Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 531
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
Баткото го водихме за пръв път на Цвете за Гошо в Южния парк на 3 месеца, в ергономична раница и без антифони. Но там не беше същото озвучаване като на голям рок концерт. Ако ходим с бебето, със сигурност ще му купим. Гледала съм в Лидл, че пускат отвреме навреме,  но нямам отзиви. Иначе имам добри попадения от там - примерно компресорен инхалатор. Ползваме го вече 6 години и не е мръднал.

# 301
Привет! На всички момичета в групата децата им са февруарчета или има и по-големи?
Питам, защото понякога се споделят неща (особено в предишните две теми), които според мен са за малко по-големи бебчета и често се обърквам

# 302
Тук и сега искам да се оплача от себе си 🙈
От понеделник до петък горе долу имаме приличен режим или поне подобие, обаче уикендите всичко отива по дяволите 🙈
Ха да излезем на двора, ха с колелетата, ха това ха онова ... през седмтака хубаво го хващах в перфектния момент да дам пюре, сега уикенда или бързаме за някъде или вече закъсняваме и за по-бързо давам мляко.
Тъкмо три поредни нощи се събуди само по веднъж, снощи два пъти ... но и почти не яде пюре през деня.
Отделно не мога да се самонакарам, а четох как да махна асоциацията от бутилка на заспиване.
И така. Не се чувствам съвсем като ужасна майка ... но съм и малко ядосана на себе си.

Мрън мрън.

# 303
Farhana, По принцип на първа страница има списък на нашите бебета - кое бебе кога е родено и на коя мама е.

Луси, хич не се ядосвай, понякога е така.  При нас засега даването на пюре не се получава точно на обяд не само почивните дни, а и през седмицата. Обикновено тогава спи, а преди това е гладен и нервен и няма как, защото така или иначе ще откаже храната. Предлагам му малко по-късно, когато е в настроение.

# 304
Lucie, и при нас режимът уикенда куца. НО! Лято е! Наслаждавай се на хубавите уикенди и не го мисли. От есента ще вкарваме по-стриктни режими Grinning

# 305
❤️❤️❤️
Моето майчинство свърши, добавих и една седмица отпуска но другия понеделник вече няма на къде и се връщам на работа- а малкият тръгва на ясла на 8 август.

Хем съм готова за офиса хем ми е едно такова 😭😭🥹🥹

(А то и лятото тук сякаш свърши 😅 днес гледам наш'те пушат облечени с якетата на двора 🤪)

Lucie, и при нас режимът уикенда куца. НО! Лято е! Наслаждавай се на хубавите уикенди и не го мисли. От есента ще вкарваме по-стриктни режими Grinning

# 306
Ох, пропускам, че не си в Бг. Тук умираме от жега.

❤️❤️❤️
Моето майчинство свърши, добавих и една седмица отпуска но другия понеделник вече няма на къде и се връщам на работа- а малкият тръгва на ясла на 8 август.

Хем съм готова за офиса хем ми е едно такова 😭😭🥹🥹

(А то и лятото тук сякаш свърши 😅 днес гледам наш'те пушат облечени с якетата на двора 🤪)

# 307
Оффтопик - първото лято, което изкарахме в бг с мм беше това на първа година от пандемията.  Всичко ток и жица. ММ се разболя когато се върнахме, защото тук беше 16 градуса на 18 август 🤣🤣 а той стоеше още с дрехите от Варна 😅

А иначе не хваля!!, само споменавам, че да не урочасам нещо, днес Петърчо успешно отхапа от нектарина, поусмука и изплю останалото, отхапа и домат - зада ви малко но прекрасно си го изплю сам. И си яде пюрето. Определено на столчето А хранене му харесва, защото си разполага с табличката отпред. Сега обаче ще трябва и за село да намеря леко, лесно за пренасяне и по възможност не заемащо много място столче, имате ли идея какво може да е това магическо столче, ако такова отговарящо на всички горни изисквания изобщо съществува?

# 308
Вие кога мислите да ги слагате в столче за хранене и проходилки?На нас ортопеда ни каза като навършим 6м.,но още не ми се струва готова.

# 309
Аз лично не искам да ползваме проходилка.  Ние и шезлонг нямаме.
Но в столчето за хранене го слагаме от 26 юни (една седмица преди да навърши 5 месеца), защото започнахме захранване и защото винаги давам парчета. Но- абсолютно винаги засичам 15 минути.  И на 15-тата минута го вадим (и директно в мивката 🤣 защото се оказва стабилно).
На посещението в яслата преди няколко седмици бяхме точно на обед и всички малки бебета бяха в столчета.

# 310
Ок,,да не се притесняваме че не е навършила 6м.А какви парчета от Какво давате.?Някъде бях чела ,че след6-8 м е хубаво да се спре с пасирането на храната.

# 311
Амиии  ... с абсолютно силно подчертано, че моята схема е "смахната", но тук друга няма - всеки ден даваме различен зеленчук (но го предлагам по два или три пъти, малко както дойде) и от абсолютно всеки оставям няколко парчета, които слагам на табличката пред него и го оставям да си мачка и колкото може да поднася към устата (ако изобщ🙈)).
До сега сме дали:
Картоф (никак не се хареса)
Патладжан (фаворит за сега)
Карфиол
Гъба (бяла - champignon)
Тиквички (абсолютен фаворит)
Алабаш
Пащърнак (хареса се)
Цвекло
Спанак (хареса се)
Домат
Venkel (нещо като корен на копър ... забравих какво беше точно)
Моркови
Сладък картоф - тотален и абсолютен фаворит

Плодове - ябълка (сварена и пасирана- хареса се), банан , нектарина - нарязана на 4 и обелена. Нектарината толкова му хареса, че ние мубдържахме парчето а той от хапване цели парчета- осмуква сокчето и изплюва останалото.

Само от спанака нямаше как да дам парче ☺️

Ок,,да не се притесняваме че не е навършила 6м.А какви парчета от Какво давате.?Някъде бях чела ,че след6-8 м е хубаво да се спре с пасирането на храната.

# 312
Ехе браво  на вас!🙂Хареса ми вашата схема,ще я пробваме и ние .Благодаря!

# 313
Моя вчера хич не хареса банана...🤔 Днеска ще дам пак, за утре мисля готово пюре от слива, а хубави круши няма по магазините.... Какъв друг плод да дам мисля днес? Явно на мен се е метнал, аз плодове изобщо не ям.

# 314
Добавям: Карина - пъпеш ☺️

tornado790, искам само още изрично да отбележа, че захранването също така започна след изрично разрешение от личната педиатърка на бебето - думите и бяха "държи си главата добре изправена, вратът му силен, и пръстите му постоянно играят с рингове, които поднася към устата.

Аз възнамерявах да чакам до навършен 6ти месец ... но явно малкият беше готов.

Ехе браво  на вас!🙂Хареса ми вашата схема,ще я пробваме и ние .Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт