАТ едва ли не фаворит срещу Ноле му поставя много висока летва и напрежение. Което беше добре дошло за Ноле де в полуфинала Laughing Laughing Аз си мисля че ако Карлитос не беше влезнал в мача с идеята "аз съм тука алфа кучето ей сега ще разбия стария козел" на Ноле щеше да му е по-трудно. Така си мисля. Всъщност на Ноле пак му направиха услуга като го обявиха на ъндърдог гешка, грешка, голяма грешка Smiley и свалиха част от напрежението от плещите му. А пък Карлитос първо трябва да се научи на много неща за да побеждава в 3 от 5 старите пушки като Ноле и Рафа и трябва да си подобри кондицията разхода на енергия и психическата устойчивост което идва с опита който му липсва. Тогава и крампите ще изчезнат. Той крампира само в мачове с голямо значение на финал или срещу противници който му е трудно да бие като Ноле и Синер. Дали щото много бяга и му става нещо физически дали чисто психически не знам. Обаче ми е много смешно като кажат Карлитос ще вземе 35 титли от Шлема. Абе хора, Ноле , който има най-голяма успеваемост е взимал по три Шлема средно за 7 години пред Фед и Надал. Ако Карлитос, прехваления, иска да изравни това постижение трябва да взима по 2 титли 11 сезона или по три титли 7 сезона. Колко вероятно е това предвид честите му контузии?! Риторичен въпрос.

# 146
  • София
Де Минор развенча Руне. Значи тази ранна загуба на Съра не е случайна (е, освен че ХТХ му срещу демона е ужасен). Холгер беше несъстоятелен в голяма част от мача. Отново не оставя добро впечатление с поведението си. Бавене и накъсване на играта и това странно патешко ходене все едно всичко го боли и ще се разпадне. А като навие панталонките и става трагикомично.

Алкарас преди малко с лекота се справи срещу провъзгласилия се за топ фаворит на Уимбълдън, Себастиан Корда.
В 1-ия сет имаше доста грешки, но във втория Алкарас направи изумителни неща. Алкарас има магическа игра, буквално няма слаб удар. И всичко умее. То не бяха слайсове, лобове, деми волета, стоп волета. Красота. И в същото време супер мощни удари от нищото. Всеки негов мач се превръща в атракция и много хора ще искат да го гледат. По всичко изглежда, че се заражда една нова супер звезда.
Ако утре спечели финала отново ще стане номер 1 в света.

Рубльов се справи с боеца Агут. Мощта на ударите на Андрей идваше твърде много за Роберто. Общо взето мача си беше на ракетата на руснака. От началото до края на мача.

Бублик развенча Зверев. С разнообразна и типична за тревата игра. Зверев се бори, но нямаше отговор на нивото на казахстанеца и по никакъв начин не може да се нагоди в хода на мача. Непрекъснато беше догонващ.

# 147
"Някой трябва да каже на Карлитос, че "красивата битка за #1", която има с Джокович, е произведена от Съвета на играчите и други тенис първенци. Новак никога нямаше да загуби #1 без външна манипулация на ранглистата. Хубаво е да бъдем честни: по-добре в дългосрочен план." Не е мое мнение затва в кавички но много ми хареса защото е точно. Иначе хубава игра направи Карлитос и на мен ми харесва да го гледам.

# 148
Готина инициатива малко преди Уимбълдън.

https://www.youtube.com/watch?v=l6K3G-gCYvk

# 149
Вие сте следили Алкарас преди и му знаете предимствата. А аз не съм и за мен той се появи като тайфун и помете всичко наоколо. Няма нещо, което да не може да направи, дори и достатъчно самочувствие си има. Единственото, което му липсва, е опитът, но той ще си дойде. Много ще е интересно да го следим в бъдеще, дано само не се контузи от пренапрегване, както се случи с Тийм. Всъщност за него знае ли се нещо?

Общи условия

Активация на акаунт