Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 511
  • 721
  •   1
Отговори
# 285
Оградата е страхотна и ако имате място и я намерите я препоръчвам с две ръце.
Ние я намерихме в един местен сайт, нещо като "сгъваема дървена ограда за бебе", но ори нас тя има и две допълнителни функции:
- ограничава робота да не се качва върху килима на бебето
- баща ми е с два инсулта и с увредено зрение - първо имахме възглавници по края, но за да не се спъва ни трябваше нещо по- практично,
- а в последствие установих колко е удобно да се мятат някакви неща по нея за бебето, че то вечно има какво 🤣
- че и допълнителна пръчка с висящи играчки сложихме,
Малкият е вътре в почти всяка една будна минута

# 286
Lucie, много пракнично е с тази ограда. Ако имахме големи стаи 100% и аз щях да взема. Но понеже мястото е ограничуно за каката взех преграда за врата и така я ограничавах само в детската стая. Разбира се вътре винаги имаше някой с нея. Имаме котки, тогава и ремонт правихме и това беше начина да е на чисто по пода докато проходи.
Karina, не съм чула някое бебе много да седи в кошара за игра. И такова имам. Каката доста малко издържаше вътре и започваше да мрънка да я вадя. И от доста други познати чувах същите оплаквания.
По повод АМ- вие по колко се стремите да давате? Колкото пише на кутията или по правилото за цифрата на месеца? Аз се опитвам по втория начин и се чудя дали стига. Т.е. сега като е на 4 месеца давам по 140 (или 150). 5 пъти.

# 287
Аз за млякото в един момент взех да се водя по бебето. В един момент просто очевидно не му достигане и винаги правех по формулата на кутията - 60 с две лъжички, после 90 с 3, после 120 с 4, и така до 150 с 5 лъжички.
Той рядко изпиваше тези 150, а от средата на юни когато започна регресията заради въртенето по корем ми се е случвало многократно да дам по 60+2 колкото да се успи посред нощите.
На 23 юни педиатърката ме успокои че е окей да спи по корем, но пък започнахме захранване (по тукашните "начин") и съвсем оплесках храненията с АМ, но като цяло на ден се събират също толкова колкото на Карина.
С две думи - въобръзявам си че имитирам кърмене на поискване 😄🙈

# 288
  • София
Момичета, започвам да ви чета, че изпускам много.
Ние още сме при свекърва ми и даже вече ги питам кога ще идват към София. Не се оплаквам хич! 😁

Ще се включвам като се приберем, за момента само ви чета ☀️🫶

# 289
Това все едно аз съм го писала 😂 Разбриам те до болка с носенето. Моят е вече 9 кг (бяхме във вторник на консултация, 69 см е и е качил "само" 500 гр от миналия месец ,което е супер,защото той всеки месец ц качва по кило и повече и вече се бях стреснала). Нон стоп иска да го носим. Знам ,че му е скучно да лежи по гръб или корем,че иска да разглежда, че е любопитен,но вече ръце не ми останаха. Дори ММ (който няма проблем с носене на тежко) започна да се оплаква 😂
По-лошото е ,че като го нося и двамата ставаме вир вода . Вкъщи е хладно,не е горещо,но той някакси все е изпотен,а е но стоп по боди с къс ръкав. Дори чорапи не му обувам .
Дадох му вече пюре от морков - не  беше възхитен 😁 ще видя в следващите дни как ще приеме другите зеленчуци.
Електра, съчувствам ти. Знам много добре как се чувстваш ,когато оставяш баткото на заден план . И с нашата кака е същата работа. Много ми е жал за нея,но сега покрай великото носене на ръце нямам грам време за нея,а тя е толкова търпелива милата и чака ли чака. А за работата ти ... Говори си най-добре с шефа. Реално ти си в майчинство, как така ти ще търсиш и обучаваш сега друг човек. Ако беше твоята фирма -да,това е твой проблем. Но в случая е негов проблем,който той се опитва да прехвърли на теб, използвайки толерантността и лоялността ти. А това е гадно. Ти,за да му закърпиш дупките в служебен план,си се принудила да работиш дистанционно вместо да си гледаш бебето и детето. С една дума -ти му влизаш в положение,той на теб -не.И вместо тойд а го оцени,той ти поставя условия ти да търсиш човек. Ами не е ок.
Както ви казах -сънят при нас е мираж. И през нощта ,и през деня. През деня прави дремки за по 30 мин и дотам. В този ред на мисли -някой ползвал ли е услугите на консултант за сън? По колко дълго спят вашите бебета през деня? Вече сериозно се замислям да потърся консултантска помощ,защото при каката реших сама да се оправям и това не спане откара до третата годинка. Сега няма да има толкова сили 😂

Да се оплача и аз. Тоя моя калпазанин иска постоянно на ръце и разходки. 8500кг е и не издържам. Седна ли, почва рев. Знам, че много деца са така, ама да си кажа и аз 😄 баща му уж щеше да почива, цяла сутрин е в конферентни и така до обяд. Демек пак ще си го разхождам аз. Купих и бънджи, поне за някакво време да не ми е в ръцете, но няма голям интерес. Знам, че е малък за него, но много ми тежи да го разнася по цял ден 😢 Сложихме и тази втора доза от ваксината и утре продължавам с плодовете. Според педиатъра, трябва да давам плодове след 7м,но аз както винаги ще си правя каквото знам 😄

# 290
Моя по принцип не спи през деня, преди обед дремва 30 мин и след обяд нааййй-много час ама е рядко. Толкоз за съня 😄 иначе вечер в 20 ч е заспал до към 8. Днеска ме събуди в 5,че се беше наакал и не търпи горкия. Консултант не съм търсила, дремки не броя, просто защото явно си е такъв. Откакто на 2м си махна нощните хранения и спи по цяла нощ, през деня почти не спи.

# 291
И моят спеше по цяла нощ до преди месец . Режимът му беше вечер от 20 часа до сутринта в 6-7 часа ,без въобще да се буди. И преди месец БАААМ и започна да се буди в 0, 2, 4 и накрая в 6 часа. 😳 И така вече месец. И затова съм в чуденка ,дали да чакам още да се оправи от само себе си или да търся решение. Той и преди не спеше много през деня, но спеше поне през нощта. А сега нито едното,нито другото.

# 292
N333сънят на малкия при нас се разби когато започна да се върти по корем. В момента в който го оставихме започна да спи пак добре... за около две седмици.  Сега пък иска да се върти от корем по гръб и се бута постоянно напред 🤷‍♂️🤷‍♂️

Но така като ви слушам пък при нас сънят през деня май е прекалено много,
Към настоящият момент спи преди обед почти 2 часа, след обед час/час и половина и привечер евентуално 30 минути.

И аз се замислям за консултант, единственото което ме спира е фактът че бебетата скачат от един период в друг през 2- 3 седмици максимум.   Каквото и да каже този консултант то след месец може би няма да е валидно 🤔

# 293
И ти си права. И при нас неспането започна с обръщането по корем.

N333сънят на малкия при нас се разби когато започна да се върти по корем. В момента в който го оставихме започна да спи пак добре... за около две седмици.  Сега пък иска да се върти от корем по гръб и се бута постоянно напред 🤷‍♂️🤷‍♂️

Но така като ви слушам пък при нас сънят през деня май е прекалено много,
Към настоящият момент спи преди обед почти 2 часа, след обед час/час и половина и привечер евентуално 30 минути.

И аз се замислям за консултант, единственото което ме спира е фактът че бебетата скачат от един период в друг през 2- 3 седмици максимум.   Каквото и да каже този консултант то след месец може би няма да е валидно 🤔

# 294
И според мен е рано за консултанти. Тамън ще нагласите един режим и хоп! Смяна!
Моето бебе първите 2 интервала на будуване ги спазва като от таблица - 2:15, 2:30 мин. И после стои будна по 4 часа до вечерното заспиване. Не иска да дремне трети път доста често. А й е много рано за 2 дремки. Ама....каквото-такова

# 295
Момичета, забравих да ви се похваля - бяхме на концерт на айрън мейдън ... миналата година бяхме на концерта им точно седмица след като видях положителния тест 🥰🥰 а тази година бях толкова щастлива да прекарам цели 7 часа само с възрастни 😅
Днес малкия спа добре - и добре и хапна - два пъти по сто грама батат.
Започвам да подозирам че и по-"нормалното" хранене помага за добрия сън.  
Направо се чувствам като магьосник, който се чуди какво да добави - крак от жаба, опашка от заек - само и само "магията" на добрия сън 🤣
🪄🔮🧝‍♂️🪄🎩

# 296
Ооо, Луси, страхотно! И мен много ми се ходи на концерт! Излизането не ми липсва, но концертите... Я на Айрън Мейдън, я на Металика... хм, няма ли да дойдат в България да си изсвирят новия албум 🤔 Аз по принцип водя и децата. Захранвам ги и с рокендрол и хеви метъл 😂 Резултатът, на баткото откакто беше на годинка и нещо любимата му песен е Радио на Рамщайн. Но бебето още не е било на концерт.

# 297
  • В твоето съзнание...
Ооо, Луси, страхотно! И мен много ми се ходи на концерт! Излизането не ми липсва, но концертите... Я на Айрън Мейдън, я на Металика... хм, няма ли да дойдат в България да си изсвирят новия албум 🤔 Аз по принцип водя и децата. Захранвам ги и с рокендрол и хеви метъл 😂 Резултатът, на баткото откакто беше на годинка и нещо любимата му песен е Радио на Рамщайн. Но бебето още не е било на концерт.

Ох, следя ви темата отдавна (аз съм с мартенче), но сега вече не се въздържам и ще се включа в въпрос Grinning Баткото на каква възраст го заведохте за първи път и ползвахте ли антофони (и какви). Мерак ми е много да си го водим с нас на събития, не че бабите нямат желание да им го оставяме...

# 298
March , от това което виждам тук има много семейства с деца на концертите, може би поне 8-9-10  годишни, не мисля че съм виждала по- мънички. Може самите билети да имат някакво ограничение.

Ох, следя ви темата отдавна (аз съм с мартенче), но сега вече не се въздържам и ще се включа в въпрос Grinning Баткото на каква възраст го заведохте за първи път и ползвахте ли антофони (и какви). Мерак ми е много да си го водим с нас на събития, не че бабите нямат желание да им го оставяме...

# 299
Миналата година на Hills of rock видях дете в ергораница с антифони. Беше може би под годинка. Не знам дали е безопасно, аз лично не бих рискувала.

Общи условия

Активация на акаунт