Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 507
  • 721
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, как затопляте готови пюренца на бебчовците (в момента е на стайна температура) - на водна баня ли?

В микровълновата

# 271
Електра, и аз мразя студено, изобщо мисля че си е много типично в България да си харесваме топла храна,
От къде това бебе взе да го харесва това студено пюре и аз не знам🤷‍♀️🤷‍♀️ сигурно от гените на баща му 😆😆 🙈🙈
За да не е спам- защо не пробваш с нещо по- сладичко- като сладък картоф? Пащърнакът също доста сладък ми се стори. И при нас картофът изобщо не се хареса. Чист го давах, смесен със спанак също, утре съм решила да пробвам с морков и патладжан, сложих едно миниатюрно картофче във слоу кукъра.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 04:03 от Lucie_

# 272
Да, Луси, това си мислех, следващото ще е сладък картоф. Въпреки че и морковът сладнее и всъщност беше много вкусен (аз си го изядох).

# 273
А аз вече ама нищо позитивно няма да споделям ... днес отказа морков 🙈🙈🤷‍♀️🤷‍♀️
А  "любимия " патладжан го яде смесен с АМ 🤷‍♂️🤷‍♂️
Но пък пюре от ябълка просто ... изчезна от купичката - днес му хареса 😆🙈

# 274
И при нас така - хапна вчера морков, във вид на оцветена в оранжево кърма от лъжичка Joy Пак го отказа в по-гъста консистенция, затова го разредих до консистенция на супа. Пак е малка крачка де. Отваряше уста поне, докато баткото стискаше здраво Grinning Ще видим днес. Третия ден е, ще опитам пак с морков и минавам на сладък картоф.
Днес съм решила да не работя. Вчера обаче работих от 11 до 19. Приемам, че съм си изработила часовете и за днес. Мисля да пробвам да се почувствам човешки (да отида на фризьор) и да обърна внимание на децата.
Имам проблем с баткото. Май му се отразява факта, че обръщам повече внимание на бебето (то няма как). Хванах го, че го пляска (леко) по главата. Обяснението - защото го бил ритнал. Ама той какво прави. Бебето на шезлонга, а той си подпира главата в края, откъм краката. Е, как няма да го ритне... Говорих, обяснявах. Първо му се скарах много де. Но после мислих и реших, че това е резултат от моето работене и постоянно повтаряне, че не мога да го изведа,не мога да играя с него  и не знам какво още не мога, защото трябва да работя. Много ми стана мъчно. А шефа не ми влиза в положението. Най-рано можел да търси човек септември. Да съм си търсела аз и да съм си го обучавала. Вече го приемам като изнудване това. Нямам думи просто!
Ох, нямах намерение да се оплаквам толкова много като започнах да пиша...

# 275
Електра, шефа ти е супер нагъл. Той какво щеше да прави, ако те нямаше 2години, които ти се полагат в крайна сметка? Съвет ще се въздържа да ти дам, ти си знаеш кое е най-добро за теб. Прегръдки Flowers Hibiscus

# 276
Електра, как успяваш!!! Аз на твое място всекинден по цял ден щях да се оплаквам 🙈
Дано да успеят бързо да намерят нов човек.
Аз след две седмици ав връщам на работа (добавих и една седмица отпуска към майчинството).
Сякаш съм готова да се върна на работа - малкият и родителите ми се "сработиха " добре, а и той на 8 август тръгва на ясла... шест месеца отлвтяха сякаш мигнах.  (Е още не са 6 месеца ... но ще станат).
Днес сутринта дадох банан - повече обича да го мачка май отколкото да го яде, мисля че му дойде прекалено сладък. И аз пробвах една лъжичка - много захарен ми се стори.
За остатъка от деня имаме тиквичка- предните пъти мнооооого я хареса - да видим днес как ще е 🙈

# 277
Да се оплача и аз. Тоя моя калпазанин иска постоянно на ръце и разходки. 8500кг е и не издържам. Седна ли, почва рев. Знам, че много деца са така, ама да си кажа и аз 😄 баща му уж щеше да почива, цяла сутрин е в конферентни и така до обяд. Демек пак ще си го разхождам аз. Купих и бънджи, поне за някакво време да не ми е в ръцете, но няма голям интерес. Знам, че е малък за него, но много ми тежи да го разнася по цял ден 😢 Сложихме и тази втора доза от ваксината и утре продължавам с плодовете. Според педиатъра, трябва да давам плодове след 7м,но аз както винаги ще си правя каквото знам 😄

# 278
Карина, като "каза" 8500 - вчера теглихме малкия, Яз се качих на кантара и после с него - изчислихме го 8300 и се притесних, че е много,
Каква дължина е вашето бебе, просто от любопитство- знам пе в момента, в който пролазят ще спрат да наддават така стремглаво. (Нашият разбойник го измерихме у дома 70 см ... доколкото може да се вярва на домашните замервания).

Да се оплача и аз. Тоя моя калпазанин иска постоянно на ръце и разходки. 8500кг е и не издържам. Седна ли, почва рев. Знам, че много деца са така, ама да си кажа и аз 😄 баща му уж щеше да почива, цяла сутрин е в конферентни и така до обяд. Демек пак ще си го разхождам аз. Купих и бънджи, поне за някакво време да не ми е в ръцете, но няма голям интерес. Знам, че е малък за него, но много ми тежи да го разнася по цял ден 😢 Сложихме и тази втора доза от ваксината и утре продължавам с плодовете. Според педиатъра, трябва да давам плодове след 7м,но аз както винаги ще си правя каквото знам 😄

# 279
Lucie, 68 см го измери и 8560кг. И на мен ми се стори доста, но си мисля, че сега като почнат да ядат пюретата, и почнат да пълзят, няма да качват толкова. Моя е на АМ, последните дни хапва само по 4пъти по 210мл мляко. А захранвам съвсем по малко, колкото да въведа. Изчаквам да направи 6м и да въведа и плодовете и ще ги мъча да заместим обяда. Но той целия е на баща си, мъжът ми е висок и е 120кг 😄

# 280
Ясно, и ММ е 120 кг/192 см - освен яденето на студено пюре бебето вече ще започне и по физически характеристики на него да прилича (Не че не му е одрал кожата ... аз направо съм като далечна братовчедка 🤣)

Lucie, 68 см го измери и 8560кг. И на мен ми се стори доста, но си мисля, че сега като почнат да ядат пюретата, и почнат да пълзят, няма да качват толкова. Моя е на АМ, последните дни хапва само по 4пъти по 210мл мляко. А захранвам съвсем по малко, колкото да въведа. Изчаквам да направи 6м и да въведа и плодовете и ще ги мъча да заместим обяда. Но той целия е на баща си, мъжът ми е висок и е 120кг 😄

# 281
Ето го дебелчо, стои като шеф на тая глупост, нито скача, нито играе... Баща му му вика Гарфилд, сакън да не отслабване 😄😄

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 14:39 от Karina-88

# 282
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
А всъщност 210 милилитра със 7 лъжички ли изпива.
Наш Петърчо преси повече от 6 седмици стигна 150 мл с 5 лъжички и не мърда нагоре, пробвала съм 180, просто към 150 спира да се храни и заспива 🤷‍♀️
Ето ги цялата банда - баба дядо инвнуче: (Не знам дали му се виждат ясно пухкавите ръчички:

# 283
Ще го изям, бонбон сладък Heart EyesKissing Heart
Да 210 със 7лъжички и реве за още,но обикновенно яде 5 пъти, но от седмица някъде хапва само 4пъти .

Оградата от къде я взех те Lucie, че се чудя и аз каква да взема. Нещо по-малко обаче, че чак догодина ще се местим в по-голямо жилище, а в това малко ми е ограничено мястото. Или от тези кошари за игра да пробвам? 🤔

# 284
Ох, Луси, как ли, ами не се справям. Отражение на несправянето ми е поведението на баткото Sad Ще отида до работа по някое време, да видя какво става там. Може би ще се престраша да говоря там.
Стискам палци за яслата, да се адаптира добре!

Кари, голям сладур Heart но наистина са малки още за това чудо. Към 8-9 месеца предполагам, че ще му е по-интересно.

Общи условия

Активация на акаунт