Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 399
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
Може да променя интервалите на будуване.
Или му идва прекалено дълго време и се превъзбужда, или евентуално му е рано и още не му се спи.
Давам и двете за пример, защото точно тук (вече не си спомням кой точно) ми спомена за това преди повече от месец. Започнах да цепя секундата за слагане на бебето за сън и спането през деня се подобри.
С времето забелязах, че издържа повече и се изнервя когато се опитам да го приспя по-рано.
В момента прави по около два часа на интервал будуване.

Момичета, нали някои от вас казваха, че бебетата започват да реват истерично преди заспиване? При мен нещо от вчера на всяко заспиване така се получава и не разбирам защо. Оправиха ли се нещата при вас и как? Колко време продължи това?

# 196
Така като чета, май само аз не следя интервалите. Нямам и проблеми със спането, горе долу си спи еднакво всеки ден. Да питам докато съм се сетила: какви плодове мислите да давате? Без авокадо и манго.

# 197
Мисля си първият плод да е банан, защото не се нуждае от термична обработка и може да се даде парче в ръка,
След това ябълка, и след това круша - всъщност плодовете могат всичките да са пресни, нали - настъргани и минати през пасатор.
Днес установих, че на ЗВБ тук му казват Рипли метод 🤷‍♀️  Опитах се да намеря някаква местна група във фейсбук безуспешно... но като не съм търсила с правилното име 🙈🙈😁😁

Така като чета, май само аз не следя интервалите. Нямам и проблеми със спането, горе долу си спи еднакво всеки ден. Да питам докато съм се сетила: какви плодове мислите да давате? Без авокадо и манго.

# 198
Кари, страхотно бебче, пу пу!❤❤❤

Ох при нас от 3-4 вечери се бъди в 4 и това е .. вдига крака, постоянно чеше венците с бибата и не спи…

Подозирам, че са зъби, но вече и аз не знам…

Иначе аз го оставям да спи само по боди, многооо е горещо … мисля и прозореца скоро  да отварям, знам ли…

Стискайте ми палци да заспи скоро😅😍

# 199
Дейзи, добро утро по нощите Simple Smile !
Защо те притеснява събуждане в 4 часа, ако е първото за нощта? Когато са гладни също си дъвчат бибата или ръцете.
Моят бебок заспа снощи в 22 часа и се събуди в 4:20 часа, но аз съм много доволна. Сега го кърмя, а той суче и пръцка едновременно Simple Smile , което ме навява на мисълта, че може би се е събудил не толкова от глад, колкото заради газове.

Вашите бебчета оригват ли се без ваша помощ? Нашият напоследък успява да се оригне, докато го прехвърлям от една на друга гърда, а също и когато е легнал.

А в креватчетата им ползвате ли възглавница?

# 200
Добро утро 😍

Притеснява ме не това, че се буди, а това че от няколко дни спи неспокойно… май са зъбки. Например като се събуди - дори след кърмене и тн не заспива час - два - три…

При мен вчера не се събуди от глад също..

Иначе не ползвам възглавници/повивалници, но от няколко дни е като акробат 😅 Мушка си крачетата през решетките.

Чудя се дали да му взема от тези възглавници с дупките, че отзад главичката му е станала леко плоска Sad Вие ползвате ли, ако да - от коя сте доволни?

# 201
Ах, изтървала съм да се включа в таз сутрешното издание на "будни майки в 4 сутринта" 😄😄
Нашето бебе заспива към 19, буди се към полунощ и към 4 просто като по часовник.
Буквално до преди два дена се будеше постоянно заради ужасно пръцкане. Е ... сега спи по корем и сякаш това облекчи пръцкането, надявам се с напредването на захранването и това да помогне, но да ... чувала съм, че има бебета, които не се будят 🙈🙈😆 но  нашето не е от тях 🙈🙈

# 202
Откакто навърши 2 мвсеца върнахме матрака в хоризонтално положение (дотогава беше повдигнат откъм главата) и започнахме да ползваме най-напред пелена сгъната като много, много ниска възглавница (даже е много силно казано възглавница изобщо), а когато вече наближаваше три месеца минахме на възглавница. Точно такава на дупки. Много съм доволна. Не съм го вдигала никога с мокра глава от там. Аз не слагам само главата му от врата нагоре, а и част от рамената.
Нашата е ето тази: https://www.hippoland.net/lorelli-v-zglavnica-air-comfort
Значи групата на будните в 4 сутринта расте Simple Smile Някой още? Grinning

# 203
https://www.facebook.com/groups/zahranvane/?ref=share

Люси местна не можах да намеря , ама тази група е хубава и ще ти е от полза много.

Ние възглавница не ползваме , страх ме е , начетох се на такива неща 🤦🏼‍♀️
А и на нея и е по-удобно без възглавница,пробвала съм преди това

# 204

И аз не ги следя, общо взето също като при вас, по едно и също време, само че ние заспиваме късничко към 22, 22:30. Но доста си търка очичките, четох че се случва по-рядко при никнене на зъбки.. тогава е неспокойна.

# 205
  • София

Аз до момента съм давала банан, диня, ябълка, круша и череша. Всичко хапва, най-много банан, дори днес дадох в бибата с дупките бананче.

Ние все още се борим с ужасна кашлица, ходихме отново на лекар и се оказва, че е напълно здрав и това се дължи на зъбите 😧🙄
Кашлицата е ужасна и сополи. Сега ни изписаха едни капки, които се забъркват в аптеката, кафеви и много цапащи. Слагаме в нослето, но е ужасно. Нямам търпение вече да избият.

Сънят и при нас вечер е ...мираж да не кажа. Заради тази кашлица се буди и буха постоянно. Наваксва през деня, спя и аз когато мога и така.

А вие чухте ли за детската каша с олово? Какво ви е мнението, аз няма да посмея да купя ... Fearful

# 206

Аз до момента съм давала банан, диня, ябълка, круша и череша. Всичко хапва, най-много банан, дори днес дадох в бибата с дупките бананче.

Ние все още се борим с ужасна кашлица, ходихме отново на лекар и се оказва, че е напълно здрав и това се дължи на зъбите 😧🙄
Кашлицата е ужасна и сополи. Сега ни изписаха едни капки, които се забъркват в аптеката, кафеви и много цапащи. Слагаме в нослето, но е ужасно. Нямам търпение вече да избият.

Сънят и при нас вечер е ...мираж да не кажа. Заради тази кашлица се буди и буха постоянно. Наваксва през деня, спя и аз когато мога и така.

А вие чухте ли за детската каша с олово? Какво ви е мнението, аз няма да посмея да купя ... Fearful

То на тази марка всичко е ужас. Български пюрета и каши нямам намерение да купувам. Ще ме извиняват производителите, но контрола е много занижен.

# 207
  • София
Аз засега залагам на Hipp & Gerber Bowtie и то само някои, за момента си му готвя аз всеки ден.

Вчера взех заготовка пуешко на Хипп, защото предстои вече месото да му вкарам. Днес заместих за пръв път обяд. Много странно хаха, след това си се изцедих де, че щях да гръмна. 😁🫢

# 208
Аз засега залагам на Hipp & Gerber Bowtie и то само някои, за момента си му готвя аз всеки ден.

Вчера взех заготовка пуешко на Хипп, защото предстои вече месото да му вкарам. Днес заместих за пръв път обяд. Много странно хаха, след това си се изцедих де, че щях да гръмна. 😁🫢

Като каза Хип ме подсети-нали пращаха едни кутии с подаръци, че в тях имах пюре от пащърнак. Днеска го давам на малкия, то се пули детето и като го опитах.... Ми то ужасно. Имаше вкус на домат вкиснал. А съм яла пащърнак, определено не е това!

# 209
Ехаа, момичета, колко сте напред с яденето. Аз чак след месец ще захранвам (като навърши 5).
Освен Хип и Гербер купувам Холе, Плазмон, Лидлски и ДМ-ски неща (в случая за по-голямото бебе 😄). И с малкото мисля така.

Общи условия

Активация на акаунт