Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 314
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
Ние днес бяхме на втора доза ваксина Бексеро (против някои щамове на менингит),
- за чутовното пръцкане - един месец ще пробваме безлактозно мляко, поръчах го в аптеката, довечера го започваме,
- за захранването - той постоянно си дърпаше играчките в количката и педиатърката каза, че щом пръстите "играят" можем да пробваме, и така - в понеделник почваме 🤞🤞🤞 тук няма схема на Хип и подобни, препоръча ни един холандски сайт с идеи за "рецепти" и това беше 😆🙈
- за обръщането по корем по време на сън - каза, че вижда че врата му е силен и си завърта главата уверено в страни, така че да не се притеснявам, а и самият матрак ни попита какъв е- такъв с едно като вълнички, все едно ако носът му е надолу има къде да попадне в тези вдлъбнатини (дано да го обяснявам правилно),
Качил е 500 грама от предната ваксина -
1.06 - 6700, 23.06 - 7200,
Измериха го по-къс 🤣🤣 но той просто не се спря на едно място,
И така,
Доволна съм, педиатърката е безобразно търпелива а всичките ми въпроси, отваря Гугъл, показва ми сайтове , от които да чета, днес сигурно 40 минути изкарахме в кабинета

# 151
Браво на педиатърката ви!
Болната ми тема. Нашата само гледа как да си тръгнем по-бързо... Не успях да намеря нов педиатър аз. Или намирам, но на неудобно място, а за едни сополи и бележка за градината не ми се ходи на далече. Дай Боже да не ми потрябва за нещо по-сериозно! Освен да отида на място и да чукам по кабинетите да им се моля. Но аз така правих като почина лл на баткото и никой не го искаше, а сега като са двама...

# 152
Малкият отказа безлактозното мляко, а и е след ваксина, реших да пробвам днес и утре пак,
Електра , нашата педиатърка е от болницата където раждах, запознах се с нея още в 28-ма седмица когато лежах там за задържане. Казвам го само с идеята, ако разбира се ти е вариант да се запишете при лл, а да си ходите на педиатър, който не е лл. (Реално бебето тук е записано автоматично при моя ЛЛ, но аз никога не съм го водила там). На сайта на болницата си запазвам час и директно си ходим при нея.

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 11:00 от Lucie_

# 153
  • София
Момичета и аз вече мога да се похваля с нов педиатър и съм повече от щастлива! Определено на първо място е човек, прие ни когато бебо беше с много висока Т, преди това бяхме ходили при нашата кокона и ... съответно аз бях ядосана и веднага потърсихме второ мнение.
Да не говорим, че старата госпожа ни държа час и половина пред кабинета си видиш ли, защото нямаме час, а детето вече беше с 39 градуса... и веднага я сменихме, взехме нужните документи от нея и ЧАО. Този път не можа да познае с ужасното държание!

За захранването - аз днес въвеждам 1/4 жълтък с картофчето вече, ще ви кажа как е минало. Отделно му дадох да пробва още плодове, без ягоди и тези със семки ала бала.
За месото и аз като Дейзи, понеже ние си коментираме, ще търся на Плазмон което препоръчахте, не съм много запозната, но ще разгледам добре. За пилешкото поне имаме домашно и там няма да търся алтернатива. Бабите гледат.

Единствено ме притеснява, че... дооста често докато не дам гърда когато сме вкъщи, не може да заспи и мрънка много. Не знам как да го отуча вече, сега давам малко колкото да се замаи и сменям с биба, но понякога се усеща и се размрънкотва още повече. Иначе вън няма проблеми - спи ли му се, трак и е заспал. Днес дори излизахме сутринта преди 9, защото си е жегичка и исках да дремне вън и нямаше проблеми, но у нас ... Nature Boom
Напоследък отказва да играе с играчки, не повече от 5 минути си държи вниманието, на килимчето за игра също мрънка след 5-6 минути, само на ръце и да зяпа, да гледа, вън поне си мирува през повечето време и зяпа, но у нас направо не знам как да го замаявам сега през жегите. Tennis

Иначе исках да ви попитам, понеже ще слагаме климатици, вие пускате ли когато бебето е в стаята, какви градуси поддържате? Ние сме на висок етаж и в момента е нетърпима жегата, той залепва по нас, изнервено е положението като ни е жега ии след 3 дни ще ни ги сложат.
Боледува ли се повече с климатик? Pushpin

# 154
И аз съм в дилема с климатиците. Вчера вкъщи достигна 27 градуса, отдалечих я максимално от климатика и пуснах за петнадесетина минути да поохлади малко. Страх ме е да го пускам, но тази жега не се търпи..

# 155
Пускам климатика когато ни няма през деня на 22градуса,иначе умирам. Детето е по къс ръкав, клин и чорапи. Като се прибера го спирам и като си легне, пускам пак във хола докато си легнем и го спирам през нощта. При нас е отворено на навсякъде, пак е топло но се търпи.

# 156
Ние по принцип сме на практика, че климатика като го пуснем не го спираме 🙄 дълго време (за мен) го отлагах, но преди няколко дни в къщи стана ужасно задушно, малката се разлепна и разкриви и го пуснах на 25-26. Да не говорим, че тя е с  много коса и става все едно току-що е изкъпана. Достатъчно е в къщи да може да се диша. Иначе, когато сме в стаята с климатика просто сядам далеч от него с нея.

# 157
Аз бих ги записала при обикновен лл и да дава направления ако се налага, но нашата каза, че не работи с деца, още повече с бебета...

# 158
Ох Електра, какъв е този "късмет", дано някакво сносно решение да се появи при вас,
За играчките - и нашият разбойник последните няколко дни страшно се изнервя, но мисля, че осъзна че скоро напред няма да се движи (няколко дена подред преди около седмица всеки ден зверки си забиваше пръстчетата в килима и се опитваше да си вирне дупето явно с някаква идея да се мърда) и сега се преструктурира и се опитва да се върти в кръг 😆 имаме играчки събрани в три различни пластмаси кутии - слагам кутиите легнали на една страна, и когато вече се е завъртял по корем слагам кутията (примерно) в дясно от него, той драпа драпа, прави една осма оборот започва да дърпа играчките от кутията, захапва всяка, и я хвърля, и така докато изпразни кутията когато започва да мрънка. Събирам играчките, и сменям кутията 😆
Когато се поизмори го слагам в количката и го разхождам из стаите на долния етаж🤪
Мисля че първата седмица в офиса ще се чувствам като на почивка 😆🙈🙈

# 159
Луси, голям смях, ти ще се връщаш на работа, а аз реших да спирам да работя, че ми писна да ми плащат някакви смешни пари и да ме размотават само 😁

Освен да остана при тази педиатърка и да я ползвам само за направления и бележки... Само че и уважението ми загуби, и доверието, че е компетентна и способна да лекува децата, когато се налага и всичко...

# 160
Електра , а ако криво ляво издържиш до септември, когато баткото тръгне на училище, няма ли да е по-лесно, хем и бебето ще е по -голямо.
Разбира се на чужд гръб и десет бебета и работене "са малко".
В крайна сметка, за да се движи цялата менажерия на първо място ти трябва да си в кондиция, и да продължиш да работиш - ако си докараш някой бърнаут "кел файда" от парите.

за педиатър - ще стискам палци и на краката да изскочи някакъв добър нов вариант.

Ние днес (в поредния отвратително горещ ден) бяхме на барбекю с едни колеги - Малкия се държа перфектно - гука, смя се, порева малко, изпи си млякото и заспа .

В понеделник започваме  захранването - имаме моркови у дома та реших с морков да започнем. Дано детето оцелее неориентираното ми начинание 😆🤞

Луси, голям смях, ти ще се връщаш на работа, а аз реших да спирам да работя, че ми писна да ми плащат някакви смешни пари и да ме размотават само 😁

Освен да остана при тази педиатърка и да я ползвам само за направления и бележки... Само че и уважението ми загуби, и доверието, че е компетентна и способна да лекува децата, когато се налага и всичко...

# 161
Аз така огорчена се чувствам, че вече не искам да издържам. Няма как да работя половин ден, обемът на работата е за цял ако работят само двама човека (визирам мен и прекия ми ръководител, дори ако е някой неопитен е за трима). Или правя нещо като хората или не правя нищо. За половин заплата ще е нищо. То се чувствам все едно се подиграват с мен.  Казах му да ми търси заместник, 1 месец ще работя да го обуча и ще си гледам детето. Където с 500, там и без.

Оф, много ми се социализира и на мен! Чакам морето, ще ходим там с приятели, ще има голям двор, барбекю, плаж отпред. Дано си изкараме добре, още месец и половина до тогава. Трябва да се задвижим най-после и да отидем следващата седмица да извадим паспорти на бебето и баткото.

# 162
То чак аз а нетърпение чакам тази ваша отпуска/море 😆 поне от разкази да "оплакна окото",
Аз утре смятам да дам морков като първа хапка от захранването - ММ ще работи от дома, за да присъства на това събитие 😆 батериите на телефоните ще са заредени, памет достатъчно освободена 😆 май ще е по-голямо събитие за нас отколкото за бебето 😆🙈🙈

Аз така огорчена се чувствам, че вече не искам да издържам. Няма как да работя половин ден, обемът на работата е за цял ако работят само двама човека (визирам мен и прекия ми ръководител, дори ако е някой неопитен е за трима). Или правя нещо като хората или не правя нищо. За половин заплата ще е нищо. То се чувствам все едно се подиграват с мен.  Казах му да ми търси заместник, 1 месец ще работя да го обуча и ще си гледам детето. Където с 500, там и без.

Оф, много ми се социализира и на мен! Чакам морето, ще ходим там с приятели, ще има голям двор, барбекю, плаж отпред. Дано си изкараме добре, още месец и половина до тогава. Трябва да се задвижим най-после и да отидем следващата седмица да извадим паспорти на бебето и баткото.

# 163
Луси, успех! Пожелавам да хапва с голям апетит бебока!
Мен малко ме е страх и отлагам. Защото баткото така ужасно злояд беше, че едвам успях да го захраня. Въпреки че до тук от самата бременност, през раждане, до мерки и характер, всичко показва, че малкият е съвсем различен от брат си.

В страни от темата, аз много обичам да си имам нещо приятно, за което да си мечтая и очаквам. Лятото е морето, зимата и есента е спа почивка. Имам нужда от такива неща.

# 164
Дадохме днес морков за първи път - сварих до почти размекнато 4 пресни тънки морковите. Две нарязах на "солети" и две намакчах с вилица. Добавих зехтин на намачканите и намазах със зехтин "солетите ".
Една солета почти успя да захапе, просто защото сега всичко хапе така или иначе, и една лъжичка намачкано успя да "опита" - въртя го с език, плюс, закашля се - доволна съм - всички инстинкти проработиха .

Електра, сега ще завиждам благородно целогодишно 😆😆 - и за спа-то през зимата 😄

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт