Фенове на тениса - тема 9

• 25 226
  • 755
  •   1
Отговори
# 750
Карлос е един от тенисистите, които играят с най-много настроение, усмивка и наслада от играта. Точно пък него да го обвиняваме в злоба, като истински се забавлява на корта, ми се струва несправедливо.

Иначе честита му титла, беше великолепен, а Джокович изглеждаше странно безпомощен през повечето време, определно улесни Алкарас.

# 751
  • София
Успях да изгледам само първия сет и съм заспал. Уф, тези жеги...
Нищо, ще изгледам на запис втория и третия сет след финала на европейското и преди финала за Копата.
Днес се очертава да бъде голям ден за испанския спорт, защото за мен няма съмнение, че Англия ще бъде отнесена от армадата.
Още преди 2 години писах, че Алкарас е бъдещия ГОАТ, е не само че уверено крачи към всички рекорди, но има и сериозен аванс от близо 2 години в които да не печели нищо и пак ще е в коловоза за гоатския статус.
Единствения му реален съперник е Яник Синер. И двамата са от специалното шампионско тесто и имат потенциал за +20 ГШ титли в кариерите си, като те двамата ще се дърпат един друг напред, ще се развиват и ще стават все по-силни и всеможещи.
Това ще е бъдещия голям дуел на титаните.

# 752
От къде да започна…

Мачът беше по-кратък от това, което очаквах. Нито Алкарас беше нервен в началото, както често се случва (губи сет и после отвява съперника), нито Новак успя да намери отговор за играта му, както отново често се случва. Чисто и просто, днес, в този момент на Централния корт имаше един играч, който беше по-добър от друг играч и, логично, първият спечели. От сърце се радвам за Чарли - пиша за него в темата от 4 години и никак не е случайно.

Относно Джокович…също не е случайно, че е може би най-великият тенисист за всички времена. На 37 години да скъсаш менискус по време на РГ, да те оперират и да стигнеш до финала на Уимбълдън в рамките на 6 седмици е постижение, което заслужава аплодисменти. Дори да беше в топ форма, не мисля, че крайният резултат щеше да е различен, но това, което прави - да се противопоставя ефективно на играчи в пика си на половината от неговата възраст е впечатляващо. И шапки долу, че нито веднъж в пресконференцията не се извини за загубата си с друг или с операцията си (което можеше да направи), а прямо призна, че е бил надигран от по-добрия днес.

Да, заформя се следващото голямо съперничество - Синер и Алкарас - но за мен те не са равнопоставени. Яник покзава огромен прогрес, но Карлос ми е много по-интересен за гледане. Има гениални шотове, разрушителен форхенд, впечатляващо движение по корта и отношение (дори силата да се усмихне в кофти момент), които за мен го отличават и от Синер, и от всички останали.

В навечерието на финала на Европейското ще добавя, че Испания е в някакъв спортен Ренесанс. Където и да я пипнеш, все изскача нещо гениално. Хубаво е да си испанец в наши дни.

Приятно гледане на Олимпиадата и сезона на хард след това! И да ни е честит новият стар шампион на Уимби. Simple Smile

# 753
  • София
За Ноле въобще е чудо, че след операция на коляното е успял да тренира и да вземе участие на Уимбълдън. Не само, а и стигна финал за 10ти път.
Нямаше как обаче да стори нещо повече, а и не е случайно, че няма победа над топ 10 през цялата 2024 година. За първи път от 2005 стартира август без титла.
Огромен е, но вече е много трудно срещу младоците.
Алкарас не направи силен турнир, но достатъчно за титла. Пред него няма граници. Само да се опази от сериозни травми.

И една хубава новина за феновете на Рафата. Днес има мач на двойки Simple Smile

# 754
Ноле направи феноменално представяне на фона на контузията.
Гледах наскоро докулменталния филм за Федерер на Амазон. Там той казва, че е знаел едва ли не предварително, че операцията е била предвестник на края. Надявам се Ноле със своята упоритост и грижа за тялото да успее да се възстанови.

Карлос се престави феноменално на финала и не допуна спадове в играта си, както в предишните кръгове. Да му е честита титлата- симпатично момче с прекрасен тенис.

# 755

Общи условия

Активация на акаунт