Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 540
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Lucie_ - днес сме при педиатърката, ще говорим за консултация с алерголог.
Аз спрях млечните храни да видя дали няма да е от това, но само от 2 дни. За момента нали знаеш, още нищо.
Много е гадна тая работа особено в жегите. Добре, че сложихме климатици, че преди без тях беше още по-зле като го загряваме. Frowning1

# 361
Vikksi, по-назад бях писала за омнибитик панда против АД. Съжалявам да чуя,
че мустелата не ви действа. Нашият от тия жеги (вкъщи градусите са 30-29-30-29-30-29, няколко пъти стига и до 31) отново направи обрив, този път, за първи път по гърба и кръста, 2-3 дни го носих почти нонстоп на ръце, за да не си лежи на гърба. През останалото време беше по корем да итрае, но не стои много така. Мажех го по 3-4 пъти на ден и около 3 дни премина обрива. Обаче избягахме от жегите вкъщи, на гости на майка ми (имаме къща до София) и сега тук сме рахат - 26 градуса идеално, а и от обривите няма следа. Много се влияят от горещини/запотяване. Опитвай да го мажеш по-често с каквото са ти изписали и да не се поти.
Ние сме с куче,  което пуска много косми и си мисля как въпреки специалните килимчета за игра и редовното чистене, бебчо ще е в "косми-среда". Проявява голям интерес към кучето. Сигурно ще му хвърля играчки, ще го скубе,  трябва оградки да купим.

# 362
Сега ... може да ми се смеете, но това сега ми изскочи във фейсбук и сега , пределно съм на ясно че всякакви неща се пускат от сульо и пульо, но като ми е болезнена тема сънят и такива твърдения ме втрещяват:
- да се дава храна след кърмене/АМ, защото може (т.е. не е казано длаи мо е в 50%, 5% или 0.0005% от случаите) да се развали сънят.

Чува ли ли сте подобно твърдение?

За жегите - съчувствам.  Моите родители днес пак пушиха с кафето сутринта в двора облечени с якетата, но определено с прохладното лято по-лесно се живее.

# 363
  • София
ForestFlower  - права си, аз прочетох, попитахме за него днес на консултацията и от днес вече давам Омнибиотик Панда. Много силно се надявам да има полза.
Иначе аз си мислех, че е шишко мишко, а педито вика - ма ти направо на диета го държиш, давай си му повече хапване Grinning ... 8380 кг & 66 см Animal Lion
Днес му постави и последната ваксина за не знам кога, но идните месеци нямало да има. След това рева 4 часа почти неутешимо. Накрая заспа за около час и половина. Dizzy Face Гръмна ми главата, но намерих сили и да потренирам, сега да наготвя в 22:30 ... и той току що заспа, приспах го. На гърда, разбира се, но важното е, че вече е спокоен. Направо в чудо се видяхме.

Луси - тоест по това от тикток, ако давам храна и след това дохранвам няма да спи спокойно?
Мога да кажа, че няма такова нещо поне при нас. Той започна да си спи като нас, почти не се буди, примрънква си само. Аз си давам и храна и си дохранвам с кърмене. Thinking

# 364
Момичета има ли някоя от вас,които вече сте били на море?Споделете как беше?Аз съм пред дилема да я оставя на едната баба,но от друга страна само ще ми е в главата🙂Баба казва нищо няма да разбереш от почивка.Офф незнам кое е правилно?

# 365
Ние ще ходим следващата седмица, но мога да споделя как беше с баткото на същата възраст. Той беше на етап търкаляне и точене на лиги по корем. Отивахме сутрин рано на плаж, той си правеше дрямката там, след което почивахме и следобед или пак плаж, или разходка.  Откакто се е родил, това ми е било най-спокойното и приятно море. На мен сега ми идва НЕГО да оставя на някого, честно! Той е палав, проявява характер, а покрай бебето и повече. Много обича да се прави, че те няма и не му говориш, когато не му изнася. Може да не го осъзнава или поне показва, но страда заради повечето грижи към бебето, ревнува със сигурност. Точно затова няма да го оставя де. Опитвам се да му давам и на него специално внимание и важни помагачески задачи, а и на море ходим предимно заради него, всъщност. И така, ще бъдем с 6 годишен и 6 месечно на море, с приятели с 4 годишно. Проблеми очаквам от големите, от бебето не Joy
Стискай те палци да оцелеем Stuck Out Tongue Winking Eye
Финално заключение: бебето не бих оставила аз, а и за децата е полезен морския въздух.

# 366
Нямам точен съвет, предполагам че си зависи от теб.
Тази седмица колега ми обясняваше колко прекрасно си изкарали на почивка с бебето още било на 11 седмици.  Е жена му може и да не си е изкарала толкова прекрасно пък и на 11 седмици бебето в още пеленаче залепено за мама 🤷‍♂️
Откакто моите родители са тук с ММ постоянно им оставяме малкия , но пък става въпрос за излизания от един ден.
Ако ще помогне в избора- ние вчера бяхме на оърви урок по плуване и беше безобразно забавно. В басейна имаше 7-8 майки/танковци (всеки с 1 бебе) и публика от по двама трима 😂 Другите бебета бяха мааалко по-големи, но наш Петърчо не плака, не се страхуваше, даже успя да рита с крачета на едно от упражненията.
Предполагам че бебето само по себе си нищо няма да запомни от тази почивка, но ще натрупат спомени като семейство 😊

# 367
Помогнахте ми много🙂В момента сме при баба номер 2 и ми прави впечетление,че този път доста по добре се адаптира към новата среда И аз като че ли клоня повече да си я взема с нас.Приятна почивка на всички и ще чакам да споделите как е минало(и някой друг съвет)🤗

# 368
Аз не знам,дали бих взела бебето на почивка,ако има баба,при която да остане. При нас това не е опция,защото малчо не яде от шише. Ние тази година няма да ходим на море,защото прецених ,че няма смисъл да минем 500 км и накрая да не си почина. Особено сега,с ревливите фази, а и както не обича да седи в количка, се обричам на едно безкрайно носене на 9-килограмово бебе и рев. Мерси 😁 . Другата година с удоволствие ще отидем. Каката я водихме з първи път ,когато беше на 11 месеца,тя току що беше проходила и не беше толкова зле.
Днес избиха двата дни зъба на куп. От нищото 😂 От два,три дни се белееха,но днес вече и драскат,като ги пипна. Настроението е криво,както можете да си представите. Дано бързо мине,че вече се изчерпах психически.
Поръчах преди две седмици едни памперси ,на които ми излезе реклама във Фб - Sleepy, биоразградими. Не са лоши,да ви кажа (без да се разбира като реклама). Малко по-твърди са от обикновените ,но явно не запарват,защото в най-големите жеги му беше сухо дупето. Аз затова и ги поръчах,защото другите някакси мнгоо запарваха.
Със захранването сме вече на цели 20 грама изядени количество 😂 пробвал е всички предвидени зеленчуци (картоф,морков,сладък картоф,Тиквички, тиква) и от плодовете -банан и кайсия. Само на сладкия картоф и тиквата не се намръщи.
Банан му давам да смуче в тези малките мрежички.
Записала съм другия месец и час за ортопед,защото изпуснахме прегледа на 4 месеца. Надявам се да не е късно.
Друго... Вече се върти от гръб по корем и обратно и има някакви наченки на лазене,защото все е в различен край на кошарата, като го оставя да спи. И продължава да си спи по корем,как му е удобно и аз не знам.
Как сте с килограмите ? На мен ми останаха едни последни 5 кг (от 30 🙄). Правя план вече до месец,два да съм си предишните кг от преди бременността. С каката ми отне повече от година да си ги възвърна (пак качих 30 кг). С тази бременност много по-осъзнато се хранех и внимавах и поп -пак 30.
Явно моето тяло е преценило,че винаги иска да прилича на кит при всяка бременност 😂

# 369
Ние сме 3-4 пъти седмично на плаж, но само между 8-10ч иначе е адска жега. От тези два часа, той спи един и аз успявам да поплувам Simple Smile а за килограмите ми е мъка. С тая ИР трудно ще ги сваля.... Иначе на обиколки свалям сега, успях да вляза в едни дънки от миналата година, но определено има какво да се желае още. Толкова добавки пия, на диета съм, ходя на фитнес от 2седмици и се надявам до края на лятото да вляза в релси. Килограмите за сваляне са 10, но с този инсулин е много трудно.... Захранването върви добре, вече яде и месо, до сега реакции не сме имали, дано и така да си остане.

# 370
Ние на следващото лято, когато баткото беше на година и половина,не си починахме никак. Яко го тресеше бебешки пубертет. Ходеше си вече стабилно и беше едно постоянно търчане след него. Той е роден
22 февруари.Т.е. това ни очаква следващото лято и с нашите  бебета Stuck Out Tongue Winking Eye Затова аз няма да отлагам море заради бебето.

Аз през бременността отслабнах. От родилното се прибрах 3кг надолу от преди забременяването. Но пак съм дебела, имах си излишни 10 кг от преди.

# 371
Ние ще отидем на морето за 2 нощувки без деца Grinning Поне такъв е плана. Миналата година ходихме, когато каката беше на 6 месеца. Тя обаче беше много кротко бебе и ядове не е създавала. Сега някак си с двете хич не ми се ходеше, макар че догодина ще е още по-трудно, защото и двете ще щъкат.

# 372
  • София
Това за почивките е много интересно. Ние това лято постоянно пътуваме и забелязвам, че започва доста по- лесно да се адаптира към промяната на обстановката.
Днес се обърна вече от коремче на гръб и много се радваше и той, чакаше нашето одобрение, да му кажем, "Бравооо"! Голяма мишчица! Two Hearts

Това лято ще ходим на море, след 2 седмици иии си визаме най- важното - баба и дядо! Grinning Revolving Hearts

# 373
Баба, ааа, не, благодаря 😁
Ще имаме една, но чужда.

Канех се да споделя. Много са интересни и смешни като се опитват да хващат предметите и с крачета. Вашите правят ли го вече?

# 374
Даааа😄 имаме една играчка гъсеницата- уж да развива мозъка - съставена е от десетина отделни топки, които се залепват една за друга с велкро.  Не знам до колко схаща идеята за отлепям/залепва (една две три ...) обаче като я хване с ръце и крака, баща ми се шегува, че е толкова умел с краката колкото с ръцете 😄😄
За сметка на това, в събота бяхме на първи урок по плуване - гледаше ококорено и изобщо не схана идеята на няколко от упражненията, в които трябваше да хващат малки топки в ръка (другите бебета бяха и по-големички всъщност) - те пък на искаха да пускат топките в обръча на учителката 😂😂
А вашите бебета пищят ли? От около десетина дена прогресивно все по-силно пиши от щастие, когато иска нещо, когато не иска 🙈😄
Скрит текст:

Баба, ааа, не, благодаря 😁
Ще имаме една, но чужда.

Канех се да споделя. Много са интересни и смешни като се опитват да хващат предметите и с крачета. Вашите правят ли го вече?

Общи условия

Активация на акаунт