Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 356
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
Нашето меню беше броколи.... Ами гледа малко странно детето ама си го хапна Joy До сега нищо не ми е отказвал, и оризовата каша си хапваше. Остана ми за утре броколи със спанак ще дам, и пащърнак и почвам плодове.

# 166
Аз ей сега се върнах от магазина- взех картофи, броколи, пащърнак //пъщърнак?, колраби- не съм много сигурна какво е на български, и смятам до края на тази седмица да експериментирам с тях  🤞🤞 надявам се и малчо да е на същото мнение 😄

# 167
Аз ей сега се върнах от магазина- взех картофи, броколи, пащърнак //пъщърнак?, колраби- не съм много сигурна какво е на български, и смятам до края на тази седмица да експериментирам с тях  🤞🤞 надявам се и малчо да е на същото мнение 😄

Колраби мисля, че е алабаш. Но никога не съм яла такова нещо. 😄

# 168
Преди да изляза погледнах пак списъка, който ми бяха дали от тукашната държавна консултация и после като го видях в магазина реших да го взема, тъкмо ще го пробваме заедно с бебето 😁😁

Колраби мисля, че е алабаш. Но никога не съм яла такова нещо. 😄

# 169
Луси, а при вас не се ли захранва с един зеленчук/плод по 3 дни (мисля, че беше тук)? Как ще успееш да дадеш всичко до края на седмицата?

# 170
Мии не намерих такава информация- сайтът, който педиатърката ми препоръча има рецепти и пише от страни - предлагате няколко пъти на ден, и аз днес морковит три пъти го предложих, на третия изключително уверено засили "солетата" в устата си.
И така по едно на ден - не се сещам вече каква беше историята с летящия холандец, но явно "летят" през захранването 🤭🤭😆

Това е сайтът, аз с гугъл преводачът го чета:

https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/zwanger-en-kind/eerste-hapj … t-6-maanden-.aspx.

Луси, а при вас не се ли захранва с един зеленчук/плод по 3 дни (мисля, че беше тук)? Как ще успееш да дадеш всичко до края на седмицата?

# 171
Ако давате всеки ден различно нещо или комбинация от зеленчуци, които детето не е яло и се обрине как ще разберете от какво е? Нали казват, че реакция може да има до 3 дни след първия прием?
Например моя приятелка, която захранва по ЗВБ даде цяло яйце на детето (май под формата на омлет). То се обрина и сега не е ясно към жълтъка, към белтъка или към двете е.

# 172
Здравейте!
Някоя от вас беше споменала, че е купувала книжки с римувани приказки от озон.бг. Може ли да ми кажете кои са тези книжки или ако съответната дама не прочете писта ми някой др да препоръча нещо подобно:)

# 173
dreamin_girl В интерес на истината точно се върнах в сайта да прочета в детайли, има примерно меню за 4 дена и на 3тия ден дават две различни неща 🤷‍♂️🤷‍♂️ Реално погледнато в момента бебето не поглъща някакви значими количества храна, по скоро си играе с езика с малките парченца и усеща вкуса. В моя конкретен случай след 3 седмици започва ясла и там ще го хранят с пюрета така или иначе, сега буквално се наслаждаваме и забавляваме с таткото на тези първи моменти.
Farhana, мисля че беше нещо като "вълшебната гора". Майка идва в петък, а ги бях поръчала на нея- ще направя снимка и ще кача.

Ако давате всеки ден различно нещо или комбинация от зеленчуци, които детето не е яло и се обрине как ще разберете от какво е? Нали казват, че реакция може да има до 3 дни след първия прием?
Например моя приятелка, която захранва по ЗВБ даде цяло яйце на детето (май под формата на омлет). То се обрина и сега не е ясно към жълтъка, към белтъка или към двете е.

# 174
https://www.ozone.bg/product/vav-valshebnata-gora-gorskoto-uchil … arnitsa-v-gorata/
Те са цяла поредица за Горската ... еди какво си (Горската гара, Горската детска градина, Горската аптека, Стадион в гората, Езеро в гората и т.н. и т.н.).
Гледам, сега са с нова корица и са по две приказки в книжка. Моите са отпреди години и всяка история е в самостоятелна книжка. Имам почти цялата поредица. Вече съм му прочела над половината Simple Smile Вече като чета той нещо ми припява и "обяснява" заедно с мен, гледайки картинките. Много е смешен. Simple Smile
Луси, все пак наблюдавай да не получи алергична реакция затова преди да дадеш следващ зеленчук изчаквай поне два дни - 3 седмици са 21 дни и ще имаш време да опита 10 храни (зеленчуци, плодове). Наистина е важно да си наясно, ако е опитало примерно тиква и се обрине, че е реакция към тиква и да съобщиш в детската градина това. Иначе ако въведеш комбинация от примерно тиква и картоф, Ане е опитвало нито тиква самостоятелно,нито картоф самостоятелно няма да знаеш към какво е реагирало. Затова не бързай с комбинациите.
Дай Боже към нищо да не проявят алергии бебенцата ни и захранванията им да вървят гладко. Но понякога реакцията може да не е обрив, а много силни болки в стомаха или друго.

# 175
Да, точно заради алергична реакция е изчакването. И се дава сутрин, когато е за пръв път, за да може ако нещо се проявява, да се прояви през деня, а не да се чудиш какво да го правиш нощес. Аз по принцип си правя каквото знам, но с това конкретно ще се съобразя. Но понеже аз не бързам, до 10тия месец,  когато е детската кухня, има време.

Сега съм станала рано да ходим за паспорти. Дано свършим бързо, че като си спомня с баткото какво чакане беше...

Аз имам една книжка от Вълшебната гора, а иначе има едни други, също в рими, които баткото харесваше като малък. Едната е Панко патиланко. Помня я, защото съм я чела стотици пъти 😂 Другите ще ги видя как се казваха, ако се сетя, но те също са поредица и ги има на гърба.

# 176
Момичета препоръчайте нещо против комари, но да не е супер химия. Снощи съм забравила да затворя комарника и аз и детето сме нахапани. Горкото, по лицето има 5-6 червени петънца по лицето и малко по ръчичките. Добре, че беше завит поне. Освен лавандула в саксия, какво друго мога да взема?

# 177
Момичета препоръчайте нещо против комари, но да не е супер химия. Снощи съм забравила да затворя комарника и аз и детето сме нахапани. Горкото, по лицето има 5-6 червени петънца по лицето и малко по ръчичките. Добре, че беше завит поне. Освен лавандула в саксия, какво друго мога да взема?

https://remedium.bg/z-repelenti-aroma-defence-klips-za-detsa-s-a … geraniol-149572/p

На мен майка ми даде това. Снахата го ползвала за племенника като беше бебе и останало, че ми го даде като бяхме на гости. Не съм го ползвала лично още, но отзивите от познати са добри. Иначе не знам колко помага лавандулата. Майкини имат засята в градината и баща ми каза, че храстите с лавандула са пълни с комари вътре 😶

# 178

https://remedium.bg/z-repelenti-aroma-defence-klips-za-detsa-s-a … geraniol-149572/p

На мен майка ми даде това. Снахата го ползвала за племенника като беше бебе и останало, че ми го даде като бяхме на гости. Не съм го ползвала лично още, но отзивите от познати са добри. Иначе не знам колко помага лавандулата. Майкини имат засята в градината и баща ми каза, че храстите с лавандула са пълни с комари вътре 😶

Аха, разбрах. Да не си давам парите за саксии. Благодаря много

# 179
Педиатърът препоръча Занзи, има лимонена трева и малко сирен аромат, но го дават 0+

Общи условия

Активация на акаунт