Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 479
  • 721
  •   1
Отговори
# 255
Ротарикс е на две дози. Сигурно за нея е ставало въпрос. Тя е незадължителната, да.
Ние успяхме да се вредим и за двете дози (че има срок за приемането им) и сме сложили само две задължителни.

# 256
Момичета, аз в момента съм в избиране на столче за кола и се спрях на едно, ще го кача като снимка, ако някоя от вас го е ползвала, ще може ли мнение. Вие на какви столчета се спряхте? 😊

# 257
Нашето столче е бритакс дуал фикс (нещо си) - водещо в изборът ни беше:
- висок резултат от краш тестове
- изо фикс + крак
- съвместимост с количката
- ако може да е на промоция (ние го купуваме миналата година около черния петък)

В общи линии искахме баланс от цвна и висока безопасност.  В началото много исках акскид , но ги видях на живо и си промених мнението

# 258
И на мен всеки ми казваше, че е рано за зъби, но ей го на втория почти изби 😁
Според мен няма определена възраст за зъби, на всяко дете по различно време избиват.

Здравейте!
Какъв термометър използвате? Малката вдига 37,2 през ден от около 3-4 дни. Според хомеопатката ни е твърде рано за зъбки и температурата е от друго, а можело и термометърът да не в верен

# 259
  • София
На нашето момче очаквам всеки момент да избият долните зъбки. Той също дори се разболя. Педиатърката каза, че е отслабен имунитет покрай зъбите, беше с 39 температура, кашлица и хрема. Каза ни, че така ще е докато не избият.
Ужасен вечерен сън, да не кажа никакъв и много нерви през деня бяха.

От 4 дни все едно нещо стана. Детето спи по цяла нощ, не мрънка, не се чеше така, доста вече белее особено едното зъбче и май всеки момент ще пробие.
Аз за 4 дни се наспах като за световно. Направо ме е страх сега като ви казвам, че нали знаете. Всяко чудо за три дни, но дано избия тези дни.

# 260
Всичко е период при бебетата, и хубавото, и лошото Simple Smile
Ние сме на вилата. Гора, чист въздух и т.н. Тук не спи много добре, може би защото за втори път идваме и не е свикнал. Но си носим некст ту ми и бива.
Похвалвам Занзи. Вечер излизат доста комари. Дрехите му напръсках и стояхме снощи до 21 и 30ч навън. Няма нахапано никъде.
Зъби още няма Grinning

# 261
При нас след магическото подобрение след като започна да спи по корем, 5 -та нощ подред е кошмар. Според мен е зъби, защото прогресивно се влошава - и се буди на всеки час със силен плач. Два вечера подред дадохме нурофен и спа непробудно до ранните часове. Ама така е - похвалих си е бам! регресия.
Иначе захранването върви добре, дребосъчето обожава тиквички, спанак и батат. (Но определено не харесва картоф) О и морено домати обожава 😆както му викат по края на майка ми😆
И с разходките с колелото напредваме- вече се пакетираме за невероятните 4 до7 минути 😆 тукашната баба е много доволна, защото я изненадваме вече три недели подред.

# 262
Май всички страдаме от зъбите.. И при нас се буди много нощем, чеше... даже изкриви едната биберона! И при него много белеят долните две зъбчета, очаквам ги всеки момент..

# 263
https://comsed.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D … B8%D0%BD%D1%8F-6-

Момичета, каква преходна чашка мислите да взимате? С мен накрайник или със сламка? Аз взех тази от линка, но малкия не я одобрява нещо. Мерсииии Flowers Hibiscus

# 264
Аз имам от някаква промоция две ето такива- сега покрай захранването на няколко пъти му подадох, но той си мисли че е биберон и се опитва да "суче" от това чучурче а то се "излива" в устата му. Определено изрази интерес, но е далеч от схващане на идеята😄 (чашките са съвсем мънички - мисля по около 100 милилитра, и когато ги тествахме бях наляла по 20 милилитра вътре)

# 265
Аз с баткото ползвах на Филипс Авент с мек накрайник, но май не пиеше особено. Помня, че пропи вода както трябва направо със сламка. Обаче това си е до дете. Пробваш и ще се разбере кое му е най-удобно.

Да се похваля. Взех лятна количка. Косато, на промоция, с 200лв надолу,  от Охо бохо. Изглежда удобна, но не е спал още в нея, само веднъж се разходихме и после заминахме на вилата, а там не става за количка. Ето такава https://ohoboho.com/detska-kolichka-cosatto-woosh3-ct5052-pretty-flamingo.html

# 266
Аз по темата с чашите с накрайник не мога да се изкажа,защото ви разказва за нашите мъки с биберона. Така че ще задържа още известно време ,докато захраня ,пък тогава ще го мисля.
Лятна количка имам от каката - на САМ, тип чадър. Само че още е на тавана. Дано е оцеляла след толкова години,защото не съм я сваляла да я гледам. Вършеше екстра работа, а и беше супер компактна.
При нас нищо ново. Вече сънят тотално е мираж. От супер спящо бебе,вече се буди през 2-3 часа. Искрено се надявам да се промени това скоро,въпреки че промених няколко фактора -час на лягане , интервала между последното спане и вечерния сън, къпането изтеглих с половин час напред ,за да не се заиграва след това... Няма промяна ,все си се буди. Здраве да е. Зъби не са според мен,защото няма никакви индикации. Единственото ми обяснение е да му е топло и да е жаден,защото не суче много дълго. Или му е неудобно,защото все заспива на една страна и като лего се разбуду,вместо да си доспи,се обръща по корем и стартира купона.

# 267
Момичета, как затопляте готови пюренца на бебчовците (в момента е на стайна температура) - на водна баня ли?

# 268
За ужас на майка ми реших да не топля пюретата когато ги сервирам през деня - в смисъл не са прясно сварени и все още топли продуктите.
Някъде прочетох че при зъбоникнене бебетата предпочитат студено. Или нашето бебе има зъбоникнене (за което съм сигурна защото свирепо гризе всичко което му попадне), или просто обожава сладък картоф, защото днес следобед вече се беше размрънкал и исках много бързо да му дам пюре, извадих го от хладилника и докато го разсипя над везната, едно друго, малко да се е отпуснало, но малкия си изяде порцийката до последната лъжичка.
А може би просто е предпочитание 🤷‍♀️🤷‍♂️

# 269
Аз си взех скоро уреда на Филипс Авент за размразяване на кърма и топлене на бурканчета. Обаче засега захранването е пълен провал, не му хареса картоф, нито морков. Дали ще ми влезе в употреба някога,  не знам Sad Иначе на баткото на водна баня ги топлех.
По принцип топля всичко, защото аз самата не обичам студени готвени неща.

Общи условия

Активация на акаунт