Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 533
  • 721
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Включвам се вече и аз, обратно в София!

Снощи нашият човек спа цяла нощ! Heartbeat Направо подарък за предстоящия ми рожден ден Grinning !

Сега от около час и половина спинка и съм в шок, той не спи повече от 30-40 мин. Явно е уморен.

С храненето сме бая напред според мен, вече е ял какво ли не, включително месо. Харесва му, не е лаком, но си хапва каквото му приготвя Bowtie

За количката, носенето и потенето - и ние сме в тоя клуб. Поти се под главата докато спи, като цяло си е потен, а като се кърмим направооо... аз умирам и той. Вкъщи е добре, но вънка е... ад Grinning

# 316
Като чета имам чувството че с месеци разлика сме раждали 😅 Обаче след месец, месец и половина всичко каквото става при вас започва и при нас. И после се усещам, че имаме точно толкова разлика горе-долу.

Иначе аз пиша с една питанка - моята госпожицата започна от около седмица две вечер (към 3-4, вече всички сме заспали) да си дърпа завивката на главата, и в един момент започва да рита. Усещам я само защото още сме в next to me кошарата и тя поскърцва като зарита (чакаме доставка на по-голяма дървена кошара). Освен да рита, друг звук не издава. Пробвахме я с чувалче ама не го търпи 😔 На някоя от вас бебета правят ли така? Спи с лека муселинова завивка повечето пъти и това малко ме успокоява, че все пак по-лесно диша през нея, но го прави и с по-плътните пелени понякога.

# 317
Викси - "завид завид" за спането. Наш Петърчо явно скоро няма да спи по цяла нощ. Изчетох една камара сайтове на консултанти за сън. Първо -  до края на шестия месец явно е "нормално", и второ - всички споменават как част от процеса на работа е изготвяне на калориен план - това мога аз и дама да си го изготвя .
Бях почнала да се съмнявам, че малкият се буди по навик - но според тези консултанти ако си изяжда цяла порция значи си е глад. Сега ще пробвам да го храня по обилно през деня (да увеличим милилитрите) ... пък ... сигурно в процеса просто ще го израсте.
Swallow nest - и нашето бебе рита така - проверявам памперса, сменям - когато започна да се върти от гръб по корем ритането намаля. Сега пък се върти в кръг след като се обърне по корем и пак скърца кошарата 😄

# 318
Моето момче не хареса нито банан, нито сладък картоф, нищооо Disappointed Relieved Струва ми се, че проблемът не е във вкуса, а не знае какво да го прави. Не се сеща да помляска и да го глътне. Като му дадох парче морков (на пара) го помисли за гризалка. Отхапа парче и се задави. Не знам как да продължавам нататък...
Другото, което ме тревожи е, че продължава да не му харесва по корем и мънка или направо реве като започна да го упражнявам, уж.Веднъж или два успя да се обърне от корем по гръб, напоследък и това не опитва да направи. Иначе всичко друго за възрастта си прави - лапане на крака, набиране да седи, пъха в устата каквото му падне, включително и краката, следи предмет или човек, усмихва/смее се като му говориш. Но това обръщане, не.
И той като се събуди хваща завивката и я дърпа към главата си. Иска да я лапне, понякога я вдига над главата. Друг път я изритва. Сега и аз го завивам с тънка муселинова пелена, че тук е жега. Напоследък даже се налага посреднощ да го преобличам, защото всичко на него и под него е мокро и в 4 часа като подухва хладно, а той е мокър, се притеснявам пък да не настине. Ние нямаме климатик. Няма и да инвестираме в чуждо жилище и е ад...

# 319
Електра, в началото в мерака си да давам парчета "пюрето" го мачках с вилица. Всичко се изплюваше. Пробвахме да добавим АМ - същата работа.
Започнах да правя пюрето с блендера.  На много гъстите добавям вода - например на грах вчера. (Бях чела че се минава през цедка, за да се отстранят "обелките" ... нооо нямам такова търпение).
На картоф например пробвах всички трикове, за които съм чела - да добавя АМ и вода, да смеся с нещо което харесва - Ц. нИще. За сега картофът е отметнат като пробван и някой ден се надявам да го прояде.
Днес предложих пъпеш ... но тук много често много зеленчуци са като тикви - твърди.  На първото предлагане поопипа парчетата и ги събори на земята. Ще му дам пак на обед и следобед и за сега това ще е. (Имаше 4 вида пъпеш в супермаркета- утре ще го пробвам с другия вид 😄).
Чела съм също че купено пюре може да се разреди с АМ и да се сложи в шише с накрайник с голяма дупка - ако крайната цел е на всяка цена 🤷‍♂️
С "две думи" - и това ще мине ☺️☺️🤗🤗 все пак нямат 6 месеца още

Моето момче не хареса нито банан, нито сладък картоф, нищооо Disappointed Relieved Струва ми се, че проблемът не е във вкуса, а не знае какво да го прави. Не се сеща да помляска и да го глътне. Като му дадох парче морков го помисли за гризалка. Отхапа парче и се задави. Не знам как да продължавам нататък...
Другото, което ме тревожи е, че продължава да не му харесва по корем и мънка или направо реве като започна да го упражнявам, уж.Веднъж или два успя да се обърне от корем по гръб, напоследък и това не опитва да направи. Иначе всичко друго за възрастта си прави - лапане на крака, набиране да седи, пъха в устата каквото му падне, включително и краката, следи предмет или човек, усмихва/смее се като му говориш. Но това обръщане, не.
И той като се събуди хваща завивката и я дърпа към главата си. Иска да я лапне, понякога я вдига над главата. Друг път я изритва. Сега и аз го завивам с тънка муселинова пелена, че тук е жега. Напоследък даже се налага посреднощ да го преобличам, защото всичко на него и под него е мокро и в 4 часа като подухва хладно, а той е мокър, се притеснявам пък да не настине. Ние нямаме климатик. Няма и да инвестираме в чуждо жилище и е ад...

# 320
Електра, ще се научи и да хапва и да се обръща. Аз му слагам купичката до него и накрая му давам лъжичката да си я облизва и играе с нея. Моя и той не хареса банана, до скоро не се обръщаше, а сега е шило. Опитва се да пълзи, но не  му се получава. А тия крака доскоро супер странно ги гледаше. Сега си играе с тях, но не ги лапа. Аз го завивам през глава като го слагам да спи, то завивам е силно казано, просто му хвърлям крайче от чаршава на очичките и веднага заспива. После сам си го маха. Днеска ще дам круша и слива готово пюре,че само круша нямаше.

# 321
За завивката -моят спи без завивка в повечето случаи. Ако го завия, ще е с много тънка муселимова пелена ,но точно след половин час се е увъртял в нея и е отвит. При нас е доста топло,климатиците не ги пускам,за да не му духа директно и си е все потен през деня. Забелязала съм,че ако е завит спи много неспокойни,което означава ,че му е топло.
Електра,спокойно, и при нас захранването (или по-скоро пробването бих го нарекла) не върви по план. Давала съм досега картоф,морков и пащърнак. От нито едно не беше във възторг. Избутва всичко с езика и ,ако изяде и 10-20 гр ще е успех. Не си го слагам на сърцето. Нека пробва и когато свикне ,че с тази уста се яде, а не само смуче,ще прояви интерес. Аз съм на принципа,че искам да се запознае с лъжицата и с целия ритуал покрай храненето,пък после в някой момент ще оцени и самото ядене. С каката нон стоп го мислех и се притеснявах с това захранване и изхабих сума нерви. Сега съм решила да го карам по-спокойно. Все някога ще прояде .
А за обръщането спокойно -всяко бебе си е индивидуално. И мият не се обръщаше допреди две седмици,а всички споделяте,че вашите вече се обръщат. Признавам си,че малко се притесних, но сега се върти като пумпал. Все още не иска да се обърне обратно от корем по гръб,но и това ще стане. Имах една приятелка и нейното бебе беше изключително кротко-нито се обръщаше,нито се въртеше. Седеше си в количката и се усмихваше чаровно,суууупер кротък. Сега елате го вижте на 10 години ,не се спира и за секунда. Така че -когато,тогава 😊

# 322
Ох, дано сте прави и за двете...
Притеснявам е силно казано, но определено щеше да ми е по-добре ако беше харесал храната. Баткото беше ужасно злояд, а сега много капризен и не искам да се повтори същото. Иначе му го пасирам гладко. Само банана намачках. Може би ще опитам да го разредя повече. Имам кърма във фризера по принцип и ще слагам от нея. Не е и на всяка цена. Дори не искам да замествам хранене.

# 323
Електра, забравих, но в бг сега са и най-големите горещини - може просто да не му е до ядене на човечето. 
Иначе за въртенето - от корем по гръб нула интерес. До скоро и краката не си поглеждаше. Откакто нашите са тук по цял ден някой си играе с него та от там му " светна " според мен. И пак - не са му приоритет. Единствено когато сменям памперс някак си спешно решава че е точният момент да си дърпа краката и ако може да рита 🤷‍♂️🤷‍♂️

# 324
  • София
Аз също забелязвам, че когато е много горещо нашият човек яде много малко, не иска, само на вода кара и тооо си пие доста. Laughing
Днес на обяд яде пюренце с пилешко месо, определено с месото са му любими. Доста хапна и ми дърпаше лъжичката чак от ръката.
Сутринта ми ровеше в купата с кисело мляко и му дадох направо да яде, преди му бях топвала пръстите, но днес вече той чак се размрънка и направо няколко лъжички Grinning - ядеше все едно ееее гурме кухня Grinning

Тези дни ще му взема и бебешки бисквити да ръфа, че посяга към нашите бисквити, само ме зяпа в устата и нервничи като не му дадем.

# 325
Здравейте и от мен и аз не съм се включвала от доста време, но бяхме на море... и знаете как е на почивка с бебе.

Относно потенето - и ние сме в клуба. Както Викси го е описала - особено като го кърмя.. Страшна жега! Вечер не иска да бъде завит изобщо, аз го завивам с тънка пелена, но той спи само по боди.. Върти се - настрани, по корем - навсякъде... Върти се и на килима 15 мин, след като е ял, което не е оптимално, защото понякога връща храна..

Иначе и ние се захранваме, днес дадох пилешко за първи път - много му хареса.

Относно седенето - аз го слагам напълно седнал в стола за хранене - по препоръка и на ортопед, и на педиатър, а и съм чела по темата - при хранене е силно препоръчително детето да е изцяло седнало. Така процедирам откакто стана на 5 месеца.

Иначе с тези консултанти за сън... Направо навсякъде са. Постоянно ми излизат реклами, но все се чудя.. има ли нужда чак толкова да се вманиачаваме и да засичаме.. Не знам и аз.

# 326
Аз всъщност месо още не съм давала 🤔
Обаче в тукашната (както се шегуваме с майка ми "инструкция за употреба на бебето") книжка с насоки месото е дадено след 6тия месец.

# 327
  • София
Обаче в тукашната (както се шегуваме с майка ми "инструкция за употреба на бебето") книжка с насоки месото е дадено след 6тия месец.

Аз го вкарах още като направи 5 месеца... Grinning по моя иструкция, сегааа яде та се къса Grinning Майка ми се шегуваше дали няма да е веган, меган ... е вече няма как да е, поне докато аз решавам какво ще яде Grinning

# 328
Викси, с купено пюре ли? Чудя се дали месото да не го купя- в слоукукъра много хубаво омеква всичко и лесно се пасира, но не знам дали няма да е прекалено еднокомпонентно само от месо 🤔🤔

Т.е. да купя оюрето с месо

Аз го вкарах още като направи 5 месеца... Grinning по моя иструкция, сегааа яде та се къса Grinning Майка ми се шегуваше дали няма да е веган, меган ... е вече няма как да е, поне докато аз решавам какво ще яде Grinning

# 329
Месо и жълтък са след 6м. Но всеки си знае най-добре. Аз взех готови заготовки месо. Нито имам фризер, нито мога да приготвям всеки ден. Още 10 дни и го почваме и ние Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт