Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 550
  • 721
  •   1
Отговори
# 375
До скоро тия крака изобщо не ги отразяване 🤣 сега е на вълна да се опита да си ги вкара в устата, но шкембе то пречи 🤣🤣 опитва се да пълзи, особено като му извикам, почва да маха с ръце и крака и да се придвижи по корем като видра 🤣🤣 или захапва чаршава и се мъчи да се издърпва. Явно не схваща още какво трябва точно да направи. Показвам му, но явно още не сме на този етап.

# 376
Дааа😂😂 и при нас се упражняват всякакви алтернативни форми на местене - най-добре се справя с имитацията на гъсеница  - вдига дупето нагоре нагоре нагоре и след това се тупурка в страни накъдето натежи повече и така се премества леееееко напред 😄

До скоро тия крака изобщо не ги отразяване 🤣 сега е на вълна да се опита да си ги вкара в устата, но шкембе то пречи 🤣🤣 опитва се да пълзи, особено като му извикам, почва да маха с ръце и крака и да се придвижи по корем като видра 🤣🤣 или захапва чаршава и се мъчи да се издърпва. Явно не схваща още какво трябва точно да направи. Показвам му, но явно още не сме на този етап.

# 377
  • София
Ааа взимаме ги с нас 😁🫶 за първи път с бебе, а и на море ... Аз съм паника и ще ми е много по-спокойно.
Той вече си е свикнал с тях ии нямам притеснения Grinning

Иначе и нашетохмомче си кряка, а днес му давах попара за ппъв път иии толкова му хареса, че дърпаше лъжицата и викаше Ъъ,Ъъъ 😁😅

# 378
Аз мисля утре да пробвам кус кус за първи път. Гледах в сайта на ДМ - има пюре с кус кус от 6 месеца, а и тук кус кус не е като топчета макарони а като натрошен зърно ... не знам как да го опиша - като едър качамак.
В солид стартс го дават от 6 месеца, а той ще ги навърши в петък... някой има ли опит с подобна консистенция от предишно бебе?

# 379
Аз днес предложих магазинска тиква. Викам си, да не е проблемът в моите кулинарни умения 😁 Амиии, отново се посрещна с отвратена физиономия Disappointed Relieved
Кус кус не съм се сещала да предложа.

Крещи понякога, да. По-често е като сме го зарязали сам, т.е. от недоволство.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 16:03 от Elektra.13

# 380
  • София
Аз давам ориз на зрънца, попарата не на пюре, а едра, дадох извара на трошички. Няма проблеми, дъвче си момчето 😅

# 381
Момичета, въпрос към тези от вас, които захранвате схкупешки пюрета: когато отворите едно пюре и бебето хапне после изхвърляте ли остатъка или го давате и на следващия ден? Аз от 3 дни започнах да захранвам. Не се приема с особено удоволствие Grinning

# 382
Ако не сте бъркала с лъжичката, с която храните бебето в бурканчето, може да се съхранява в хладилник до 48 часа след отварянето.

# 383
Аз отсипвам мъничко в малка купичка и затварям и връщам в хладилника. Т.е. лъжицата , с която отсипвам не се ползва повече - и така примерно два пъти или три пъти в деня, и на следващия ден. След това някой възрастен го довежда 😄

# 384
Аз понеже знам, че за момента няма да се приеме с особен ентусиазъм,  приготвих силиконови формичи за лед. Изсипвам пюрето в тях, и като стегнат във фризера, ги прехвърлям в плик. Пиша какво е и слагам дата. Правя го, защото мразя да хвърлям храна. Дано все пак ми влязат в употреба някой ден 🤣

# 385
Относно замразяването  - минала неделя сготвих "партида" зеленчуци,
Госпожа майка ми с отвратен поглед "ама то, какъв смисъл има, ама толкова много, бла бла" , от девет извора вода защо не е хубаво.
Брех, викам си аз, чак се усъмних в себе си, д ане би да е по-добре пюре от магазина??
Хъката мъката призна си, че тя понеже не обичала замразена храна, как съм щяла да давам на бебето 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️
Той си омаха всички порции без проблем, а и аз също си замразявам храна, защото мразя да хвърлям.

# 386
  • София
И аз като Lucie_ правя.
Имам и зелунчуци и варено месо в камерата и като ми трябва си вадя ☀️

А да питам, за София, в коя лабопатория мога да пусна кръв и урина на бебока? Thinking

# 387
Момичета, правихте ли ехография на вътрешни органи? От миналата седмица се боря да запиша час, днеска ми казаха да звънна в петък, за час за другата седмица. 🥴 А като си спомня, как плака, като му взимаха кръв на 2м лошо ми става. Педиатъра ми каза, че този месец се пускали и кръв и урина.

# 388
  • В твоето съзнание...
И аз като Lucie_ правя.

А да питам, за София, в коя лабопатория мога да пусна кръв и урина на бебока? Thinking

Аз пак нахлувам във вашата тема с моето  мартенче, но хем имам въпрос, хем да дам "акъл" тук. Преди време нашият дребчо беше със съмнение за урината инфекция и нефролог ни посъветва да пускаме изследвания в Токуда, Надежда или Александровска, защото са най-надеждни. Ние се спряхме на Токуда и сме доволни.
При нефролог му правиха ехограф на бъбреци и забравих още какво, останах доволна от прегледа като цяло тогава. Не знам дали се води това ехография на вътрешни органи.
Сега с въпроса...
Някоя дама дали ползва мултикукър за приготвянето на зеленчуците за захранването? Удобно ли е и има ли смисъл?

# 389
march23, тъкмо цъкнах в гугъл да видя що е то мултикукър - точно такова имам и в него варя зеленчуците- моят има бутон slow cook - та с нея функция - много хубаво се разваряват.

Цитат на:  link=topic=1564184.msg46765126#msg46765126 date=1690823614
И аз като Lucie_ правя.

Аз пак нахлувам във вашата тема с моето  мартенче, но хем имам въпрос, хем да дам "акъл" тук. Преди време нашият дребчо беше със съмнение за урината инфекция и нефролог ни посъветва да пускаме изследвания в Токуда, Надежда или Александровска, защото са най-надеждни. Ние се спряхме на Токуда и сме доволни.
При нефролог му правиха ехограф на бъбреци и забравих още какво, останах доволна от прегледа като цяло тогава. Не знам дали се води това ехография на вътрешни органи.
Сега с въпроса...
Някоя дама дали ползва мултикукър за приготвянето на зеленчуците за захранването? Удобно ли е и има ли смисъл?

Общи условия

Активация на акаунт